Cafenea: Triangle D`or

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Sunt anumite zone ale orasului unde, daca aterizezi intr-o seara in care ploua si este frig, este destul de greu sa gasesti un loc care sa iti ofere un ceai cald si un fotoliu confortabil. Ascuns putin de ochii trecatorilor Triangle D`or este o mica oaza de acest fel, pe bulevardul Ion Mihalache, exact langa supermarketul Mega Image.

De la intrare ne-au intampinat ospatarii imbracati in uniforme rosii. Ne-am indreptat catre o masa unde ne-am dat jos strat dupa strat paltoanele si fularele, dupa care am asteptat cam un minut pentru ca cineva sa vina sa ne aduca un meniu. Am comandat, iar in timpul in care am asteptat comanda nu ne-a ramas decat sa ne aruncam un ochi in jur la decor.

 triangle d`or

Locul are un aspect extrem de elegant, atat prin mobilier cat si prin decoruri, fara a fi rece si impersonal. Culoarea predominanta este verde combinata discret cu bej si rosu aranjate in modele abstractizate de plante, pe pereti sunt puse din loc in loc aplice si lumanari care trimit pe pereti umbre. In mijlocul unei furtuni precum era cea de afara, toate acestea te fac sa te simti ca si cum ai ajuns la casuta luminata din poveste, din mijlocul padurii, pe care a doua zi dimineata, daca vrei sa o vezi din nou, nu o mai gasesti.

Ceea ce te scoate totusi din reverie este televizorul montat pe unul din pereti, deschis pe un canal stiintific, dar dat pe mute ca sa nu creeze haos impreuna cu muzica ambientala cu iz mediteraneean (de altfel exact genul de muzica la care te-ai astepta intr-un astfel de loc). Probabil ca unei astfel de piese de tehnologie nu i s-ar fi simtit totusi lipsa. Dar documentarul despre cutremure era interesant :).

Pentru ca este cafenea, dar si ceainarie, Triangle D`or respecta o parte din buna traditie a servirii ceaiului. Bauturile vin aduse in ceainice frumos decorate langa cescute care se asorteaza si pline cu licori aromate din ierburi exotice extrase. Ceaiurile costa 10 lei.

 triangle d`or

O alta recomandare ar fi sa incercati Caffe Latte, care va va fi servita intr-un pahar lung cu picior, in trei straturi colorate, dintre care cel mai de jos este probabil caramel. Pe spuma de deasupra cafelei veti gasi scris cu cacao "HOT!". Metoda este simpla: exista, din cate am inteles de la ospatarul care ne-a servit, forme speciale pentru asa ceva. Iar pentru o alinare temporara a stomacului care cerea si altceva in afara de ceai am incercat si sandwichurile cu cascaval si sunca presata, cate doua pentru 5 RON. Ne-au fost servite calde, n-au fost nici prea bune, nici prea rele, dar oricum, eficiente.

 triangle d`or

Preturile sunt demne de luat in considerare daca aveti buzunarele mai aerisite si Triangle D`or este un loc cald, elegant si, desi usor pretentios, te primeste cu drag daca ti-e pofta de un ceai aromat sau de o cafea bine facuta. Angajatii sunt foarte politicosi, iar galagia peste care dai de obicei in astfel de locuri situate mai central este inlocuita de muzica linistita. In plus, chiar langa exista o ciocolaterie atat de apetisanta, incat promitem ca nu o vom ocoli nici noi.

Triangle D'or

Strada Ion Mihalache, nr. 92 (langa supermarketul Mega Image)
Rezervari: 0722 645646

Program: 10-24
2 comentarii

Cafenea: Triangle D`or
mihai
#1 -

mi se pare interesant
Cafenea: Triangle D`or
dewe
#2 -

Comentariu nou

Atmosfera placuta iar ceaiul este excelent! Din pacate, cam slab capitolul parcare (se ridica masini de pe bulevard)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera