Cafe Bistro: Ici et là

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
La Piata Romana, langa covrigaria de la inceputul strazii Mendeleev s-a aflat ani de zile o carciumioara prapadita, in care gaseai la orice ora studenti veniti la o cafeluta ori clienti singuratici, la vodka de dimineata.

Locsorul cam anacronic pentru zona s-a transformat intr-un bistro frantuzesc, Ici et la, cu o infatisare radical schimbata: terasa a fost inchisa cu geamuri inalte, interiorul total restructurat, cu o tejghea lunga de bar, mobilier de cafenea si luminat cu spoturi, globuri colorate, veioze inalte, lampi cu inflorescente de fibra optica si chiar lumanarele.

Ici et la Ici et la

Am fost si noi intr-o seara de weekend si am fost putin surprinsi sa il gasim cam gol. Ni s-a adus un meniu si am inteles (partial) de ce: preturile virau spre un nivel prohibitiv, la care nu te-ai astepta la prima vedere, in decorul rozaliu de cafenea:
- salate intre 22 si 28 de lei
- feluri principale (pui, vita, somon) intre 25 si 40 de lei
- platou de branzeturi (150gr) - 60 de lei
- deserturi (100gr) - 15 lei
 
Meniul de bauturi cuprindea si el diverse delicatese, la preturi la fel de ridicate:
- vinuri: Castel Starmina 45; Terra Romana 65, Prince Matei 150; Châteauneuf du Pape 380 de lei
- un pahar de vin 15 lei
- bere la 0,33 intre 6 (Ursus) si 18 lei (Corona)
- cafele / ciocolate calde samd 10-15 lei

Ici et la Ici et la

Serviciul, care ar fi trebuit sa fie macar aspirational spre nivelul impus de meniul cu specialitati frantuzesti si preturi pe calapodul Parisului, nu a excelat nici prin bunavointa, nici prin rapiditate. Printre alte lucruri care ar mai merita imbunatatite ar fi faptul ca au wireless, dar nu si prize. Toaleta era surprinzator de neingrijita, cu chiuveta cam murdara, hartii imprastiate pe jos si cu o cutie de carton pe post de cos de gunoi, in care eram invitati (trilingv) sa aruncam hartiile.

Concluzia noastra este ca daca trebuie sa va opriti la o cafea ori un ceai sau daca aveti nevoie de acces la internet pret de-o bere, Ici et la e acolo, pe strada Mendeleev la nr. 43. Altfel, noi nu am gasit motive sa revenim si alta data, iar zona Pietei Romane e oricum suficient de bogata in oferte de restaurante, cafenele si baruri.




9 comentarii

Cafe Bistro: Ici et là
Cristi Roman
#1 -

e aiurea sa pui "subiect" aici

Inca un local facut pe modelul "hai, tata, ca vine Craciunul acum, bagati tare sa fim gata". Iti dai seama cau au mizat si pe zona ptr. preturi.
Eu nupot decit sa ma amuz cind mai citesc asa ceva, fiindca stiu 100% ca distanta dintre ceea ce isi doresc acsti asa-zisi patroni (bani repede/multi) si indeplinire e extrem de lunga. Vor inchide, vor schimba, etc, in urmatoarele luni, unii dintre asociati se vor plange, si tot asa, vai de afacerile lor.
Amatorism cres de tot.

Cafe Bistro: Ici et là
Mihaela
#2 -

Intre prostie si ridicol !!!

Cum te poti numi critic gastronomic si sa nu faci diferenta intre un bistrot modern - veritabil restaurant - si o simpla cafenea ? Pe cine intereseaza ca wireless este fara priza - este de altfel definitia sa ! si de 5 ani toate laptop-urile nu mai au nevoie de cablu(ri) !! -, ca o culoare din decor nu va place, ca sala era goala sau ca in mod exceptional clientul precedent a lasat toaleta in dezordine, desi de obicei ea este intotdeauna curata ? Si o stiu cu atat mai mult cu cat am mancat de mai mult de 20 de ori in acest adevarat bistrot francez modern, unde nu am fost niciodata dezamagita !!! Patronul, Philippe DUPRE, face el insusi preparatele, in fata dvs. si este un adevarat chef francez, care vine de la Lyon, capitala gastronomiei franceze : toate felurile sunt interesante, materia prima proaspata si raportul calitate-pret
excelent. Sunt o persoana exigenta si foarte gourmet si ceea ce ma intereseaza mai intai e ceea ce este in farfurii. Si a propos nu spuneti nici un SINGUR cuvant despre mancare. Dar recitind bine "critica" dvs., ce ati mancat ? Ati mancat INTRADEVAR ceva sau ati facut doar o scurta vizita pentru a citi meniul, a bea o cafea si a face 2 poze, dintre care una chiar nereusita ? Concluzia dvs., facand un amalgam intre restaurante, cafenele si baruri, dovedeste ca ar trebui sa va ganditi sa nu mai scrieti nici un rand si mai ales sa aveti decenta si respect pentru investitia mare si munca serioasa indeplinite !

Cafe Bistro: Ici et là
Villy
#3 -

obiectivitate

Mihaela, nu inteleg legatura cu wireless-ul si priza? S-a spus ca au net dar nu si priza unde sa-mi incarc laptopul, nu tot timpul umblu cu bateria full dupa mine.
Cat despre locatie in sine inteleg din argumentele tale ca esti de-a casei, dar faptul ca era gol in weekend spune multe. Alege orice locatie din zona Mendeleev - Amzei la o ora de seara din weekend si arata-mi te rog ce local e gol? Nu am ajuns inca la Ici et la, dar daca ajung o sa revin cu comment.

Cafe Bistro: Ici et là
Mihaela
#4 -

Pragmatismul, Villy, stii ce inseamna asta ?

1 - Sa te plimbi cu laptop-ul descarcat nu e foarte inteligent, iar daca vrei sa iei incarcatorul-transformator cu tine, uneori mai greu decat laptop-ul insusi , e putin stupid nu?
2 - Sala aproape goala a unui restaurant gastronomic - si nu a unui bar sau fast food - intr-o duminica seara, este mai mult decat normal!
3 - Sa faci un comentariu asupra unui local pe care nu-l cunosti este din nou putin (mult?) stupid, nu ? Cand nu avem nimic de zis, nu e mai bine sa tacem ?

In concluzie, pentru a critica ar trebui macar sa fi mancat acolo : MERGETI SI SIGUR VETI FI CUCERITI SI VA VETI INTOARCE, CA MINE, DE 20 DE ORI SI VA VETI SIMTI CA "ACASA". !!!

Cafe Bistro: Ici et là
Alain
#5 -

Si din nefericire nu este o exceptie !!!

Mi-am pus intrebarea urmatoare : de ce sa vorbesti de rau un bun restaurant cum este cazul acestui bistro modern Ici et La ? Din rautate si razbunare pentru ca patronul restaurantului a refuzat un contract de publicitate, asa cum se intampla adeseori ? Din lipsa de seriozitate? Mai degraba, pentru ca constat ca in aceeasi zona, Bistro-ul de la Institutul Francez, inchis de mai mult de 3 ani, inca apare in adresele Restaurantelor de pe site !!! Si din nefericire nu este o exceptie !!!

Cafe Bistro: Ici et là
dragos
#6 -

:-)

Alain - ti-am mai explicat o data pe Facebook, iti mai explic o data si aici, nu este nici un fel de problema.

La metropotam departamentul de editorial (redactorii care scriu articole) nu are nici un fel de legatura cu cel de vanzari. Asa este normal si asa am ajuns cel mai citit si cel mai respectat loc pentru recomandari de timp liber.

La urma urmei cei care judeca sunt cititorii care intotdeauna o sa comenteze daca spunem prostii. Pana acum cazurile au fost relativ rare, mai ales ca noi suntem foarte deschisi la critici constructive si tocmai de aia permitem si pareri contrare celor ale noastre, dupa cum vezi si mai sus de altfel.

Iar cazul tau nu e o exceptie - chiar il stiu pentru ca am cerut detalii cand am vazut comentariul tau de pe FB - faptul ca ai fost abordat de o persoana de la vanzari si cam in aceeasi perioada a aparut o cronica despre Ici et la e doar o coincidenta din noutatea deschiderii locului. Parerea redactorului nu are de a face cu parerea vanzatorului. Si nici invers. ;)

Daca mai ai nelamuriri sau vrei mai multe detalii/explicatii - cu cea mai mare placere la dragos@metropotam.ro. Merci.

Cafe Bistro: Ici et là
ivascu cezar
#7 -

buna ziua

BUNA , AM LUAT MASA LA ACEESTA RESTAURANT , SI CURIOS AM PLECAT CU UN SENTIMENT PLACUT , SERVIREA A FOST IREPROSABILA ,AM FOST PLACUT SURPRINS DE OSPATARITA DECAND MI SA LUAT COMANDA SI PANA AM PLECAT NUMAI UN ZAMBET RAR SA MAI VEZI PE UNDE VA ASA CEVA ,DESPRE MANCARE CE SA MAI SPUN NUMAI IN LOCATIILE CELE MAI MARI MAI VEZI ASA CEVA SUPER SUPER , O SA REVIN CU DRAG LA ACEST RESTAURANT SI IN SPECIAL PENTRU ACEEA OSPATARITA CARE MAI UIMIT PRIN ZAMBETUL SI SERVICE-UL EI

Cafe Bistro: Ici et là
andrea v
#8 -

Metropotam nu cunosti nimic in gastronomie!

Un restaurant care exceleaza:
Totul este bun, intotdeauna suntem multumiti: un regal. Produse de calitate si un sef bucatar francez, care-si cunoaste bine meseria - de exemplu, tartare de boeuf: carnea este maruntita cu cutitul si nu tocata, painea este de casa (facuta in restaurant), o adevarata arta a „gatitului” (la secunda), de unde platouri delicioase si alte detalii precum design gastronomic.
In plus, preturile sunt rezonabile si atmosfera este moderna si calma.

Toate acestea fac diferenta raportat la alte restaurante din Bucuresti.
Ici et la a devenit restaurantul meu favorit. Bravo!

Cafe Bistro: Ici et là
anca si cristi
#9 -

e praf

mai bun era algram-ul.bautura pt toate buzunarele

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera