Bistro frantuzesc: Boutique du Pain
Deschis de vreo luna pe strada Academiei (28-30) la parterul Excelsior Tower (stiti, cladirea aceea urata nu tocmai frumoasa de langa Ministerul de Interne), Boutique du Pain a avut aseara inaugurarea oficiala. Noi am fost azi, cand atmosfera a fost mai putin agitata, si ne-a placut foarte mult.

Cand intri, mai intai te ia de nas mirosul delicat de paine proaspata, apoi te hipnotizeaza sarea si piperul din patratelele de pe jos, dintr-o parte esti imbiat cu baghete crocante, quiche-uri si tarte, dintr-alta cineva in costum paysanne te invita zambitor la masa, se aude muzica, e cald si asa de bine...
Dupa socul de fetita cu chibrituri adusa in sfarsit inauntru, la gasca cea rumena, iti revii asezat la o masa, cu meniul in fata, in care gasesti bauturi pe alese. Cum afara burnita a gutunar, m-au lasat rece, precum le era si numele, les boissons froides et glacees (sucuri si smoothies cu gheata) si m-am oprit direct la ciocolata calda. Ce suna mai bine? Caramel si alune ori sirop de cirese? Niciuna, ca nu aveau decat simpla. Am oftat, cu gandul la cirese, am acceptat-o simpla. A fost buna.

Intre timp am vrut sa consult si meniul de mancare, care insa se rezuma la meniul zilei, scris frumos de mana pe tablite cu margini de ceramica, asezate pe fiecare masa. Am ales de acolo business lunch, dar daca ma deplasam pana la vitrina din fata, as fi putut alege dintre cateva sortimente de salate (12 lei), fel de fel de quiche-uri, tarte, croisante, sandvisuri si alte produse de panificatie si patiserie.

Povestea painii: Atheneus ne spune ca e bine sa mancam paine cu vin, pe de o parte pentru placerea miezului inmuiat, dar si pentru ca amandoua la un loc fac sa dispara fumurile vinului care se urca la cap (mai multe aici)
Meniul comandat de mine oferea supa, sandvis si desert (ultimele in cate doua variante, la alegere), la pretul de 20 de lei. Estetica platoului a depasit totusi asteptarile culinare: crema de legume cu crutoane era buna, dar ar fi putut fi trezita la viata cu mai multe condimente sau poate cu o impresie de branza; sandvisul... era un sandvis, care, desi foarte aspectuos si aranjat la milimetru, avea marele pacat de a fi facut intr-o bagheta cu coaja foarte bine coapta - greu de muscat, si mai greu de greu de taiat cu cutitul. In schimb desertul ne-a placut suta la suta.
In ceea ce priveste meniul de bauturi, el mai cuprindea pe langa ciocolatele calde (10 lei) ceaiuri (de iasomie, rooibos, negre) - 7 lei, sucuri de fructe, smoothies (10 lei) bere (vreo trei sortimente, Heineken, Corona si Moretti 8-12 lei) si o selectie variata de bauturi alcoolice - Martini, Campari, Metaxa, Bailey's si mai multe soiuri de vodka, whisky sau sampanie (Lanson si Moët et Chandon - 300 si 400 de lei).

Nu ne-am abtinut sa fotografiem si toaleta (dreapta), extrem de curata, aranjata si plina de oglinzi, neoane si mici diorame cu peisaje pariziene
Cum v-am spus, atmosfera era foarte placuta - se statea fie pe la mese, fie la barul inalt, chelnerita in costum de tarancuta se invartea amabila printre clienti, se auzea muzica in surdina, iar pe pereti se aflau si cateva exemplare din lumile ireale ale picturilor Irinei Garcia, frumos asortate cu designul interior arlechin si predominant monocrom al bistroului.
Daca vreti sa va opriti acolo, fie ca sa va luati micul dejun (cafea si croissant - 6 lei), brunch-ul ori sa luati mancare la pachet, programul Boutique du Pain este 9-22. Pe langa tarte, sandvisuri si quiche-uri, au si foarte multe sortimente de paine, baghete, paine alba, paine de secara, paine taraneasca simpla, cu mac, masline sau susan, paine cu 6 tipuri de seminte si multe altele.
Cand intri, mai intai te ia de nas mirosul delicat de paine proaspata, apoi te hipnotizeaza sarea si piperul din patratelele de pe jos, dintr-o parte esti imbiat cu baghete crocante, quiche-uri si tarte, dintr-alta cineva in costum paysanne te invita zambitor la masa, se aude muzica, e cald si asa de bine...
Dupa socul de fetita cu chibrituri adusa in sfarsit inauntru, la gasca cea rumena, iti revii asezat la o masa, cu meniul in fata, in care gasesti bauturi pe alese. Cum afara burnita a gutunar, m-au lasat rece, precum le era si numele, les boissons froides et glacees (sucuri si smoothies cu gheata) si m-am oprit direct la ciocolata calda. Ce suna mai bine? Caramel si alune ori sirop de cirese? Niciuna, ca nu aveau decat simpla. Am oftat, cu gandul la cirese, am acceptat-o simpla. A fost buna.
Intre timp am vrut sa consult si meniul de mancare, care insa se rezuma la meniul zilei, scris frumos de mana pe tablite cu margini de ceramica, asezate pe fiecare masa. Am ales de acolo business lunch, dar daca ma deplasam pana la vitrina din fata, as fi putut alege dintre cateva sortimente de salate (12 lei), fel de fel de quiche-uri, tarte, croisante, sandvisuri si alte produse de panificatie si patiserie.
Povestea painii: Atheneus ne spune ca e bine sa mancam paine cu vin, pe de o parte pentru placerea miezului inmuiat, dar si pentru ca amandoua la un loc fac sa dispara fumurile vinului care se urca la cap (mai multe aici)
Meniul comandat de mine oferea supa, sandvis si desert (ultimele in cate doua variante, la alegere), la pretul de 20 de lei. Estetica platoului a depasit totusi asteptarile culinare: crema de legume cu crutoane era buna, dar ar fi putut fi trezita la viata cu mai multe condimente sau poate cu o impresie de branza; sandvisul... era un sandvis, care, desi foarte aspectuos si aranjat la milimetru, avea marele pacat de a fi facut intr-o bagheta cu coaja foarte bine coapta - greu de muscat, si mai greu de greu de taiat cu cutitul. In schimb desertul ne-a placut suta la suta.
In ceea ce priveste meniul de bauturi, el mai cuprindea pe langa ciocolatele calde (10 lei) ceaiuri (de iasomie, rooibos, negre) - 7 lei, sucuri de fructe, smoothies (10 lei) bere (vreo trei sortimente, Heineken, Corona si Moretti 8-12 lei) si o selectie variata de bauturi alcoolice - Martini, Campari, Metaxa, Bailey's si mai multe soiuri de vodka, whisky sau sampanie (Lanson si Moët et Chandon - 300 si 400 de lei).
Nu ne-am abtinut sa fotografiem si toaleta (dreapta), extrem de curata, aranjata si plina de oglinzi, neoane si mici diorame cu peisaje pariziene
Cum v-am spus, atmosfera era foarte placuta - se statea fie pe la mese, fie la barul inalt, chelnerita in costum de tarancuta se invartea amabila printre clienti, se auzea muzica in surdina, iar pe pereti se aflau si cateva exemplare din lumile ireale ale picturilor Irinei Garcia, frumos asortate cu designul interior arlechin si predominant monocrom al bistroului.
Daca vreti sa va opriti acolo, fie ca sa va luati micul dejun (cafea si croissant - 6 lei), brunch-ul ori sa luati mancare la pachet, programul Boutique du Pain este 9-22. Pe langa tarte, sandvisuri si quiche-uri, au si foarte multe sortimente de paine, baghete, paine alba, paine de secara, paine taraneasca simpla, cu mac, masline sau susan, paine cu 6 tipuri de seminte si multe altele.
alte congelate cu pretentii
locul chiar e misto.
ce ma omoara e numele! boutique du pain my a..
sa fim seriosi. congelate, ca si la Paul.
baguette
Bagheta cu coaja tare e f populara in Franta pt sandvisuri - nu mi-a placut initial dar m-am obisnuit si te satura mai bine pt ca te obliga sa mananci mai incet.
foameaaa
Bai, mi-e cam foame - not fair!
la buticu congelat
coaja-i tare, fiin'ca e painea congelata de pe vremea lu' mamaie, d'aia e tare.
Pretenţii degeaba
Să fiţi voi sănătoşi, dacă puteţi să mâncaţi pâinea aia şi tartele alea tari ca piatra!!!
Bravo BDP!
Nu pot decat sa admir decorul. Imi place la nebunie podeaua in tabla de sah!
Celor care se plang ca painea e congelata - acelasi principiu se practica peste tot in lume. Nu isi permite nici o brutarie sa faca baghete pe loc. Da, baghetele frantuzesti au coaja tare. Si miezul pufos. Asa este o paine buna. Nu painea moale ca o carpa si cauciucata cu care sunt invatati romanii...
cum se pricep romanii nostri la toate...
"Nu isi permite nici o brutarie sa faca baghete pe loc" ?
pe cuvant??? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
alexandra, mergi tu sa joci sah acolo, noi mergem sa mancam in alta parte.
Comentariu nou
locul arata foarte bine, gustarile bune si ele. painea o fi congelata, dar asa e si la paul si la french bakery... eu nu am gasit vreun loc care sa isi faca singuri painea si sa fie si buna intr-adevar. poate doar la restaurantele indiene sau libaneze...
Comentariu nou
Incearca la Rue du Pain pe Calea Floreasca, acolo din cate am vazut au paine facuta de ei.
doar arata bine
arata dragut, dar piinea e mult prea proasta pentru numele de Boutique du Pain. Cred ca la Mega Image/ Billa e mai buna si mai ieftina. Si nici celelalte produse nu sint prea stralucite, prajituri si salate/ sandvisuri.
Bun doar pentru o cafea inauntru (pentru ca afara stai in botul vreunei masini). Pacat, chiar arata simpatic.
paine?
De ce as manca paine? Oribil "aliment". O friptura de porc cu niste cartofi dulci si vinete la gratar e un meniu mult mai sanatos.
si bun si ra
au produse bune (da, explozie de calorii dar gustoase ) in schim ma deranjeaza teribil ca se fumeaza in draci inauntru . iesi afara imputit de tutun si nu e ok . dk mai vii si cu copii la o prajitura e nu e ok deloc...
in rest :produse , ambient e f ok.