Cafenea: Metropolis Cafe& Lounge

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Nu prea calcam des in zone cu bulevarde fitoase, dar din cand in cand ne place sa exploram si altfel de jungle urbane. In episodul cu iz de fite de azi iti vom povesti despre o cafenea din Micul Dorobanti, Decebal. Aici am vizitat cafeneaua cu etaj, Metropolis, care e exact in rond la Alba Iulia, langa restaurantul La Mama. Metropolis a reusit performanta de a nu ne impresiona cu aproape nimic, poate doar cu design-ul funky si atat.

Cafeneaua pe nuante calde de roz si lila nu e tocmai primitoare, dar asta poate fi pentru ca chelnerii si barmanul ne-au mirosit de la intrare si nu avem odoarea unor clienti fideli acestor tipuri de locuri. Nu am stat jos la mesele prea apropiate una de cealalta, am mers la etaj intr-o cusca fancy cu un perete de sticla pe care erau lipiti trandafiri roz intr-un vartej de curbe. Se vede ca a existat multa munca la capitolul design, dar pe noi chiar nu ne-a dat pe spate.

Metropolis Cafe& Lounge Metropolis Cafe& Lounge

Metropolis e un loc posh, cu canapele, lumina slaba, lampi psihedelice cu buline pe modelul siragurilor si daca esti in cautare de ceva modern in care sa te simti parte din frisca societatii, poti sa mergi pe aici. Daca esti in cautare de ceva chill si simpatic, noi zicem ca mai bine alegi un alt loc.

Pe cat de fancy se dorea totul, noi ne-am baut cafeaua pe fundalul zgomotos asigurat de microbistii galagiosi stransi in ceata pentru meciul de ieri, Steaua-Napoli. Meniul spune povesti fabuloase cu preturi mari: berea Ciuc la 0,33 este 8,5 lei, espresso scurt 9 lei, cacaua cu lapte 11 lei si tot asa.

Metropolis Cafe& Lounge Metropolis Cafe& Lounge Metropolis Cafe& Lounge
Metropolis Cafe& Lounge Metropolis Cafe& Lounge

Cioco milk-ul a fost foarte bun, chiar daca l-am servit dintr-un pahar si l-am sorbit cu paiul, nicidecum dintr-o cana colorata ca-n copilarie sau dintr-o cana punct. Espresso-ul vine servit ca la carte, cu laptele langa, pe o tavita, elegant. Si Bailey's a venit tot in pahar special, dar ne-a fost luat de pe masa desi mai avem o gura de licoare; sa se stie ca noi obisnuim sa bem pana la fund, e pacatul nostru.

In cafenea ne-am simtit presati sa consumam mai mult si nimeni nu s-a straduit sa ne faca sa ne simtim bineveniti. Sincer, nici nu voiam sa stam foarte mult pentru ca toate semnele ne indicau ciocanul de salvare: usa. Metropolis clar nu e genul nostru de loc, ne-am lamurit.
present_11
La final de buletin de cafenea posh avem urmatoarele impresii: decor migulit cu elemente de design interesante, servirea apatica si nu tocmai prietenoasa, preturile mari, neconcordanta intre ce se vrea acel loc si ce am vazut noi aseara. Asadar, noi nu recomandam Metropolis decat daca esti in cautare de iesiri fitoase.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera