Camera din Fata - un loc minunat pentru iubitorii de ceai si cafea

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Aproape de Piata Amzei, pe strada Mendeleev, s-a deschis de curand un loc in care intri ca intr-o poveste sau ca intr-un decor de poveste sau ca intr-un decor in care fiecare obiect spune o poveste.

De exemplu, unul dintre pereti spune povestea ceaiului, lumina este pastrata in borcane, meniul este un ziar, iar cei care te intampina au voci de actori si atitudine de povestitori. Nu mai spunem de pozele vechi, cu personaje misterioase, care te supravegheaza atent de peste tot, sau de nenumaratele borcanele colorate si parfumate cu ceaiuri cu denumiri exotice.

Locul se numeste Camera din Fata si, dupa vizita din week-end, l-am trecut la loc de cinste pe lista noastra cu "cele mai frumoase locuri din Bucuresti".

Camera din Fata Camera din Fata

Mica si cocheta, cafeneaua [sau ceainaria, cum vreti] este amenajata cu foarte mult bun gust si se vede ca este un loc facut din si cu pasiune. Contrar asteptarilor, preturile nu sunt deloc mari. Ceaiurile au preturi intre 7 si 12 lei, dar cele mai speciale [cum ar fi flower fairy organic sau ceai verde presat cu crin de apa] pot ajunge si pana la 14 - 17 lei. Cafelele "de oriunde" au preturi intre 6 si 15 lei, iar cocteilurile de cafea 17 lei. Dar exista si cafele de luat pe drum 4- 7 lei.   

Daca tot suntem la capitolul cafea, aici trebuie adaugat faptul ca furnizorul de cafea al Casei Regale este si furnizorul Camerei din fata, o garantie a calitatii cafelei de aici.

Mai exista si o lista de cocteiluri cu istorie, clasice, cu preturi intre 15 si 19 lei, fara alcool 12 lei, dar si bauturi racoritoare 6 lei sau ciocolata calda 11 lei.

Camera din Fata Camera din Fata Camera din Fata Camera din Fata

O alta poveste, de aceasta data despre felul in care a luat nastere Camera din Fata, este cea a proprietarului [Calin Goia, solistul de la Voltaj], care spune asa:


"Aveam vreo 4 ani.

Ai mei ma lasasera la bunici. M-am trezit si, cu ochii inca lipiti de somn, am iesit din dormitor, am trecut de bucatarie si am ajuns in camera dinspre strada.

Bunica mea statea in fotoliu, crosetand ca de obicei. La masa, cu ziarul in fata si o ceasca de cafea langa, bunicul citea cu voce tare.

Cand m-a vazut, bunica m-a luat in brate, m-a pupat si m-a intrebat: iti fac un ceai cu paine cu dulceata?

Mirosea atat de frumos a cafea, am infulecat repede cea mai buna dulceata din lume si am suflat in ceai sa nu ma ard. Avea gust de tei, menta si putin busuioc.

Mi-e tare dor de zilele acelea, de… Camera din fata."

Camera din Fata este, intr-adevar, un loc de care ti se face cu usurinta dor, pentru ca, odata ce ai petrecut cateva momente aici la o ceasca de ceai si intr-o companie placuta, locul aproape ca devine o camera in plus a locuintei tale. Iar la plecare primesti pana si o cheita, veti vedea despre ce e vorba dupa ce veti trece prin Camera din Fata.

Vezi mai multe poze din Camera din Fata

3 comentarii

Camera din Fata - un loc minunat pentru iubitorii de ceai si cafea
Roxana
#1 -

Locul ideal pentru cafeaua de duminica :)

O experienta ce merita incercata:) Locul e foarte frumos, intim iar oamenii ce se ocupa de el sunt foarte prietenosi.
Recomand!

Camera din Fata - un loc minunat pentru iubitorii de ceai si cafea
valerica
#2 -

Comentariu nou

Un loc intim,linistit unde poti savura o cafea sau un ceai cu cineva drag.
Persona care ne-a sevit ne-a facut sa ne simtim special.

Camera din Fata - un loc minunat pentru iubitorii de ceai si cafea
daniel
#3 -

nu mi-a placut cafeaua nici serviciul lor

am plecat cu o impresie total negativa! am baut o cafea scumpa de 25 lei, deci nu este doar 15 lei. cafeaua a fost servita in cesti de ceai intr-o cantitate prea mare pentru o cafea turceasca!. bautura a fost prost pregatita, tipul de acolo nu stie sa faca o cafea turceasca. cel care a luat comanda nu a stiut sau nu a vrut sa imi explice toate aceste detalii! a doua oara nu mai trec pe acolo! la pomul laudat...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera