Cafenea Medieval Art / Taverna Medievala

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
De vreo doua saptamani s-a deschis in Centrul Vechi, pe strada Soarelui, bine plasata in spatele Curtii Vechi precum un han de targ la poalele cetatii, o "cafenea" medievala, Medieval Art pe numele de pe firmament.

Am fost si noi si tare ne-a placut. Am parcat caii afara, am dat un craitar baiatului de la grajd sa ii tesale si sa le dea o mana de fan, apoi am intrat, zanganind armurile si tarand varful spadei pe dalele din piatra (ce nu face imaginatia din capul metropotamului cand adie vreo cortina de catifea cu blazon).

Cafenea Medieval Art Cafenea Medieval Art
Deasupra barului scrie Cum benedictione dei nihil [me] retardat, inscris de pe blazonul Schahowskoy-Glebof-Strechnef, detalii heraldice aici si aici

Cafenea Medieval Art Cafenea Medieval Art

Ne-am asezat scartaind din incheieturile tablelor la o masa de lemn si am pocnit cu pumnul in masa. O bere! Chelnerita ne-a dezumflat elanul medieval, pentru ca in loc sa apara cu bujori in obrajori si strai de codana de acum 500 de ani, a aparut in blugi si pulover. Nu ne plangem, a fost tare amabila si ne-a explicat tot soiul de lucruri despre cafeneaua Medieval Art, dar...  la naiba, pana si noi eram in armura!... in mintea noastra.

De la chelnerita contemporana am aflat ca acolo, pe strada Soarelui nr. 3, a fost atelier de arta, transformat recent in... nu i-am spune bar, nici cafenea, ci mai degraba un fel de muzeu, plin de blazoane, steaguri, spade, lanci, halebarde, armuri, arbalete, scuturi, jilturi, sfesnice grele, vitralii, purpura si ciucuri aurii. Am mai aflat ca de acolo se pot inchiria costume si decoruri sau se pot organiza, cu ajutorul lor, tot soiul de evenimente de... "profil" - un turnir, o executie publica, un banchet, teatru medieval... si asa mai departe, va recomandam sa le vizitati si site-ul pentru mai multe detalii: medievalart.ro.

  Cafenea Medieval ArtCafenea Medieval Art

In toata veselia asta de culori si de istorie, bucatica parca rupta din cetatea medievala a Sighisoarei sau din cetatea Sibiului, ne-ar fi placut sa ascultam un pic de muzica a evului mediu, vreun chanson de truver, vreun italian renascentist sau chiar putin metal folk. In boxe se auzea insa o selectie de oldies de prin anii '50 si '60. Nu mergea deloc, si acesta a fost si motivul pentru care n-am ramas prea mult acolo.

Despre preturi va spunem ca sunt medii spre mici, berile incepeau de pe la 5 lei - nu la halbe spumoase cu capac de metal, ci la o sticla (0.33) foarte contemporana, iar cocktailurile si long drinks urcau de la 10 lei. Vor deschide in curand si o mica terasa pe strada, era aproape gata cand am fost noi acolo. Daca schimba muzica vom mai merge cu siguranta. De altfel, ca sa nu fim carcotasi, trebuie sa spunem ca au si seri cu muzica live in program - spre exemplu in seara in care i-am vizitat noi se pregatea un concert de muzica irlandeza cu trupa Shannon.

Mai multe imagini mai jos:

1 comentariu

Cafenea Medieval Art / Taverna Medievala
mircea
#1 -

Comentariu nou

locul este f.frumos, dar din pacate si f.mic ... am vazut ca au terminat terasa. dar oricum, locul de atractie este la inetrior. eu am remarcat la ei o gama f.mare de vinuri, ma rog, cred ca erau vreo 20, lucru neobisnuit in genere la carciumile din Centrul Vechi. Vivat, Crescat, Florescat !

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera