Cafenea: Chez Simon

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
In nebunia noptii de sambata-duminica cu tot haosul de Halloween, am vazut singurul loc din Centrul Vechi in care nu existau monstri sau fantome pe masa: Chez Simon, o cafenea ultra-chill chiar si cand totul in jur e sub dictatura party. 

Am revenit la Chez Simon in timpul saptamanii in care am regasit aceeasi liniste si pace din week-end intr-o cafenea draguta pe nuante de verde, mica, linistita si destul de cocheta. Inca de la intrare ti se spune ca o sa intri intr-un cuib de relaxare pe silent mode prin placutele de pe perete care plaseaza cafeneaua in Placa de la Sieste, Rue de la Bierre, Boulevard De L'Esperance. Asta da adresa, desi sarmana cafenea sta (doar) pe Selari, la numarul 2.

 Chez Simon Chez Simon

Chez Simon e un loc simpatic, dar care exagereaza cu playlist-ul compus din piesele lui James Blunt si alte miorlaieli muzicale. In rest lucrurile se prezinta bine: preturile sunt decente, atmosfera linistita si decorul elegant cu mult bun gust.

In meniu o sa gasesti lucruri clasice precum ceai, specialitati din cafea, limonade, fresh-uri, milkshake-uri, racoritoare si bere (5-10 lei). In caz ca te plictisesti cat iti savurezi cafeaua, pe pervaz sunt puse la dispozitia clientilor reviste si tabloide de pe care goliciunea unor vedete de carton te va forta la o lectura superficiala.

Ca alternativa la aceasta manipulare, recomandam sa citesti prima pagina a meniului cu citate despre cafea, mult mai utile. Iar pentru cei de la cafenea avem o umila recomandare: inlocuiti tabloidele cu niste albume, carti sau reviste mai istete care sa ne ocupe timpul si creierul, nu doar pe primul.

Chez Simon Chez Simon
Chez Simon Chez Simon
 
Noi am baut un caramel macchiato foarte bun (12 lei) si o limonada cu zmeura la carafa, si aceasta delicioasa (11 lei). La clasica limonada poti sa adaugi orice alta aroma de fructe, tot ce trebuie sa faci este sa alegi din meniu si sa-i spui chelneritei. 

La Chez Simon parca iti vine sa vorbesti in soapta, atat de linistit e totul. E locul perfect pentru a citi, pentru a iesi la o intalnire sau pentru a-ti bea cafeaua fara sa fii deranjat de diverse zgomote sau de harmalaia clientilor prea inveseliti.  

Chez Simon Chez Simon

E dragut la cafenea, mai ales daca esti in cautare de masuri anti-haos si decuplare de la galagie. Noi zicem ca merita macar o vizita, nu crezi?
1 comentariu

Cafenea: Chez Simon
west eusebiu
#1 -

chez simon
Ce draqu insinuati cu dugheana aia? ”am fost acolo” vorba lui perversul de pe targul ocna.E o cocina , terminati cu publicitatea asta falsa.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera