Bar rock: Roadhouse

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Zona pietei Matache e populata ziua de bunici cu traistuta care merg sa ia provizii, iar seara de vietatile noptii - locuitorii lumii interlope a cartierului si... rockeri. Axa cunoscuta a barurilor rock H&H - ex-Jack s-a transformat acum in trinitate: langa piata Matache s-a deschis intr-o viluta noua, curata si incapatoare barul Roadhouse.

Auzind de noutate, am facut si noi o vizita. Barul e pe strada Luncani, intre piata si bd. Nicolae Golescu (harta aici). Am traversat piata - acum goala de musterii si teren de joaca pentru copiii noptii, am placat un individ care s-a oferit sa imi dea geaca lui (am apreciat ca nu a vrut sa o ia pe a mea), am negociat cu altul care a vrut sa imi cumpere parul (am dreaduri), astfel incat cand am dat in sfarsit de Roadhouse, parca am vazut lumina de la capatul... pietii Matache.

Inauntru insa, am avut un moment de usoara retinere. Carciuma rock arata cam asa:

Roadhouse Roadhouse

Cum nu e frumos sa tragi concluzii a priori, am ales o masa si am cerut o bere, cu aceasta ocazie constatand ca nu exista decat trei (3) tipuri de bere in meniu, niciuna romaneasca. Pai cum sustinem productia de valori locale la hectar daca bem Tuborg si Carlsberg?

Uitandu-ma la miniaturile cu naturi moarte de pe pereti si intrebandu-ma ce i-o fi posedat de n-au gasit ceva decoratiuni mai originale si cu mai multa personalitate, am inceput sa trag cu urechea la muzica. Din fericire partea asta compenseaza o colectie intreaga de tablouri de inspiratie campeneasca, pentru ca toata seara am ascultat o selectie foarte buna de varii tipuri de rock: de la heavy metal la gipsy punk, industrial metal, folk si alternativ: AC/DC, Heroes del Silencio, Red Hot Chili Peppers, Gogol Bordello, Zdob si Zdub, Metallica, Rammstein si... Chilian.

Iar pe langa muzica, ceea ce ne-a placut cel mai tare la Roadhouse a fost demisolul, care, spre deosebire de parterul insipid, arata intr-adevar original, cu sosele plimbandu-se pe tavan, roti tintuite pe pereti si anvelope la mese (ok, nu erau cauciucuri adevarate, ci niste taburete care le semanau foarte tare).

Roadhouse Roadhouse Roadhouse

Ne-a mai placut ca era spatiu de miscare si chiar de dansat (jos), iar capacitatea pe scaune o apreciem la 18 sus la mese plus vreo 5 la bar, iar jos, "la sosea", vreo 30-40 pe taburete, plus spatiu in picioare si de rezemat berea pe tejghea. Mai mult de atat, am tras niste ocheade si in curte, la vara o sa avem terasa noua la Matache ;-).

Concluzia este ca va recomandam sa mergeti, au muzica buna si diversa, baietii de la bar sunt tare prietenosi, locul e curat si misto, cel putin jos - pentru sus sugeram totusi timid un make-over si o imbogatire a ofertei de bere (restul meniului de spirtoase si vinuri parea sa stea mai bine).

Roadhouse: str. Luncani nr. 2A, (harta aici)
program zilnic de la orele 17:00
Tel.: 0743 43 45 15

7 comentarii vrei sa comentezi?

Bar rock: Roadhouse
ROADHOUSE
#1 -

Niste comentarii

Multumim de vizita si de cronica (relativ) buna, dar avem niste comentarii:
- ce azi vazut la demisol sunt chiar cauciucuri adevarate, totul fiind manufactura proprie (atat taburetii, cat si banchetele);
- parterul va suferi modificari curand, dar ne-am grabit cu deschiderea si munca s-a axat pe amenajarea subsolului;
- multumim si de sugestiile de make-over ale meniului. Deocamdata tinem la preturile mici mai mult decat la 100 de feluri de bere :)

Bar rock: Roadhouse
Cristina
#2 -

Comentariu nou

Grozav :) Succes!

Mea culpa cu cauciucurile, am rectificat

Bar rock: Roadhouse
Scorpions
#3 -

comentariu

Cristina, fara rautate, nu cred ca ai informatia corecta vis-a-vis de productia de bere autohtona. Nu tot ce poarta eticheta "Made in Romania" este facut din ingrediente autohtone.
...si asta nu din cauza procesatorilor ci, in pricipiu, din cauza calitatii la care sunt "livrate" in Romania ingredientele din care berea se fabrica.
Ce pot sa-ti spun este ca au fost tentative de a "naturaliza" achizitionarea ingredientelor, dar atitudinea producatorilor a lasat de dorit.
In ceea ce priveste locatia, cred ca s-a pus mult suflet si asta conteaza! Bafta multa in continuare!

Bar rock: Roadhouse
Cristina
#4 -

Comentariu nou

Hehe, stiam ca cineva o sa comenteze, de aceea am zis "valori locale", nu hamei local ;-)

Bar rock: Roadhouse
metallicu
#5 -

din partea casei - bloody mary cat puteti duce - ha ha ha lloween 31 oct.

Bar rock: Roadhouse
liviu
#6 -

tare

am fost acum cateva zile pentru prima oara. pe scurt: rock live foarte bun, preturi mici, barmani haiosi, consumatori "adevarati", intr-un cuvant OK.
P.S.: Claudia, multumim pentru playlist

Bar rock: Roadhouse
ROADHOUSE
#7 -

ROADHOUSE - ne relocam !!!

cu scuzele de rigoare, anuntam: DIN MOTIVE INDEPENDENTE DE NOI SUNTEM NEVOITI SA INCHIDEM PT O SCURTA PERIOADA "LOCALUL"! nu intru-n detalii... :(
insa, NE RELOCAM LA KOGALNICEANU!!
REDESCHIDEREA VA FI ANUNTATA SI NU VA FI MAI TARZIU DE 26 FEB 2010!!
pt contact, informatii, detalii, sau chiar "o mana de ajutor" nu ezitati a suna: 0743.434.515
multumim pentru intelegere

ROADHOUSE - the road to rock

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera