Cafenea: Mi finca e acum un Galanto modern

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
S-a dus vremea cafelei printre mese pictate si rame de oglinzi novecento. S-au dus si accesoriile cu patina care stateau cuminti pe pervaz, cuierele din lemn arcuit... Pe scurt, in fosta moşie El cafe de Mi Finca s-a instalat acum modernismul necrutator in crem si wenge (tandemul obsesiv al prezentului).

poza 5
Zona de intrare, camera din dreapta, unde stau fumatorii care vor sa si manance

Cateva fasii de tapet, lampi simple, taburete si oglinzi de la IKEA au transformat locul sarmant de odinioara intr-o cafenea pentru adeptii unei simplitati contemporane. Si asta pentru ca, intrebandu-l pe domnul Cristi, aka the big boss, de ce trebuia neaparat sa schimbe decorul, mi-a povestit cum vedea ca majoritatea clientilor (in principiu tineri) migrau pe terasa, in vreme ce incaperile retro de la intrare erau din ce in ce mai nepopulate.

Si pentru ca terasa era deja amenajata modern-cool, s-a gandit sa uniformizeze cafeneaua care, intr-adevar, acum e plina... uniform.

poza 1
Fix la intrare, asa-zis-ul spatiu dedicat fumatorilor,
numai sa nu fie multi :)

poza 2
Terasa mereu acoperita

In afara de schimbarea de decor, parca am simtit una si in ce priveste play-listul. Daca inainte piesele trebuiau sa faca un fel de compromis intre cele doua spatii diferite, zona de la intrare si terasa, acum muzica electro sau hit-urile momentului bat basii simultan.

Meniul, ca si preturile au ramas cam la fel, adica o salata (apropo, chiar vi le reomand, mai ales salata galanto, cu pui, struguri, nuci si un dressing bun) 12 lei, o limonada/ cafea 6 lei, o pizza in jur de 14 lei. E locul potrivit pentru un pranz sau o cina mai light sau ca in timp ce mananci ceva sa vezi meciul impreuna cu prietenii (chiar se practica).

poza 6
La intrare, camera din stanga (preferata, datorita canapelelor, vizionarii meciurilor)

poza 8
Patratelele capitonate sunt marca noului stil Galanto

Eu merg foarte des la Galanto, pentru ca e atat de aproape de birou, desi de schimbarea de nume am aflat din meniu: nu exista inca o noua firma mai luminoasa sau mai colorata afara. Iar atunci cand revin, desi nu mai sunt la birou, este pentru ca de fiecare data am dat peste o atmosfera foarte ok aici si preturi absolut decente pentru o cafenea de centru.

Imediat dupa schimbarea de look, am fost putin trista dupa picturile meselor la care ma holbam, telefonul vechi la care butonam mereu sau micuta masina de scris pe care o mai chinuiam din cand in cand, dar gata, criza s-a dus si ea demult. Iar azi, ca de obicei, cand am chiulit cu prietenii de cafea tot la Mi finca Galanto am ajuns, unde am mancat din nou salata casei si am baut cafeaua zilei.

poza 9


poza 7

Cafeneaua Galanto e pe Str. Vasile Alecsandri la numarul 3, sector 1
tel.: 021.3172402 / 0722.219.621 / 0768.042.2441 comentariu

Cafenea: Mi finca e acum un Galanto modern
cris
#1 -

hm

s-a schimbat destul de mult interiorul totusi... e mult mai aerisit acum fata de ce se vede in poze

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera