Bistro - café: Légère

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

E sezon de noutati si botezuri in Bucuresti. La sens figurat, adica de botezat carciumi, cu nume si bautura. La o asemenea sindrofie ne-am pomenit si noi vinerea trecuta, cand am fost invitati la deschiderea cafe-bistro-ului Légère.

Legere Cafe-Bistro Legere Cafe-Bistro

Cafeneaua Légère e la parterul hotelului Banat din piata Rosetti, si e "botezata" dupa Paul Leger din Arizona Dream. Ca si tizul sau, calma in aparenta, cafeneaua se poate transforma in ceva mult mai agitat dupa caderea serii, cand incepe si ea sa joace diferite roluri, dupa chipul si asemanarea clientului. Nu-ti spune niciodata don't touch my face, dar, tot cu cuvintele lui Paul, spune pe ici pe colo art is art.

Pe unul din pereti proprietarii au facut o mica expozitie foto ad hoc, din fotografiile lor, si sunt dispusi sa primeasca si alti artisti "in gazda" acolo. Dati o raita, luati-va si portofoliul, si poate va vedem pe peretii de la Légère.
 
Legere Cafe-Bistro Legere Cafe-Bistro

Aflata la parterul hotelului, mosteneste de la arhitectura sa ferestre mari spre strada si piata Rosetti. E un spatiu nu prea mare dar aerisit, nu numai la propriu, ci si in felul in care este asezat mobilierul. Mergand pe ideea confortului in detrimentul numarului de clienti, mesele si scaunele nu sunt inghesuite, lasand loc si tie, si chelnerilor sa se miste. Are nu numai mese, ci si niste canapele si o zona de stat la taclale in picioare, langa tejgheaua barului (putin dupa colt, foto stanga sus).

Legere Cafe-Bistro Legere Cafe-Bistro
In fundal - postere de la diverse spectacole din Bucuresti

In meniu am gasit deocamdata numai bauturi - cafele mai scurte si mai lungi de pe la 7-8 lei in sus, beri de tot soiul incepand de pe la 6 lei, vinuri (vinul casei vreo 15 lei/carafa de 1l). Cum meniul o autoproclama si bistro, am intrebat de mancare si ni s-a spus ca foarte curand vor avea si cate ceva de mancat - gustari, nu mancare gatita.

Cafe Légère se prezinta dupa cum ii e si numele: un cafe-bar relaxat, cu scaune si canapele confortabile, cu atmosfera potolita, cel putin in timpul zilei, ca seara se mai anima spiritele... si spriturile.

2 comentarii

Bistro- café: Légère
mircea
#1 -

mai exista ????

am trecut pe acolo acum 2 saptamani si nu am vazut pe nimeni, cred era 7 seara, sambata ...

Bistro- café: Légère
Artistu
#2 -

Un loc minunat

Este si este foarte bine!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera