Beraria bavareza Fritz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Beraria bavareza Fritz se gaseste pe strada Covaci (vizavi de Niste domni) si e greu sa o ratezi - pe firma "falfaie" stindardul bavarez cadrilat diagonal cu alb si albastru, iar pana de curand si ramele geamurilor erau tot albastre, drapate cu ditamai reclamele la berea Weismainer. Acum sunt termopane si ai vedere direct in strada.

Bavaria e prezenta peste tot acolo: in peretele acoperit cu acelasi steag care falfaie si la usa, in stema landului, in inscriptiile de pe pereti si halbele de pe rafturi, in berile din meniu, majoritatea provenind din zona Bavariei, unde berea se facea la manastirile de calugari de prin anul 800.

Patroana casei pare sa fie berea Weismainer, fröhlich, fränkisch, frisch! (vesela, francona, proaspata!). Nu au doar beri nemtesti, ci si cehesti si, sub semnul *Nou! in meniu, gasesti si beri englezesti.

Beraria bavareza Fritz Beraria bavareza Fritz
Beraria bavareza Fritz Beraria bavareza Fritz

Berile (al caror pret incepe de pe la 7-8 lei si urca) vin in toate culorile - alba, neagra, blonda platinata sau afumata, rosie - si in toate formele: pahar, sticla, metru (65 de lei) sau... cizma (2 l de Weismainer draft, care vine intr-un pahar urias de forma unei cizme - 25 de lei).

De asemenea, nu gasesti doar bere acolo, ci si racoritoare. La masa noastra au avut ceva succes un apfelschorle si un cola mix Libella (bautura racoritoare germana). (Inca mai) au si vin fiert.

Beraria bavareza Fritz Beraria bavareza Fritz
Beraria bavareza Fritz Beraria bavareza Fritz
Bulina neagra: stau prost cu aerisirea. Termopanele alea ar face bine sa se deschida la vara; si toaletele ar merita ceva mai multa atentie dupa o anumita ora...

Atmosfera din Beraria bavareza Fritz variaza putin, in functie de zi si de ora. Poti prinde slagare bavareze care te fac sa regreti ca tocmai azi ti-ai dat la spalat lederhosenii trei sferturi si ca n-ai la tine nici vreun Fraulein cu cozi blonde. Poti prinde o atmosfera clasica de berarie in care toata lumea vorbeste tare si muzica (hituri contemporane) nici nu mai conteaza. Poti, si chiar iti recomandam sa o faci, sa prinzi acolo meci... Asta daca prinzi loc, pentru ca fanii FC Bayern or sa ti-o ia inainte pentru locurile bune pe langa tv.

Un singur lucru n-am retinut, si ne pare rau, sub avalansa de beri dintre care nu stiai ce sa alegi - daca au cumva si gustarele specifice zonei - un brez'n, un weisswurst. Dar mai mergem si ne intoarcem si cu acest detaliu.
 

2 comentarii

Beraria bavareza Fritz
dragosh_r0ck
#1 -

bere :)
Beraria bavareza Fritz
mircea
#2 -

bleah!

o carciuma penibila, ordinara, cum demult nu am mai vazut in centrul vechi ...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera