Bohemia Tea House - ceainarie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

O ceainarie este alegerea perfecta pentru sezonul rece. Iar cand gasim o ceainarie extraordinar de primitoare, de calduroasa si de frumos amenajata nu putem decat sa spunem: "hai la un ceai". De data asta la Bohemia Tea House aproape de Conservator.

Bohemia iti sare in ochi inca de cand te plimbi pe strada unde se aud repetitii la vioara din incinta Conservatorului pentru simplul motiv ca e mov. Intrarea nu-ti sugereaza nici pe departe ca ai pasit intr-o casa a aburilor de ceai, asta pana cand te lovesti de tablourile colorate din expozitia cu vanzare, cand pasesti in camera in nuante vesele sau in salonul intim de la parter. Dar aceste camere sunt o nimica toata pentru punctul de rezistenta de la Bohemia: mansarda!

Bohemia - ceainarie Bohemia - ceainarie Bohemia - ceainarie

Cine nu si-ar dori sa traiasca la mansarda, mai ales cand e nivelata, cand lemnul din compozitie te trimite cu gandul la o cabana de munte in care stai in fata semineului si cand scaunele sunt de fapt niste fotolii in forma de lacrima in care te afunzi intr-o sesiune de confort. Da, ne-am cam indragostit de mansarda de la Bohemia, un spatiu mare si primitor nevoie mare.

Fiind deschisa de aproape o luna, la Bohemia am fost noi cu noi si atat si am avut toata camera spatioasa numai pentru relaxarea noastra. Ne-am lafait in fotolii, ne-am turnat ceai fierbinte din ceainicele pictate manual, mici mostre artistice, am mirosit ceaiuri care ne-au cucerit, am dat o tura si prin magazinul de la parter de unde nu am plecat cu mana goala si am promis sa devenim chiriasi fideli ai mansardei de la Bohemia.

Bohemia - ceainarie Bohemia - ceainarie Bohemia - ceainarie Bohemia - ceainarie
 

La Bohemia e o atmosfera incantatoare, ca de altfel in majoritatea ceainariilor din oras. Nu prea ai motive sa te plangi cand vorbesti de o ceainarie, doar daca esti fumator. Da, intelegi ca o casa a ceaiului trebuie sa-si pastreze aerul proaspat si curat, dar mansarda de la Bohemia te imbie la o sedere lunga, iar acolo unde intervine viciul si vizita se scurteaza. Dar am inteles ca o sa aduca narghilele ca sa fie toata lumea multumita.

Preturile sunt medii, un ceainic din care poti sa bei cam 2 cani generoase este intre 10 si 14 lei. Spre deosebire de alte ceainarii, la Bohemia au si bauturi alcoolice pe langa nelipsitele ceaiuri variate, cafele si racoritoare. Nu lipsesc gustarile din meniu, nici dulciurile. 

Bohemia - ceainarie Bohemia - ceainarie Bohemia - ceainarie

Ca orice casa a ceaiului care se respecta, si Bohemia are un mic magazin la parter de unde puteti sa cumparati diverse tipuri de ceainice, cani frumoase, cutii pentru pastrarea ceaiuri, plicuri si tot felul de accesorii pentru bautura de la ora 5.

Trebuie neaparat sa treceti pe la Bohemia, e un loc cu adevarat special. Cine are alta parere, sa o spuna.

6 comentarii

Bohemia - ceainarie
malamute
#1 -

Buba
Daca dau click s-ajung la locul Bohemia, sa-l bookmarkuiesc, zice: Acces restrictionat Nu aveti suficiente drepturi pentru a accesa aceasta resursa. Va rugam sa contactati administratorul siteului pentru mai multe informatii. Sad, sad panda.
Bohemia - ceainarie
dragosh_r0ck
#2 -

@buba

hmmm, eu tocmai l-am bifat. incearca din nou te rog :)

Bohemia - ceainarie
malamute
#3 -

Comentariu nou

Tot asa e. Asta e link-ul, daca ajuta: http://metropotam.ro/account_unauthorized?destination=http%3A//metropotam.ro/locuri-locatii-adrese/Bohemia-Tea-House-loc2046726120/zmain_html&retry=

Am incercat si acum cateva ore de pe calculatorul de la birou.

Bohemia - ceainarie
dragosh_r0ck
#4 -

am corectat

era linkul pus gresit. multumim pentru atentionare :)

Bohemia - ceainarie
malamute
#5 -

all good now

no problem :)

Bohemia - ceainarie
alina
#6 -

Galagie

Bohemia este un loc deosebit, mansarda la fel.
Doar sa nu va asteptati ca acest loc sa fie ca o ceainarie clasica, de obicei galagia este destul de mare, se vb tare si personal de fiecare data cand am fost in weekend erau familii cu copii. Era haos.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera