Blues, jazz si coniac vechi: XO Cafe

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
XO piano cafe e ca o Cenusareasa, ne spune l'hotesse in timp ce ne conduce la subsolul Centrului Tinerimea Romana; ziua e cafenea, iar seara se transforma in... ce vedeti.

Si ce vedem ne lasa intr-adevar aproape descumpaniti: nici n-ai banui ce se ascunde pe Schitu Magureanu la numarul 4 (harta).

Pe scena se desfasoara un moment de cafe concert cu Trioul Constantin Mirea care-s... patru: o vioara, o chitara, bass si baterie.

XO Cafe

Atmosfera e intunecata si rosie, miroase parfumat a trabuc. Suntem condusi la masa si ne scufundam intr-o ambianta boema si relaxata, intima si prietenoasa. In jurul nostru se ciripeste degajat in mai multe limbi, cineva aplauda cand trio Mirea face cate o pauza.

XO Cafe

XO Cafe

Putin mai departe, in cigar room, se socializeaza in picioare, ca la cocktail; chelnerii se plimba cu tavi cu pahare, ceea ce ne aduce aminte sa ne uitam si noi in meniu.

- coniacuri vechi (Remy Martin, Martell, Courvoisier, Hennesey), recomandate alaturi de anumite trabucuri (Cohiba, Hoyo de Monterey, Romeo & Julieta).
- cocktailuri cu amestecuri de alcooluri tari, lichioruri, vermuturi si siropuri, in retete neasteptate, rar vazute de mixologul de rasa damboviteana.
- cafele si ceaiuri, sampanie, vinuri, desert.
- deloc bere, luati-va gandul.

XO Cafe

Preturi? Citand filosofia locului, venind din neant, tinzand catre perfectiune, XO Piano Cafe ofera un alt sens cuvantului "exclusivism", sa spunem ca preturile sunt de-a dreptul prohibitive. Sau exclusiviste, daca vreti sa mergem pe principiul obrazului subtire.

- coniacurile: 80-95 lei (40 ml),
- spirtoasele 15-25 lei (iar whisky-urile pana la 70-80-100 de lei, cele de peste 20 de ani),
- vinurile (Chablis si Baron Philippe de Rothschild 2006) 80-95 lei,
- sampanie 300-3300 lei,
- cocktailuri 25-50 lei (meniu complet aici)

XO Cafe

Din pacate din cele 5 tipuri de delicatese de la desert nu aveau nici macar una, lucru pe care ne-am permis sa il notam cu o bulina neagra, si am asteptat cocktailurile comandate. Si am asteptat... Tarziu, au venit.

XO Cafe

Pahare pline varf cu gheata, aburind polar si inghetand broboanele de apa pe exterior. Nu tocmai pe gustul nostru excesul de gheata, dar licorile erau delicioase.

Ne-a placut XO Cafe, vom reveni intr-o seara de jazz sau blues sa ascultam muzica buna intr-un ambient foarte ne-bucurestean.

XO Cafe

Recomandarea noastra: daca nimeriti intr-o seara de cafe concert, alegeti-va o masa cat mai indepartata de scena, daca vreti sa puteti purta o discutie fara sa va aplecati peste masa sau sa strigati.

Din pacate si aici se ignora principiul muzicii live dintr-un local, care nu trebuie sa aiba rol de concert, pe care il ascultam in tacere, ci trebuie sa ofere o ambianta muzicala constanta, care sa nu devina inoportuna si sa ma impiedice sa comunic relaxat. Nici nu ar fi fost nevoie de boxe si microfoane, sa nu mai vorbim de baterie...

XO Cafe: Schitu Magureanu 4, vizavi de Bulandra Izvor, la subsolul Centrului Tinerimea Romana.

Ca sa stii din mers, ia-ti Urbee pe telefon si ai adresa XO Cafe mereu la tine!1 comentariu

Blues, jazz si coniac vechi: XO Cafe
silviu
#1 -

Comentariu nou

am fost prin toamna si am ramas impresionat. si de ambianta si de muzica si de tot. cam scump, dar, daca esti fanul astor locuri, merita de 2-3-4 ori pe an un efort financiar mai sustinut.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera