Cafe-bar: BXL

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Acum cateva seri metropotamul in febra beigbederiana a alergat - cat de repede i-au permis picioarele lui scurte - de la lansarea cartii Iarta-ma! Ajuta-ma! a francezului la premiera neoficiala a filmului 99 de franci (dupa un roman al aceluiasi Frederic Beigbeder) de la cinema Elvira Popescu... In poarta Institutului Francez - anunt: filmul va incepe cu o ora mai tarziu.

Cu o mutra pe jumatate de hipopotam dezumflat, pe jumatate de emoticon sictirit, metropotamul scoate telefonul si... nu suna un prieten, ci scormoneste prin urbee sa vada unde isi poate aseza sunculitele o ora, la o cafea (ca urma o seara lunga). Polona 24 - BXL, cafe-bar.

BXL

BXL-ul se afla la intersectia Polona cu Eminescu, la subsol. Dupa cum arata curtea, probabil vara are si mini terasa. In coada de octombrie, curtea era acum goala. Prea plin nu era nici barul, dar nu era o ora "de varf". Si ne-a placut sa avem la discretie toate canapelele si separeurile din BXL.

Spunem separeuri, dar e impropriu zis. Fiind o cladire destul de venerabila, barul s-a pliat pe arhitectura veche, cu incaperi mici si nu prea inalte, despartite de usi destul de inguste, care creeaza un fel de separeuri, unde poti sta fara sa vezi si fara sa fi vazut de altcineva decat de chelnerita, cand e cazul.

In camera cea mai mare exista si un televizor, care merge mut pe MTv. Muzica din boxe e alta, deloc rea, destul de variata, oldies, 70's, 80's, '90s.

Haladuind prin restul de camere si bagandu-ne nasurile curioase pe dupa perdelele rosii, am vazut ca peste tot sunt canapele si perne, ca exista un salon de nefumatori, ca peretii sunt ornati cu bun gust, cu cate o fotografie vintage, cu vreun poster mai nonconformist, ba chiar l-am vazut si pe el Che pufaind de sub bereta dintr-un trabuc, iar in alta parte se ascunde dupa un porumbel Barbatul cu melon al lui Magritte.

BXL

Ceea ce l-a mirat profund pe metropotamul cochet din fire a fost lipsa oglinzii la toaleta. Am descoperit-o insa in toata splendoarea ei in fata barului. Si apropo de bar, meniul BXL-ului nu e prea piperat, luand in considerare zona "diplomatica" in care se afla: apa minerala sau plata 3 lei, cola & co. 4 lei, berea de multe feluri intre 5 si 12 lei, cocktailuri si long drinks intre 13 si 20.

BXL

Ne-a placut la BXL, o sa mai mergem acolo, fie sa jucam darts, fie sa scotocim in cufarul vechi plin cu reviste si sa stam la o cafea lungiti cat e metropotamul de lat pe canapele.

BXL este pe str. Polona, numerele 24-26, tel.: 0311013327, 0724 373 473, 0722 642 205.1 comentariu

Cafe-bar: BXL
florin popescu
#1 -

Comentariu nou

la Bxl s-au schimbat telefoanele.
cele noi sunt 0213127515 si 0722404498

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera