Cafenea: Yamaha Caffee

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nu planuisem nimic. Eram in trecere pe Splaiul Independentei cand am dat cu ochii de o cafenea. Numele, Yamaha Caffee, mi s-a parut cam ciudat pentru o cafenea. Am intrat. M-am asezat la o masa si am incercat sa imi imaginez cum este sa iti bei cafeaua dimineata aici, sa citesti presa, sa fumezi o tigara si sa privesti afara la pescarusii care planeaza deasupra Dambovitei.  

Din pacate, a trebuit sa ma multumesc doar cu imaginatia mea, deoarece fix in fata cafenelei se instalau niste schele ciudate, probabil pentru ceva filmari. Atmosfera si interiorul nu erau cine stie ce, dar probabil ca la acest lucru contribuiau si zgomotele si agitatia de afara. Interiorul este modest si un pic cam obosit. Cat timp am stat inauntru am fost nevoit sa ascult ceva in genul Eros Ramazzotti, mie genul asta de muzica nu imi place, dar asta nu inseamna neaparat ca e proasta, ci pur si simplu ca frumosul meu nu e si al altora si invers.       

Preturile sunt aproximativ ok pentru centru. Un espresso costa 5 RON, iar un Irish, Jamaican, French, Mexican Coffee 7,5 RON. Berea are si ea tot pret de centru, adica un Tuborg sau Becks 5,5 RON sau o Silva bruna - 5 RON. Cocktail-urile fara alcool erau 8,5 RON, iar cele cu alcool 14 RON. Pentru oamenii rapizi exista si shot-uri, 5 RON unul. Iar pentru connaisseuri,  meniul are si doua pagini de vinuri cu preturi ce se invart in jurul sumelor de 20 - 30 de RON. La categoria cico, un pepsi la 330ml costa 4 RON, iar un prigat la 250ml, 2,5 RON.     

Locatia este foarte potrivita pentru o cafenea, dupa cum spuneam la inceput, cred ca este foarte frumos sa iti bei cafeaua aici dimineata - asta daca dispar schelele si daca se muta cu cativa metri mai in stanga sau mai in dreapta statia de RATB, care e exact in usa.

La plecare mi s-a spus ca in curand cafeneaua se rebranduieste, adica nu o sa se mai cheme Yamaha Caffee, ci Touche. Vom trece intr-o dimineata sa vedem ce se schimba si cum zboara pescarusii dimineata printre aburi de cafea.

p.s.: Nu am inteles de ce se numeste Yamaha...
2 comentarii

Cafenea: Yamaha Caffee
pleonasmaticul
#1 -

nume...

Pai iti spun eu. Pentru ca patronul e pasionat de motoare si stii cum sunt se extinde aceasta pasiune! :)
Eu imi amintesc de acum cativa ani cand abia deschisasera si erau shoturile foarte ieftine!!! Hehehe

Cafenea: Yamaha Caffee
bercean adela
#2 -

frigiderele

nu am inteles eu niciodata de ce in aprox toate barurile si baruletele, birturile , cafenelele, bodegile restaurantele.....eeeeeeeeeetc, tot decorul e super ok, pana dai cu okii inspre bar si-ti pica privirea pe frigiderele cu "coca-cola"(sau pepsi, ma rog)...parca strica tot cheful.Ma gandesc..oare nu exista si alternative? Dk da, go for it!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera