Biomediterraneo, noul bistro mediteranean de pe Campineanu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Biomediterraneo Bistro & Marché a rasarit de vreo 2 luni pe Ion Campineanu la numarul 3A, la doi pasi de restaurantul cu atrium Stadio si alti doi pasi de bulevardul Magheru. Am tot vazut noi ca se laudau pe Facebook cu meniu mediteranean, ingrediente proaspete si ulei de masline extra-virgin, dar mai ales cu ceva briose, asa c-acum se pot lauda si cu o vizita a Metropotamilor:

Bio Mediterraneo Bio Mediterraneo
Bio Mediterraneo Bio Mediterraneo
 
Desi micut, bistro-ul nu-i rau amenajat si i s-ar putea reprosa numai amestecul de lumina naturala si artificiala care ne-a cam stricat pozele la ora pranzului. Si poate muzica frantuzeasca devenita obositoare dupa 2 ore, dar asta e o chestiune de gust.
 
In schimb, influentele frantuzesti din meniu sunt mai mult decat binevenite: brioche, croissant, oeufs avec fromage et epices, quiche, fondue, ratatouille. Li se adauga preparate traditionale italiene, reinterpretari ale retetelor clasice grecesti si doua pagini intregi de mancare raw, neprocesata termic. Adica de toate pentru toti, fie ei carnivori, vegetarieni sau raw vegani.
 
Ne-a luat ceva sa ne hotaram ce sa mancam! Supa portugheza de fructe de mare (18 lei) sau crema vegetariana pe baza de dovlecel, sofran, parmigiano reggiano si busuioc proaspat (14 lei)? Poate o supa dulce de fructe, pe baza de suc de portocale si avocado, aromata cu ardei iute si menta (15 lei)? Pana ne-am decis, am primit din partea casei niste pita cu hummus si icre.
 
De tinut minte ca exista si meniul zilei la 23 lei - noi am nimerit Pollo Venetsiano si Insalata Verdi. Insa e greu sa te multumesti cu asa ceva cand vezi in meniul a la carte cate-un piept de rata fragezit in sos de soia, preparat cu miere de salcam, suc de portocale si ghimbir si servit cu piure de morcovi (47 lei)..
 
Dar bucatarul bun se cunoaste dupa cum prepara legumele, asa ca ne-am sacrificat pe altarul cunoasterii si am comandat supa crema de linte cu bucatele de morcov, menta proaspata si chimen (15 lei) si supa crema de broccoli cu seminte de floarea-soarelui, ardei capia rosu, marar si fulgi de ardei iute (tot la 15 lei), raw vegana.
 
Si bune au fost! Crema de linte servita cu ulei de masline mergea intr-adevar cu niste crutoane, dar am mancat-o pe toata si fara:
 
Lentille Soupe Crema di Broccoli!
 
Ca sa continuam in aceeasi nota vegetariana, am vrut sa le-ncercam ratatouille-ul (19 lei) si cuscus-ul Mediterraneo (18 lei) - nu s-au dovedit a fi extraordinare, insa ne-a fost clar ca ingredientele sunt intr-adevar fragede si proaspete. Ne asteptam ce-i drept macar la un sos de miere sau some-kind-of-a-twist peste ratatouille-ul "in stil Biomediterraneo". Bunicel, dar scumput!
 
Ratatouille Cuscus Mediterraneo
 
La desert n-am mai stat pe ganduri. Am stiut imediat ca ne trebuie un souffle au chocolat (16 lei), adica "o crusta delicata si un interior moale de ciocolata", si milhojas con frutas (18 lei), un foietaj cu crema de vanilie si fructe. Din pacate, milhojas nu mai aveau, iar de semifreddo cu amaretto (11 lei) sau fondue cu ciocolata de casa si fructe (27 lei) nu prea aveam noi chef.

Am ramas deci cu sufleul, ca si-asa eram ghiftuiti dupa cele 2 supe satioase. Sufleu pe care nu l-am dat gata nici in doi - am putea spune c-a fost inecacios in ciuda inimii calde, dar vom folosi totusi termenul de "prea concentrat". Mergea in orice caz servit alaturi de niste inghetata, nu cu 2 felii uscate de capsuna.

Ca sa tragem niste concluzii, am platit 120 lei pentru o masa de 2 persoane, cu 2 supe, 2 "garnituri" de vegetarieni, un desert impartit, 2 limonade si o cafea. Cam scump zicem noi, avand in vedere ca am mancat corect si nu am cazut pe spate de la masa, imbatati de vreo aroma. Ramanem la parerea noastra ca ingredientele proaspete n-ar trebui sa mai fie "cap de-afis" si nici ultima fita in materie de restaurante, ci un lucru de la sine inteles in business-ul asta.

Laudam in schimb Biomediterraneo pentru indrazneala si originalitatea anumitor combinatii din meniu si pentru multele optiuni vegetariene. Este loc de imbunatatiri la ambele capitole pe piata din Romania, astfel ca apreciem orice initiativa in aceste privinte si va recomandam sa le faceti si voi o vizita, macar sa gustati cu propriile papile si sa va faceti o parere. Asteptam impresii.

Gasiti mai multe fotografii aici si meniul complet aici. Ofera si livrare fara comanda minima si catering personalizat!





Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera