Bar: Zhivago

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Zilele astea ne plimbam pe stradutele intortocheate din Centrul Vechi si nu ne venea sa credem ca nu mai era un loc pe care sa nu-l cunoastem, cel putin dupa fatada. In fata restaurantului Sushi Ko statea un tip infrigurat care ne-a dat fiecaruia cat un bilet si ne-a invitat in Zhivago, unde urma sa primim un shot gratis.

Am intrat pe strada Stavropoleos cautand intrarea. Zhivago imparte aceeasi intrare cu El Comandante si este deasupra restaurantului Sushi Ko. Fiecare treapta a scarii care duce la etaj e luminata de 2 lumanari asezate la capete, iar peretii sunt acoperiti de oglinzi. De sus se auzea un rock mai vechi si cat am stat pe-acolo am inteles ca nu muzica te da afara din pub.

Barul era destul de gol cand am intrat noi, asa ca am putut alege intre mesele inalte de langa perete sau mesele mai scunde din centru, toate din lemn. Am ales o masa langa perete, pentru ca cele din mijloc erau parca prea in drum. Peretii negrii sunt toti acoperiti de tablouri cu fel de fel de poze care-ti atrag privirea, insa pana la urma cea mai mare atractie ramane barul.

Bar: Zhivago Bar: Zhivago Bar: Zhivago Bar: Zhivago

Sticlele cu diverse bauturi stau aliniate ca niste soldati la inspectie, iar barul arata atat de bine incat iti fura privirea fara sa vrei. De-asupra lui troneaza logo-ul Zhivago, un mustacios cu ochelari care parca pazeste sticlele sa nu fie furate.

Peretii negri, tablourile, canapeaua si barul extravagant, contrasteaza puternic cu mesele, scaunele si meniurile care sunt foarte simple si nu se intelege exact carui tip de client se adreseaza Zhivago. Insa o data vazut meniul, am inteles totusi ca barul isi doreste clienti mai de soi, care au nevoie de un loc de relaxare in timpul sau dupa o saptamana grea de munca. Aveam de ales intre bere (8 – 9 lei), cocktailuri (care dominau clar meniul 12 – 18 lei), cafea si ceaiuri (12 – 14 lei), sucuri sau apa (6 – 12 lei). Chelnerul ne-a recomandat sa incercam cate un cocktail, spunand ca toate sunt foarte bune si sunt facute de barmani cu experienta, insa ne-am oprit la bere, care a fost adusa destul de repede (ce-i drept, nici barul nu era foarte plin).

Bar: Zhivago Bar: Zhivago

Uitandu-ma in jur am observat o scara care ducea la etaj si am intrebat ce se afla sus. Mi s-a spus ca primul etaj va ramane sala de pub pe timpul zilei si de petreceri, concerte sau piese de teatru seara, iar sus va fi amenajata o ceainarie in timpul zilei cu lounge seara, in cazul in care vrei sa bei ceva, dar nu vrei sa te deranjeze muzica data prea tare. Tot atunci am aflat si cam ce se poate face in Zhivago, care organizeaza seri de salsa, petreceri "oldies but goldies" sau tematice, sau seri de shot-uri (in care bautura la shot este mai ieftina). Mai mult, cei de-aici au planuri mari pentru a-si multumi clientii, mai exact au de gand sa instaleze o biblioteca pe scena, sa inlocuiasca mesele si meniurile (pentru a nu mai exista nici un dubiu asupra faptului ca Zhivago este un pub cu pretentii si se adreseaza tot unui asemenea public) si ca o sa aiba mancare si prajituri de casa.

Momentan, barul nu arata foarte grozav, dar atmosfera este linistita si muzica e buna. Iar daca ai peste 30 de ani si un job care nu te face sa te gandesti prea mult la preturi, atunci Zhivago este un loc bun in care sa-ti duci prietenii, mai ales dupa ce vor fi facute si modificarile despre care cei de-acolo spun ca o sa apara in scurt timp.


1 comentariu

Bar: Zhivago
the dentist
#1 -

zhivago

unul dintre cele mai tari pub-uri din centrul vechi.preturile sunt putin mai scumpe dar in rest totul este super ok.muzica atmosfera chelneri barmani etc.il recomand cu cea mai mare placere

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera