Bar-cafenea: Karola by N

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Zgribuliti de frig si aflati intr-o zona nu foarte prietenoasa cu locurile faine de iesit, am ajuns in spatele Cismigiului, la Karola by N. Auto-intitulat Business Cafe&Club, Karola nu are totusi imaginea pe care o avem despre astfel de locuri, adica luminoase, decorate matematic si cu un design usor inspre futurist. Din contra, Karola by N arunca o privire in trecut si are un aer retro, dat si de casa veche de la 1818, dar si de decoratiunile cautate in lazile anticarilor, de atentia data detaliilor sau de lumina difuza.

Primul lucru care sare in ochi cand intri in Karola este... vopseaua. Peretii de caramida sunt acoperiti pe alocuri cu un strat foarte gros de vopsea cu aspect uleios, care ia diverse forme si texturi, astfel incat ai impresia ca zidurile incep sa curga. Asta, impreuna cu decorul vechi, pozele sau desenele agatate pe pereti dau o atmosfera destul de apasatoare, de o eleganta putin atipica, care te indeamna mai degraba la filosofie existentialista decat la afaceri. Sau cel putin la povesti cu fantome.

Gasim atat mese din lemn, cat si canapele, astfel incat putem zice pe de-o parte ca e vorba de un bar, o cafenea sau chiar un lounge. Preturile nu sunt nici prea mari nici prea mici, adica ceva mai maricele decat la barurile "obisnuite", dar mai mici decat la alte cafenele ce se vor business. Cafelele, destul de multe ca sortimente, incep de pe la 5 ron si trec de 12, o ciocolata calda (foarte buna si aromata) este 8 lei, berea incepe de la 7 lei, in timp ce coktailurile non-alcoolice sunt 12-13 lei (Green Apple-ul e foarte bun), iar cele alcoolice incep de la 15 ron. Si oferta de vinuri sau de bauturi tari nu e deloc de neglijat.

In schimb, cel putin cand am fost noi, muzica a fost ca nuca in peretele vopsit. La asemenea decor, disco romanesc sau strain sau house nu este deloc cea mai fericita alegere, lovindu-se cu succes de patefon sau de telefoanele vechi. Serviciul e ok si prietenos, deloc stresant si destul de prompt la orice cerere venita din partea clientilor.

Ca orice bar-cafenea are ancorat si un monitor suficient de mare incat sa atraga atentia tuturor clientilor. Din pacate programul nu este niciodata o alegere buna, deoarece ori este un meci, care trebuie comentat zgomotos de un fan pierdut pe la mese, ori videoclipuri muzicale (care nu se potrivesc nici ele cu muzica din boxe).

All in all, este un loc ok pentru o discutie linistita si chiar pentru intalniri romantice. Locul ofera suficienta intimitate, astfel incat sa nu vezi cata cafea mai are in cana domnul de la masa vecina.


Karola by N

1-3 Valter Maracineanu
Intrarea in Parcul Cismigiu, vis-a-vis de Sala PalatuluiNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera