Bon, noul restaurant semnat Cristian Corvin
Cristian Corvin, arhitect. Adica La Bonne Bouche, Laboratorul de Cocktailuri, The Institute Cafe, Atelier Mecanic si Papiota in 2011, Energiea, Lacrimi si Sfinti, reamenajarea City Grill Lipscani si Meze in 2012. Adica misto! Nu puteam deci sa ne facem ca ploua cand am auzit ca s-a deschis un nou restaurant semnat Cristian Corvin, basca la o aruncatura de bat, in Centrul Vechi din Bucuresti.
Deci Bon, bistro francez, Smardan 33, la etaj (la parter avem garderoba, barul si 2 masute la se poate servi un pahar de vin). De mancat se mananca sus si am fi avut de ales intre Salonul mesei ovale, Orangeria si Salonul sticlelor de vin:
Spunem c-am fi avut de ales pentru ca am fost practic "manati" in primul salon. Nu ne-a suparat asta neaparat. Ce ne supara insa in ultimul timp este tendinta asa-zisilor sefi de sala de a "parca" clientii la cele mai proaste mese, inghesuite sau in drum, desi restaurantul este gol si lipsit de alte rezervari. Tocmai citeam zilele trecute comentariile (mai bine zis criticile) cititorilor, primite in cascada, cu privire la practicile asemanatoare dintr-un alt restaurant frumos din Centrul Vechi, Biutiful.
Daca am fi avut cine stie ce pretentii demente, ca de exemplu (Doamne fereste asa crima) de a ne aseza la masa ovala cu candelabru, sa zicem. Dar nici macar o bancheta nu am primit, pentru ca eram doar 2 persoane. Deci daca vine doar 1 persoana la masa, il puneti sa manance intr-un colt? In fine, cu refuzul hotarat & privirile noastre incruntate si ezitarile & cererile de aprobare dintre chelneri, am primit dreptul de a sta la cea mai urata masa de 4 persoane. In rest, restaurantul complet gol.
Meniul. Vreo 2 supe, printre care o supa de ceapa specifica, in cazul asta gratinata cu Gruyere, la 24 lei. 4 feluri de peste, dintre care cel mai ieftin un Butterfish in papiota cu legume crocante gatite la abur (54 lei) si cel mai scump o Tigareta de langustina cu praz sotat si foie gras (77 lei). Midii, cu smantana/sos de rosii (la 37 lei) sau cu Roquefort (49 lei), si stridii la 120 lei. 6 melci la 39 lei, cotlete de berbecut din Noua Zeelanda (89 lei), vita argentiniana, piept de rata cu smochine (64 lei)..
Daca esti vegetarian/vegan, nu prea ai ce alege din meniu. Poate doar sa asortezi doua garnituri, cum a facut si bietul metropotam vegetarian, prezent la datorie: legume la gratar (12 lei) cu fasole verde sotata (16 lei) sa fie. Noroc cu painea.
Metropotamul carnivor a ales un Tartar de vita taiat din cutit si condimentat de bucatar, servit cu cartofi prajiti si salata verde (47 lei). Cartofii prajiti la cornet au fost foarte buni si aromati, iar tartarul cel mai bun dintre cele incercate pana acum.
Desert? Tarta usoara cu lamaie si bezea (18 lei), rar intalnita prin restaurante. Si ne-a fost facuta pe loc, bun asa! Parc-am reveni pentru o creme brulee cu aroma de lavanda provensala (18 lei) sau un lapte de pasare (17 lei)..
De baut, am baut un ceai la 9 lei si o bere Peroni la 10 lei (evident ca nu mergea cu tartarul, dar aveam pofta de bere, lasati-ne in pace). Tinem sa subliniem servirea ireprosabila - am fost foarte multumiti de ospatarul nostru, atent, prietenos si amabil.
Concluzii? E frumos amenajat Bon si se mananca bine (daca si apreciati felurile si preturile bucatariei frantuzesti). Sfaturi? Mergeti cu tupeu si asezati-va unde va place sau sa ramana cu mesele goale si sa-nchida intr-un an. Asteptam impresii.
Comentariu nou
Trebuie sa recunosc ca arata interesant însa chelnerii trebuie sa fie mai maleabili.
Va rog sa treceti locatia restaurantului pe harta și astept un articol despre Bicicleta de pe Lipscani nr. 38.
Restaurantul Bon - este categoric o locatie de bun-gust.
Am fost de cateva ori impreuna cu partenerii de afaceri si mi-a placut. Cum s-ar zice, m-au fidelizat prin mancarea gustoasa, muzica placuta si servirea atenta. E un loc de siflet pentru mine si vi-l recomand.
frumos dar...
cam overpriced pentru ce ofera. mancarea este gustoasa dar la orice restaurant din franta acelasi lucru este semnificativ mai ieftin fara sa fie considerat o.....delicatesa
Local
Dragut.Mi-a placut