Cafenea: Cafepedia (Universitate)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Locatie, locatie, locatie. Unii ar spune ca la atat se rezume succesul unui local. Pai atunci brandul Cafepedia, surioara lantului de restaurante La Mama, ar trebui sa fie cel mai de succes brand de cafenea din Capitala, din moment ce are doua locatii excelente: Piata Alba Iulia si Piata Universitatii.

Cafeneaua din Piata Universitatii a fost cel mai nou teritoriu de tropaiala al Metropotamului si despre ea va vorbim azi. Localul este decorat simplu si auster, dar in ton cu restul peisajului inconjurator, adica in nuante de brun, galben, ocru etc. N-ai sa vezi pete de culori tipatoare pe pereti, dar nici sarmul altor cafenele vizitate. Cafepedia este... Cafepedia.

Cafepedia

Cafepedia

Spatiu este destul, desi in momentul de fata salonul din spate nu poate fi folosit pentru ca se lucreaza ceva pe acolo. In rest mesele impodobite de lemn cu tot cu scaune stau aliniate la ferestre sau la perete. Ferestrele sunt mari si un lumina zilei se revarsa peste tine daca te duci la amiaza. Pe de alta parte in dreptul ferestelor se afla cate o veioza, ca sa nu se uite tot curiosul in ceasca ta.

Nu exista prea multe ornamente pe pereti, cu exceptia unor recipiente rosii pentru lumanari pe care scre "cafe". In absenta tablourilor se afla desene cu flori, trestii si alte motive florale, care se continua pe tavan, de care atarna candelabre aurii. Daca ar trebui sa descriu pe scurt design-ul ar fi: retro sic fara sa se straduiasca prea mult, ceea ce nu este intotdeauna rau dar nici intotdeauna bine.

Un decor simplu, clasic, pentru omul care-si doreste un birou mobil (acesta fiind sloganul lantului de cafenele). In mod curios, la o singura masa am vazut doi oameni cu cravata care parca discutau ceva in termeni business, caci in rest erau numai tineri.

"Numele cafenelei, in traducere mot-a-mot, calea de cunoastere a cafelei, inseamna pentru noi locul unde isi dau intalnire o cafea de calitate si un connaisseur sau o persoana care apreciaza gustul cafelei" a declarat Catalin Mahu in la deschiderea noului local vara asta.

O cafea expresso normala costa 6,3 lei, un capuccino 7 lei, iar specialitatile pe baza de cafea in jur de 12 lei. Ne-au atras atentia cateva retete speciale cu sirop de menta sau de caramel, cu whiskey, rom sau Courvoisier. In rest, meniul se prezinta onorabil, cu lichioruri si creme de whisey (13 lei), alcool tare (in jur de 15 lei), bere (carlsberg 7 lei, Guiness 11 lei) si sucuri (o doza de 330 ml, 7 lei).

Mancarurile fac parte din bufetul standard al unei cafenele: tartine (9,5 - 11 lei), sandvisuri (8,5 lei), salate (15,5 lei), croissante (4 lei), prajituri (13,5 lei) si inghetata (3 lei cupa). Prin prajituri a se intelege tiramisu si diferite feluri de tort care am auzit de pe la bloggeri ca se servesc in felii foarte generoase. O ciocolata calda este 7 lei iar un ceai (care vine intr-o varietate interesanta de sortimente aromate) 6,5 lei.

Daca tocmai ai iesit din sala de curs sau din metrou si vrei sa te opresti undeva sa citesti un ziar, un mail sau sa vorbesti un amic, atunci Cafepedia este o solutie viabila si rentabila. Locatie foarte buna si atmosfera ok atunci cand nu e prea mare aglomeratie. Ca in toate localurile de altfel.
3 comentarii

Cafenea: Cafepedia (Universitate)
ioana
#1 -

Comentariu nou

mi se pare cam exagerat un pret de 7 lei pt o cutie de suc.se pare ca este o cafenea cu pretentii

Cafenea: Cafepedia (Universitate)
simion
#2 -

locatie???...nu si pe metropotam...come on

LOCÁŢIE, locaţii, s.f. 1. Închiriere. ♦ Chirie plătită pentru anumite lucruri luate în folosinţă temporară. ♢ Taxă de locaţie = taxă care se plăteşte drept sancţiune în caz de depăşire a termenului de încărcare sau de descărcare a vagoanelor de cale ferată sau a autovehiculelor. 2. (Jur.) Contract prin care una dintre părţi se obligă să procure şi să asigure celeilalte părţi folosinţa unui lucru pentru un timp determinat în schimbul unei sume de bani. [Var.: locaţiúne s.f.] – Din fr. location, lat. locatio, -onis.

Cafenea: Cafepedia (Universitate)
Ana
#3 -

Mai trebuie sa toceasca la cafea

Am revenit azi la cafepedia dupa o lipsa indelungata si am fost ingrozita. Locul este in continuare superb (ma refer la cafepedia de la Eva) insa pentru o cafenea, au cea mai groaznica cafea din Bucuresti. Ori era cana murdara, ori laptele stricat, insa a fost oribila. Au schimbat cafeaua...nu stiu ce s-a intamplat.

Oricum, nu recomand cafeaua si nici micul dejun Cafepedia.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera