Bistro de L'Arte, Brasov

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Bistro de L'Arte este, asa cum se descriu si ei, "una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasului Brasov". Bistroul este situat intr-una dintre cele mai vechi si bine pastrate cladiri din Brasov. Construita in prima jumatate a secolului XVI aceasta a functionat ca depozit de marfuri al Brasovului medieval. Totul este amenajat cu mult bun gust, de la intrarea simpla si modesta, pana la interiorul cu mobila veche, mese de lemn sculptate, separeuri cu canapele de piele, totul scufundat intr-o lumina difuza ce creaza o atmosfera intima si foarte placuta. 

Bistroul nu se numeste degeaba "de L'Arte", pentru ca este si galerie de arta (pe pereti sunt expuse picturile unor artisti locali), are si muzica live (noi am prins o seara cu pian) si este si un spatiu in care se tin lansari de carte si piese de teatru.

Bistro de L'Arte Bistro de L'Arte

Serviciile sunt excelente, chelnerii sunt foarte amabili si atenti (au si alergat dupa noi pe strada dupa ce ne-am uitat un fular inauntru), iar mancarea este foarte buna si in portii generoase. E adevarat, toate acestea vin la un pret un pic mai piperat, dar macar la sfarsit nu regreti niciun banut.

Meniul este unul destul de diversificat, gasesti si paste si paella si snitel vienez, plus multe altele. Noi va recomandam paella, foarte buna, cu multe fructe de mare, si care vine servita cu doua pulpe de pui, salata si paine, totul pentru minim doua persoane (3 persoane se infrupta lejer dintr-o paella de aici) - 58 lei.

Pastele au preturi in jur de 25 de lei, supele sunt cam 12 lei, salatele intre 22 - 25 de lei, iar deserturile costa 12 lei. Ca desert mai puteti incerca un fondue cu ciocolata - 15 lei de persoana. In orice caz, meniul nu este fix, asa ca, in functie de perioada in care vizitati bistroul, puteti avea surprize... placute.

La capitolul bauturi, puteti incerca un Grog sau un Winter Mojito (cu ceai fierbinte de menta) - 16 lei, un pahar de vin al casei (foarte bun) - 9 lei, un pahar din sampania casei - 6 lei, un spritz Aperol - 10 lei sau un Paulaner - 10 lei. Daca preferati fara alcool, puteti comanda un pahar de suc de mere bio - 6 lei, sirop de brad home made - 8 lei sau un frappe - 10 lei.

Bistro de L'Arte Bistro de L'Arte

Muzica, atunci cand nu e live, este un jazz in surdina, blues sau clasica, in orice caz, se potriveste de minune cu locul si contribuie la atmosfera foarte placuta de aici. Fiind destul de mic si foarte popular, e posibil ca seara sa nu gasiti locuri libere la Bistro de L'Arte. Cel mai bine e sa faceti faceti rezervare din timp.

Daca treceti prin Brasov, treceti neaparat pe lista "de vizitat" si bistroul din Piata Enescu de la 11bis, este la o aruncatura de bat de Piata Sfatului si merita. Noi cu siguranta o sa mai trecem pe aici de fiecare data cand ajungem in Brasov. 






3 comentarii

Bistro de L'Arte, Brasov
Recl-amantul Oanei
#1 -

Un local de rahat!

Patroana stabilimentului, Oana Coanta, isi trateaza clientii cu fundul (si la propriu si la figurat). Daca vrei sa faci o rezervare, iti raspunde la numarul de mai sus d-na Oana. Tonul discutiei conduse de ea este unul prin care te face sa te simti norocos ca te lasa sa-ti cheltui banii in localul ei. Dupa ce reusesti sa-ti faci rezervarea, ai senzatia ca totusi nu ai reusit sa fii convingator ca vei consuma mult si bine si ca vei primi cea mai proasta masa din local. Seara, cu inima indoita, ajungi la Bistro de l’Arte, imbracat la tzol festiv, in speranta ca poate nu iti da totusi masa de langa toaleta (toaleta e mult spus pentru o camaruta de 1 m x 1 m in care trebuie sa te urci pe WC ca sa deschizi usa). O fatuca cu aere de hostess pe nume Claudia te intampina cu o moaca acra pe care are pictat un zambet fals si iti spune direct: "Nu mai avem locuri!". Apuc sa ii spun ca am rezervare, dar pe la jumatea frazei imi spune ca nu sunt pe lista si da vina pe patroana. O sun pe patroana si aceasta imi trimite un SMS ca angajata este de vina, fara a da nicio solutie niciuna din ele. Plec cu un gust amar si dupa o plimbare binevenita in timpul careia imi revin, ma trezesc dupa jumatate de ora cu un telefon din partea dom'soarei Claudia prin care ma anunta ca masa mea s-a eliberat. Dau cu telefonul de asfalt si ma duc acasa sa ma culc si sa visez frumos la "crepes suzette". Sigur va intrebati de ce am mai frecventat acest local daca totul este de rahat aici. Pentru ca sunt un nostalgic si am tot dat o noua sansa localului meu de suflet din trecut. Dar nu mai pot, am ajuns la capatul rabdarii si m-am decis sa uzez de drepturile mele de consumator prin diverse actiuni cum este cea de fatza. Si acesta este doar inceputul... Fantoma localului Faberge, aflat la 20 metri distanta de Bistro de l’Arte, pluteste in aer, prevestind un sfarsit asemanator...

Bistro de L'Arte, Brasov
Recl-amantul Oanei
#2 -

Un local de kk

Frecventez acest local de cand s-a infiintat, din anul 2000 si ce va voi spune in cele ce urmeaza este in cunostinta de cauza (am cheltuit o avere in acest local). In primii ani era un bistro dragutz, cu atmosfera boema, meniu interesant si personal amabil. In timp, a devenit o bodega cu pretentii de locatie selecta. Nu s-a mai investit nimic in spatiu, iar mobilierul arata ca in sala de asteptare din gara. Noroc ca peretii scorojiti dau un aer de vechi care pentru unii mai neinitiati reprezinta un farmec aparte. Inventiile din meniu au pretentii de "french cuisine", dar numai pentru cei care nu au fost in Franta si care nu au aceasta referinta. In fapt, sunt niste porcarii la preturi umflate, iar unele e bine sa le evitati pentru sanatatea dumneavoastra (daca vedeti bucatarii, o sa va dati seama la ce ma refer).

Bistro de L'Arte, Brasov
Recl-amantul Oanei
#3 -

Revenire...

Am revenit pentru a satisface curiozitatea unora de ce revin cu regularitate in acest local. Si sa spun si despre lucrurile bune pentru ca data trecuta eram furios si cred eu, pe buna dreptate (asa cum si d-na Oana Coanta a fost nemultumita de Vila Trapez - vedeti pe Facebook-ul ei). Deci, imi place acest local pentru atmosfera creata, pentru muzica live (toata stima pentru pianist!), pentru calitatea oamenilor care il frecventeaza, pentru faptul ca mereu aduce ceva nou, inedit si trebuie sa recunosc ca toate acestea se datoreaza patronilor (vedeti si promovarea puternica si profesionista de pe Facebook). Insa ceea ce am scris mai sus nu retrag, pentru ca oricare din noi ar fi patit asa ceva, ar fi reactionat la fel si zic eu ca patronii ar trebui sa fie constienti ca nu clientii care doar "bifeaza" o locatie, ci clientii constanti si fideli le aduc venituri si sa nu uite de acestia atunci cand au localul plin. Sa zicem ca sub impulsul momentului am exagerat cu unele remarci (de exemplu, cele referitoare la mancare, care este OK), iar d-ra Claudia "s-a dat pe brazda", in sensul ca a inceput sa isi faca jobul in mod profesionist (a renuntat si la prostul obicei de a aseza la aceeasi masa persoane care nu se cunosc intre ele, ca la cantina).

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera