Cafenea: Grand Cafe Galleron
De la o cafenea autointitulata "grand cafe" astepti de grande classe si Galleron chiar e locul unde sa o gasesti.
Purtand numele arhitectului francez care a construit Ateneul si Banca nationala, Albert Galleron, cafeneaua e asezata intr-o casa veche, care probabil ca a vazut vremuri foarte bune pe la rascrucea secolului trecut, pe strada Nicolae Golescu, nr 18, in spatele Ateneului.
Pastrand amintirea fosnetului cozilor de frac si parfumul discret al doamnelor protipendadei, cafeneaua e amenajata intr-un stil clasic retro lejer si confortabil.

Desi e sezon de terasa si Galleron are gradina, este mai placut inauntru, unde e racoare si se aude o muzica in surdina, destul de fara personalitate, cel putin in orele dupa-amiezii.

Intrarea te intampina cu un bar somptuos din lemn masiv si promisiuni de bauturi fine si sofisticate: de la cocktailurile de vara cu fructe si un strop de alcool si smoothies pufoase pour les dames, la bere neagra si spirtoase iuti pour les messieurs.

Pe langa salonul principal, cel mai mare, se mai gasesc multe salonase: de nefumatori, salonul englez, biblioteca, salonul de fumat (cigar room), oranjeria, delicat ornata cu arabescuri verzi si salonul cu wi-fi. Toate pastreaza aceeasi rigiditate a unei case vechi, inmuiata insa de o lumina placuta, culorile calde ale fotoliilor si fotografiile sepia ale Bucurestilor de alta data.

Bucataria, bine ascunsa de nasurile clientilor, e destul de cosmopolita. Desi specificul predominant pare sa fie italian, exista si cateva specialitati a la francaise si chiar indiene, la preturi moderate, care nu depasesc 20 de lei nici la cele mai sofisticate comenzi.

Fortati poate de "staiful" si atmosfera locului, clientii sunt retinuti si de bonton. Alaturi, doua doamne spilcuite discuta elegant la un pahar de apa plata. Indiscret din fire (si avand in arborele genealogic o gena indepartata de iepure preistoric), metropotam apleaca urechea bleaga. Se analizeaza diverse retete de zacusca. De unde concluzionam melancolic si patriarhal ca bunastarea celulei societatii nu paraseste mintea femeii moderne, al carei gand sta tot timpul la raftul camarii si la burta masculului alfa.
Voua va place la Galleron?
foto de pe site-ul cafenelei
Purtand numele arhitectului francez care a construit Ateneul si Banca nationala, Albert Galleron, cafeneaua e asezata intr-o casa veche, care probabil ca a vazut vremuri foarte bune pe la rascrucea secolului trecut, pe strada Nicolae Golescu, nr 18, in spatele Ateneului.
Pastrand amintirea fosnetului cozilor de frac si parfumul discret al doamnelor protipendadei, cafeneaua e amenajata intr-un stil clasic retro lejer si confortabil.

Desi e sezon de terasa si Galleron are gradina, este mai placut inauntru, unde e racoare si se aude o muzica in surdina, destul de fara personalitate, cel putin in orele dupa-amiezii.

Intrarea te intampina cu un bar somptuos din lemn masiv si promisiuni de bauturi fine si sofisticate: de la cocktailurile de vara cu fructe si un strop de alcool si smoothies pufoase pour les dames, la bere neagra si spirtoase iuti pour les messieurs.

Pe langa salonul principal, cel mai mare, se mai gasesc multe salonase: de nefumatori, salonul englez, biblioteca, salonul de fumat (cigar room), oranjeria, delicat ornata cu arabescuri verzi si salonul cu wi-fi. Toate pastreaza aceeasi rigiditate a unei case vechi, inmuiata insa de o lumina placuta, culorile calde ale fotoliilor si fotografiile sepia ale Bucurestilor de alta data.

Bucataria, bine ascunsa de nasurile clientilor, e destul de cosmopolita. Desi specificul predominant pare sa fie italian, exista si cateva specialitati a la francaise si chiar indiene, la preturi moderate, care nu depasesc 20 de lei nici la cele mai sofisticate comenzi.

Fortati poate de "staiful" si atmosfera locului, clientii sunt retinuti si de bonton. Alaturi, doua doamne spilcuite discuta elegant la un pahar de apa plata. Indiscret din fire (si avand in arborele genealogic o gena indepartata de iepure preistoric), metropotam apleaca urechea bleaga. Se analizeaza diverse retete de zacusca. De unde concluzionam melancolic si patriarhal ca bunastarea celulei societatii nu paraseste mintea femeii moderne, al carei gand sta tot timpul la raftul camarii si la burta masculului alfa.
Voua va place la Galleron?
foto de pe site-ul cafenelei
:))
wonderful! simply.. wonderful!
Comentariu nou
super tare lokul
Comentariu nou
am revenit dupa ceva vreme la Galleron si trebuie sa marturisesc ca este la fel de bine si frumos ca pe vremurile bune. S-au pastrat meniurile bune la pret ok si calitatea serviciilor este aceeasi adica foarte buna. Ma asteptam s-o gasesc mai prafuita avand in vedere ca au aparut alte cafenele intre timp si cu toate astea este la fel de surprinzatoare si de classy.E un loc care merita frecventat...
Comentariu nou
La aceasta cafenea mi-am pregatit primele 6 luni de proiect:). Ceaiul foarte bun, servirea ireprosabila:)...Sa mergem sa mancam:)
Comentariu nou
Nu am mai fost de mult la Grand Cafe Galleron. Fiind in zona am intrat. Sunt schimbari in bine de la ambient pana la meniu.
Chiar este un loc relaxant. Nu-ti bubuie muzica in urechi, mancare rafinata, gustoasa si cafeaua este excelenta.
Comentariu nou
Foarte foarte frumos..O perioada foarte lunga de timp am lucrat in apropiere si mergeam la Galleron foarte des.. Pentru atmosfera, pentru muzica, pentru chelnerii foarte amabili care imi dadeau mereu bomboane cand plecam :) si pentru ceaiul dememtial..me+galleron=LOVE
Comentariu nou
ceva frumos intradevar. sper sa se mentina atmosfera.
DE EVITAT
Nu as mai reveni la Galleron. Preturile sunt mult prea mari pentru ce au de oferit. Intotdeauna am urat mesele si scaunele acelea foarte inalte, parca sa te faca sa nu zabovesti prea mult acolo. Toaleta groaznica; ar trebui sa fie mai atenti la aceste detalii, pentru patroni aparent nesemnificative. Ne-am asezat la o masa intr-un "separeu" care nu era altceva decat un hol care dadea spre curtea din spate; priza nu functiona pentru telefoane/laptop-uri. Sa fim seriosi, pentru acele cateva canapele si veioze cu staif nu merita sa dau 22-24lei pentru un desert banal de 200g!!! 11lei un degetar de macchiato caldo, gustos ce-i drept.
Pare ca proprietarul este inca avid dupa atata timp sa isi amortizeze "investitia".
Pe scurt, exista in zona localuri mult mai frumoase cu preturi decente.