Cafenea/magazin de cafea: Leonard Caffe

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Pentru amatorii de locuri retro si secrete bine pastrate, Leonard Caffe se va dovedi a blessing in disguise. Este genul de local care te face sa te simti ca ai intrat in pravalia bunicului. Micuta si kitchoasa, dar care are propriul farmec. Leonard Caffe este de fapt un lant de cafenele-slash-magazine de cafea. In Bucuresti exista doua locatii, una pe Calea Plevnei si una in zona Pietei Iancului, pe strada Avrig.

Intamplarea a facut sa dam de locatia din zona Iancului mai intai, dar in urma vizitei facute, sigur vom merge sa vedem si cealalta locatie. Asta deoarece ne-a placut spiritul Leonard Caffe. Este anti-Starbucks. Un alt mod de a privi si simti cafeaua, concentrat si usor amarui... fara dulcegariile capitalismului american.

leonard caffe

leonard caffe

Cand sa intram... sa vezi sa nu crezi, ne intampina Chocoman din reclama AXE imbracat la costum. De fapt pe manechinul ciocolatiu il cheama Kafu si este mascota companiei. Locul nu-i prea select, dar sigur este diferit. Incarcat... cu rasnite, masine de cusut (pe post de masute), poze vintage si stelute atarnate de tavan. Anii 20 sunt prezenti la apel si aproape te sufoca. Mi-au placut insa masutele-masini de cusut care aveau boabe de cafea in ele. :) In spatele tejghelei, un singur om indeplineste functiile de chelner, vanzator si piccolo.

"My good man, spusei, vreau un moccacino si te rog nu te zgarci cu frisca". Zis si facut. Sa fie clar ca pe aici nu treci decat pentru cafea. Cafea care este cafea, sa se simta gustul care te trezeste dimineata si te gadila pe corzile spirituale.

leonard caffe

Localul este mic, o singura incapere cu vreo cinci mese la care stau cate trei sau patru scaune. Nici sa nu va spun de spatiul pentru nefumatori care la prima vedere... pare a fi o debara. :) Cu toate acestea, nu este cel mai rau loc din lume sa bei o cafea cu un prieten, mai ales pentru ca este asa de buna. Pe mine cel putin nu m-au deranjat cu nimic sacii de cafea desfacuti sau pozele de pe pereti, desi se putea si fara radio-ul pornit. Poate niste melodii mai in spiritul anilor 20 ca sa fie atmosfera completa.

leonard caffe

Preturile la cafea buna de servit pe loc erau mici spre foarte mici. Un expresso, 3 lei. Un mocachino, 5,5 lei. Un Cafe Latte, 7 lei. Foarte convenabil. Cat priveste cafeaua de luat acasa... depinde unde vreti sa calatoriti pe mapamond (cu linia aeriana Coffee Airlines). In lista intalnim sortimente mai cunoscute, precum cele de prin Columbia si Brazilia (3,5 respectiv 3 lei suta de grame). Apoi avem si locatii ceva mai exotice, precum Kenya, India, Indonezia sau Mexic (4-6 lei).

Daca denumirile sunt prea exotice, atunci Cafeaua Vampirului are o denumire "de prin partile" noastre. Povestea din spatele ciudatului nom de guerre este ca Leonard Caffe trebuia sa fie unicul furnizor de cafea pentru Dracula Land. Astfel au pregatit un sortiment special de cafea pentru viitorul parc de distractii. Dracula land insa s-a dizolvat in acea mare ceasca de cafea amara numita soarta...

Cel mai scump sortiment de cafea la pachet este Isla Marguerita (cafea arabica din Venezuela), 9 lei suta de grame. In total sunt vreo 10 sortimente de cafea de import. Pentru cei care s-au saturat peste gat de Jacobs si Elite, poate ca a sosit momentul sa se rasfete nitel.2 comentarii

Cafenea/magazin de cafea: Leonard Caffe
alexandra
#1 -

demolat

Din pacate a fost demolat, am descoperit cu tristete in weekend. Ma si gandeam sa merg in weekend la targul de cafea pe care obisnuiau sa il tina in prima sambata a fiecarei luni. Pacat ...

Cafenea/magazin de cafea: Leonard Caffe
Marcus Reeves
#2 -

S-a deschis Magazinul de cafea - Leonard Caffe

Magazinul de cafea - se afla acum la adresa Kogalniceanu nr. 16.
In continuare se poate servi cafea foarte buna. E un loc intim placut, cu mese de cusut vechi transformate in masute de cafea.
Exista rafturi cu carti ca sa cititi ceva si sa va delectati timpul.
Daca in timpul zilei este un linistit, seara se animeaza de grupuri de tineri care vin sa socializeze, care fac concursuri de darts, joaca sah, se organizeaza si petreceri.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera