Blues Bar: Big Mamou

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

De pe vremea cand Big Mamou se inhama la placuta si nobila corvoada sa "promoveze stiluri de muzica vitregite, ba chiar hulite, in perioada comunista", au trecut vreo 13 ani. Big Mamou a ramas unul din cluburile de referinta de jazz &. blues, ca marca si nume, nu ca loc, pentru ca si-au schimbat de mai multe ori adresa: la inceput locuiau pe Gabroveni, unde e acum Fire, apoi s-au mutat pe Ferdinand, dupa care blues-ul s-a asezat pe malul garlei, deoarece pe un blues respectabil il trage ata dorului pe maluri, la valuri - Big Mamou este din 2005 pe Splaiul Independentei, la numarul 2 (initial A, apoi B).

mamou

Big Mamou nu are nici un mamut dezghetat la intrare si nici macar vreunul cat de mic inauntru, dar Big Mamou are muzici live, blues cu preponderenta. Pe scena lor s-au desfasurat trupe si artisti mari si mici: de la Anca Parghel, A.G. Weinberger, Harry Tavitian, Mircea Tiberian la Blazzaj, Nightlosers, Cyfer's Sin, OCS, Adi Manolovici si multi, multi altii.

mamou

In ciuda desfasurarii impresionante de trupe, Big Mamou cam stramba nasuri. Consumatorul, chiar daca este un aficionado al blues-ului, are de ce se plange: spatiu mic, inghesuit, mese mici si ele, la concerte se foloseste ultimul centimetru patrat pe care se poate strecura un scaun, fum ca-n iad, aer - ioc, sonorizarea te lasa ametit de cele mai multe ori. In mijlocul serii se intampla sa nu mai poti comanda nimic de la bar pentru ca... nu mai au pahare, toate sunt imprastiate pe la mese. 

Cu toate astea, in Big Mamou stau clientii precum puricii in blana mamutului preistoric: la inghesuiala si la cald, multi, veseli si facand scandal. In sensul bun al comparatiei. Pentru majoritatea nu pare sa conteze ca trebuie sa ridici 6 oameni ca sa te duci la bar, nu conteaza ca stai cu spatele la scena, pentru ca asa ai prins scaunul, nici ca trebuie sa sari 5 mese si 20 de scaune ca sa ajungi la toaleta.

big mamou
atmosfera mai aerisita la Electric Storytellers, pe care i-am vazut acum cateva luni

Ei bine, conteaza de fapt. Big Mamou ar fi o chestie grozava, daca si-ar rezolva cumva problema spatiului sau daca n-ar incerca sa ingramadeasca un numar cat mai mare de oameni, in detrimentul confortului acestora.

Incaperea, varuita rosu si luminata violent de spoturi colorate, e pitoresc decorata cu steagurile sudiste: Crucea Sudului Confederat, steagul statului Alabama, al Texasului, cu postere si alte simboluri made in US, de preferinta deep South. Are si arbori "genealogici" ai bluesului si jazzului, pe care nu le poti distinge insa in penumbra decat daca te ridici pe varfuri si iti lipesti nasul de sticla.

mamou

Mobilierul e groaznic de incomod - mesele rotunde, metalice si miiiici, scaunele neconfortabile, rabatabile si muuuuulte. Dupa spartul targului si al concertelor, incep sa se plieze scaunele si sa se stranga mesele, pe masura ce dispar clientii. O senzatie de petrecere la care gazda nu stie cum sa te trimita acasa mai repede, prin apropo-uri evidente.

Desi are preturi mici si muzica buna live, desi atmosfera se incinge intotdeauna, nu e totusi un loc prea prietenos. Cerem o noua schimbare de adresa, mai blues-lover friendly, cu pahare suficiente, si o scena mai mare, si loc de dans, si aer. Si... lose the bloody chairs.

Big Mamou: Splaiul Independentei 2B, telefon: 0744 520 149, 0724 671 1083 comentarii

Blues Bar: Big Mamou
Jeni's got a gun
#1 -

Pacat de muzica

Incomod, inghesuit, foooarte mult fum, chiar pentru un fumator. Pacat de muzica si de concerte. Oricat de impatimit de blues sunt, nu pot sa rezist mai mult de 2 ore aici, chiar daca e o atmosfera foarte faina. Patroni, faceti ceva (e o rugaminte)!

Blues Bar: Big Mamou
Mobilier
#2 -

Pacat

Nici mie nu imi place absolut de loc inghesuiala. eu sunt nefumatoare si m-am inecat intr-una

Blues Bar: Big Mamou
Adi
#3 -

Comentariu nou

Jalnic. Cea mai mare dezamagire din ultimii ani. M-am dus duminica seara, era un concert - "Proiectul Tivodar". Am ajuns acolo, la intrare te intampina un anunt arogant: "Local rezervat exclusiv fumatorilor". Bun. Totusi m-am asezat la o masa. Nu venea nimeni la tine, trebuia sa te duci la bar sa-ti iei singur ceva de baut. In plus era foarte frig. M-am dus la barman, am cerut un ceai. A umplut ceasca 2/3. Asta e, si apa e scumpa, e criza economica, deh. Ceaiul in sine - sleit, fara gust, dar sa trecem peste. L-am intrebat de ce e frig, mi-a raspuns ca se stricase centrala. Ok, asta e, se intampla. Barmanul parea ok la prima vedere. M-am intors la masa, peste 20 de minute a inceput concertul. Cei doi baieti de pe scena au inceput prin a anunta publicul (cca 25 de persoane) ca de fapt sunt 4 oameni in trupa, dar ceilalti doi dorm la ora respectiva pentru ca a doua zi pleaca in SUA. Asta e, ce sa-i faci. Dupa cateva piese, timp in care aproape inghetasem, vad ca vine barmanul la masa. In naivitatea mea, am crezut initial ca vrea sa ma intrebe daca mai doresc ceva de baut. Nici vorba, imi cerea sa platesc "biletul la concert". Dupa un scurt schimb de replici, in cadrul carora i-am spus ca mi se pare culmea sa mi se ceara bani cand nici macar conditiile elementare nu sunt intrunite (ex. temperatura rezonabila), s-a incruntat si mi-a zis textual: "Atunci iti bei ceaiul si pleci. Ai doua minute!" Am plecat, probabil ma batea daca as fi incercat sa continuu dialogul in contradictoriu. Nu stau in cei 10 sau 20 RON pe care mi-i ceruse, dar mi s-a parut inadmisibil.
Incredibil. Penibil. In centrul Bucurestiului.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera