Bucharest School of Coffee, prima scoala de cafea din Romania deschisa si publicului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Un articol despre cafeaua buna, scris la o cafea proasta facuta de Metropotam la birou. Ce poate fi mai frustrant? Ne lasa gura apa cand ne amintim cappuccino-ul cremos si perfect baut la prima scoala de cafea din Romania. Vom incerca totusi sa nu-i laudam prea tare pentru ca nu ne sta in caracter, dar stiti si voi ca we're fools for good coffee. Si-i buna, nenica!

Dar sa le luam frumos pe rand. Bucharest School of Coffee s-a mutat de curand de pe Zefirului pe Luigi Cazzavillan, la numarul 31. Putem spune ca zona parcului Cazzavillan devine chiar interesanta: la numarul 25 avem ceainaria La Un Ceai, iar pe strada paralela, Putul cu plopi, avem concept-store-ul de design romanesc Dizainar, la numarul 17.

De descoperit, am descoperit Bucharest School of Coffee, ca de-obicei, pe Facebook. Tot ca de-obicei am facut pe undercoverii si i-am intrebat daca la ei poate veni oricine sa savureze o cafea sau trebuie sa fie inscris la cursuri. Am primit o unda verde foarte prietenoasa - "e open pentru toata lumea care vrea sa bea cafea" - asa c-am mers sa dam un check-in si pe la ei:

Bucharest School of Coffee Bucharest School of Coffee Bucharest School of Coffee Bucharest School of Coffee

Primul lucru pe care l-am remarcat cand am intrat au fost multele cutii de lapte din gunoi. Hehe, latte art, suntem in locul potrivit! Apoi poze cu prieteni si dedicatii de la cursanti pe post-it-uri, saci cu cafea prin colturi, trofee si multe instrumente:

Bucharest School of Coffee Bucharest School of Coffee Bucharest School of Coffee
Bucharest School of Coffee Bucharest School of Coffee Bucharest School of Coffee

V60 Dripper, AeroPress, Syphon plus cani de diferite marimi si multa voie buna ne-au amintit de cafeneaua Coftale. Dupa ce l-am recunoscut pe barista care ne-a povestit despre cafea in Coftale, am aflat si ca Bucharest School of Coffee recomanda cafea in Coftale. Deci cele 3 planuri in care activeaza Scoala sunt cursurile, organizarea de evenimente si consultanta.

La capitolul cursuri, se adreseaza intr-o prima faza baristilor, dar si bautorilor de cafea neprofesionisti care vor sa invete mai multe. Astfel ca Bucharest School of Coffee este in momentul de fata singura scoala de cafea cu portile deschise tuturor.

Nu exista perioade de curs, doar zile de povesti la cafea, individual sau in grupuri de cate 2 prieteni, deci daca sunteti interesati sa invatati the basic stuff about coffee, metode de preparare a cafelei (brew), latte art sau orice altceva va trece prin cap in legatura cu subiectul in discutie, si mai ales sa invatati toate asta de la campioni nationali si traineri certificati, Bucharest School of Coffee is the place to call. Zicem sa sunati pentru ca nu exista o gama de preturi standard, ci vi se poate face o calculatie in functie de ce doriti sa invatati. Sigur ca se elibereaza si diplome.
 
Dar cea mai buna diploma e cand iti iese cappuccino-ul perfect: conteaza atat temperatura si consistenta cremei de lapte, cat si echilibrul dintre gustul laptelui si aroma cafelei. Astfel de treburi puteti invata la workshop-ul gratuit pentru publicul de acasa, pe care au de gand sa-l organizeze lunar pentru interesatii care nu stiu de unde sa inceapa.

Ce ni s-a mai parut misto este faptul ca Bucharest School of Coffee sunt independenti si nu sustin niciun brand, doar originea si calitatea. Au in schimb contacte peste tot, de la distribuitori de cafea si espressoare profesionale pana la prajitorii din Germania, Anglia, Grecia si multe alte tari. Asa ca puteti merge pe la ei si doar pentru niste sfaturi despre si la o cafea, intre prieteni (mai ales ca au o terasa si-un take-away in plan).

De mentionat ar mai fi colaborarea cu Coffeol, un lant de cafenele nou in Romania, care si-a deschis prima locatie din Europa in mall-ul Ploiesti Shopping City in luna februarie. Am aflat ca vom avea un Coffeol in curand si in Bucuresti. Noi suntem curiosi!

Pana atunci insa, asteptam impresii despre Bucharest School of Coffee. Poate mergeti sa ii cunoasteti si voi, ca prietenosi sunt, iar spatiu misto amenajat au. Momentan treaba asta se cheama cafenea pentru prieteni, deci nu sunt inca oficial (si) o cafenea, asa ca dati-le un telefon si mergeti peste ei, nu fiti straini. Mai multe poze gasiti in galerie.

Bucharest School of Coffee Bucharest School of Coffee Bucharest School of Coffee

Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera