Bistroul Elisabeta - locul de langa Cismigiu unde mananci un pranz ieftin si bun

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Restaurantul Elisabeta se afla vis-a-vis de intrarea in Parcul Cismigiu si ne-a captat atentia pentru ca este intr-o cladire ce dateaza din anul 1912, reprezentand stilul arhitectural al epocii.

Atmosfera

Din clipa in care am hotarat sa-i trecem pragul, ne-am asteptat la un local foarte elegant si scump. Restaurantul este impartit in doua sali - sala Regina Elisabeta, foarte simandicoasa, dedicata mai mult petrecerilor, evenimentelor sau intalnirilor de afaceri si Bistro-ul Elisabeta, o cafenea une puteti lua pranzul sau o cafea cu prietenii.

Noi am intrat pe usa principala a restaurantului si am ajuns direct in sala Regina Elisabeta, unde un chelner a venit sa ne intrebe daca vom servi meniul de pranz sau nu. Am zis ca da, asa ca ne-a directionat catre bistro, aflat la o alta usa distanta.

Sursa foto

Fiind ora pranzului, in restaurant nu era nimeni, asa ca am preferat sa mancam in bistro. Acesta seamana cu o cafenea si este impartit la randul lui in doua camere, ornate cu mese din lemn masiv si fotolii confortabile tapitate cu o stofa decorata cu insemne regale.

Bistroul Elisabeta nu are un design care sa ne dea pe spate, insa am apreciat atentia pentru detalii - caloriferele sunt vopsite cu auriu, mobilierul este masiv si clasic, iar peretii au un tapet specific perioadei din care face parte cladirea. Totul are un iz regal, in concordanta cu numele localului, insa nu este o atmosfera rigida si apasatoare.

Din pacate, nu a fost muzica si a fost un pic ciudat fara un fond muzical.

Bistroul Elisabeta Bistroul Elisabeta

Servirea si mancarea

Chelnerii au fost amabili si saritori - dupa fiecare fel ni s-au schimbat tacamurile si ne-au facut recomandari. Ei ne-au explicat ca exista un meniu diferit in restaurant, fata de cafenea si bistro (puteti consulta meniul complet al braseriei aici si pe cel al restaurantului aici ) si ca au si un meniu de pranz.

Cu toate astea, puteti comanda si ceva din meniul de restaurant in braserie. Oferta este variata - de la supe creme (8-13 lei), sandwich-uri (11-22 lei), salate (16-18 lei) sau paste (20-22 lei). De asemenea, puteti incerca specialitatile bucatarului, cum ar fi prepelita cu sos de branzeturi - 31 lei sau friptura de vitel in lapte - 52 lei.

Exista si preparate din carne de porc (23-26 lei) sau rata, curcan sau pui (19-39 lei). Garniturile si salatale sunt intre 5 si 10 lei. In ceea ce priveste bauturile, cafeaua este 7 lei, apa 5 lei, sucurile 7 lei, iar berea la fel.

Bistroul Elisabeta Bistroul Elisabeta

Ce ne-am comandat

Trebuie sa recunoastem ca am asteptat ceva ca sa ne aduca mancarea. Noi ne-am luat doua meniuri de pranz si o portie de paste cu midii (22 lei). Dupa cum va spuneam, la Elisabeta gasiti, de luni pana vineri, intre 12:00 si 16:00, meniuri de pranz care sunt doar 18 lei.

Bistroul Elisabeta Bistroul Elisabeta

Pe noi ne-a cucerit, cel putin in prima instanta, deoarece este foarte stufos - mai exact, in acesti bani puteti sa va luati o ciorba (de fasole, legume sau supa de pui cu taietei) sau o salata aperitiv, iar apoi puteti sa va alegeti un fel principal (snitel, cascaval pane, tigaie de pui), o garnitura, o salata si aveti si doua chifle incluse.

Va invitam sa consultati meniul complet de pranz aici.

Bistroul Elisabeta Bistroul Elisabeta

La cele doua meniuri ale noastre de pranz, ne-am luat asa - ciorba de legume, tigaie de pui cu legume sote si salata de varza alba, iar urmatorul a fost cu - salata de legume cu pui si maioneza, mamaliga cu branza si smantana, cartofi prajiti si salata de varza.

Parerile au fost impartire - pastele nu ne-au impresionat foarte tare, insa cu un strop de sare adaugat au fost ok, ciorba de legume a fost buna, iar salata de legume a fost mai mult una de cruditati si nu a fost chiar pe gustul nostru.

In schimb, la felul doi, ne-am schimbat complet parerea - tigaia de pui a fost delicioasa, la fel si mamaliguta cu branza si smantana (proaspata si buna de te lingi pe degete). Cartofii prajiti nu au fost deloc uleiosi si mai ales, au fost facut pe loc, lucru pe care l-am apreciat si mai tare.

Bistroul Elisabeta Bistroul Elisabeta

Concluzie

Va recomandam sa mergeti la Elisabeta, cel putin in timpul pranzului - meniul este stufos si aveti de unde alege. Abia asteptam sa ne spuneti si noua cum vi s-a parut.

Vedeti mai multe poze aici





Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera