Beraria Hanul cu Tei - la o halba de bere intr-un simbol al Centrului Vechi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Hanul cu Tei este un loc vechi si un simbol pentru Centrul Vechi din Bucuresti. A fost construit in 1833 de 2 negustori: Anastasie H. G. Polizu si Stefan Popovici, si a fost numit "bezestenul din Ulita cea mare a Marchitanilor". Inca mai poarta initialele celor doi deasupra intrarii.

In prezent, locul adaposteste mai multe magazine si o galerie de arta, doua cluburi, dar si o berarie care-i poarta numele: Beraria Hanul cu Tei. Noi i-am calcat de curand pragul si, la inceput, am fost placut impresionati de felul in care arata: butoaie mari de bere ca obiecte de decor postate la intrare sau ca mese, multe instalatii din cupru ce dau impresia ca alimentaza fiecare masa cu bere, imagini istorice cu Centrul Vechi, mobilier solid din lemn etc.

Apoi ne-am amintit ca se inscrie cam in acelasi tipar cu beraria Gambrinus si n-am mai fost chiar atat de impresionanti.

Beraria Hanul cu Tei Beraria Hanul cu Tei

Locul este destul de mare, asa ca este potrivit pentru a iesi cu gasca de prieteni la o bere sau pentru a vedea meciuri de fotbal (e posibil sa dati nas in nas si cu Ilie Dumitrescu, proprietarul berariei). De asemenea, preturile nu sunt deloc mari, dupa cum urmeaza: bere 6-8 lei la draft si 7-12 lei la sticla, cafele 7-14 lei, racoritoare 7-14 lei, vinuri la pahar 12 lei si la sticla de la 60 de lei in sus, cocktailuri 20 de lei.

Daca vi se face foame,  aveti de unde alege, enumeram doar cateva feluri: aripioare de pui in sosul casei 21 lei, pastrama din pulpa de oaie cu rulada de mamaliga 26 lei, tigaie picanta 26 lei, saramura de pui cu mamaliga 22 lei etc.

Mancarea e buna, similara, daca nu chiar la fel ca cea, din Beraria Gambrinus.

Beraria Hanul cu Tei Beraria Hanul cu Tei

In schimb, am fost dezamagiti de oferta "subtire" de bere: doar trei marci destul de comune la draft si inca cateva la sticla. Ne-am fi asteptat la mai mult de la o "berarie".

Un alt aspect care nu ne-a placut a fost faptul ca, pentru a nu "pata" masa, halbele de bere ne-au fost asezate pe servetele... care, in mod evident, s-au dezintegrat si s-au imprastiat peste tot. Ni s-a parut cam ciudat ca in toata beraria sa nu existe cateva beer pads care sa rezolve situatia. 

Nici atmosfera (intr-o seara de miercuri, ce-i drept) nu ne-a impresionat, ba chiar ne-a imbiat la somn, avand in vedere si faptul ca este destul de intuneric inauntru. Cateva cupluri imparteau discret niste cartofi prajiti si cateva beri si stateau cu ochii in plasmele care prezentau stiri din sport fara sonor, caci din difuzoare curgea o muzica comerciala, care pe noi ne-a lasat indiferenti.

In concluzie, daca sunteti in Centrul Vechi si cautati un loc generos ca spatiu, cu preturi ok si unde sa puteti vedea si un meci de fotbal, incercati si pe la Beraria Hanul cu Tei. S-ar putea sa va placa, dar depinde si de cat de pretentiosi sunteti. 

PS: usa-n usa cu beraria este si o agentie de pariuri, asta daca veniti aici sa vedeti un meci de fotbal si va simtit norocosi :)

Nu uitati ca la Beraria Hanul cu Tei ai 10% reducere cu cardul Metropotam

Vezi mai multe poze din Beraria Hanul cu Tei

1 comentariu

Beraria Hanul cu Tei - la o halba de bere intr-un simbol al Centrului Vechi
mircea
#1 -

de ce este berarie ?

doar pt ca a branduit-o Heineken ? Este corecta observatia privind asemanarea cu Gambrinusul. Mancarea este putina si proasta, chiar daca are un pret decent. In acest sens nu inteleg de ce la Embassy Hanul cu Tei, local cu care pare ca sharuieste bucataria :P manacarea este mai buna si mai multa parca ... Personalul este de cacao ! Noi fiind o masa mai mare gusturile au fost impartite, unii au comandat vin rosu. EROARE ! Chelnerita a adus pahare glasate si pana sa bage cineva de seama a si turnat in pahare ! Am ramas cu gura cascata !!!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera