Bar: Tiki

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Relaxarea ca-n insulele Oceanului Pacific a aterizat si in gangul dintre Blanari si Lipscani, exact vizavi de Interbelic, si si-a facut chip cioplit in stil polinezian in barul Tiki. Aceasta portiune ingusta din Centrul Vechi a fost bombardata cu noi locuri care chiar fura ochii trecatorilor, asa cum este si cazul Tiki, un barulet cu sculpturi umane din lemn pe post de logo si de ton general de design exotic.

Tiki este atat o forma de arta si de sculptura, dar pe noi parca ne intereseaza si mai tare Tiki barul unde am baut niste cocktail-uri pe baza de rom extraordinare si unde chiar ne-am simtit ca naufragiati pe o insula a bunei dispozitii. Despre design si atmosfera v-am putea povesti cate-n luna si-n stele, dar pe scurt va spunem ca e exact locul de unde te astepti sa apara Timon si Pumbaa si sa-ti cante Hakuna Matata.

Tiki Bar Tiki Bar

La Tiki se intampla ceva magic si te binedispui rapid in micul bar si suntem aproape siguri ca nu e de la cocktail-urile tari cu rom. Se poate sa fie de la muzica, de la decorul inedit, de la faptul ca poti sa stai exact la geam si sa vezi toti trecatorii si sa simti si briza de Centrul Vechi pe la sale. Un lucru e sigur: buna dispozitie nu e "datorita" preturilor care sunt mari spre foarte mari.

Mai exact, berea la 0, 33 e 12 lei, cocktail-urile incep de la 23 de lei (dar merita), cafeaua simpla e 10 lei, deci o durere in RON. Dar, asa cum am mai spus, mixurile pe baza de rom cu fructe, gheata pisata, siropuri si alte ingrediente chiar isi merita banii. Noi am degustat Social Lubritikant si Tahiti Empathy, bauturi pe baza de kiwi si de capsune foarte bune si ametitoare in toate sensurile acestui cuvant. La Tiki exista si bauturi de cuplu asa cum este Tiki flirt care se bea doar in doi. 

 Tiki Bar Tiki Bar
Tiki Bar Tiki Bar

Barul e mic, are vreo 3 mese cu niste canapele si taburete si inca 2 mese inalte de bar in centrul atentiei. De departe, locul nostru preferat de cuibareala la rom ca piratii este la masa de la geam de unde poti trage cu urechea la ce se intampla pe strazile centrului istoric, dar esti si in mijlocul actiunii din bar.

Tiki este locul perfect pentru portii de buna dispozitie, pentru o relaxare mai zgomotoasa cu prietenii, un bar cu un design exotic in care poti sa te simti repede foarte usor. Dar daca te hotarasti sa-i faci o vizita, ceea ce recomandam cu drag, suna inainte sa intrebi daca au locuri si nu uita sa pleci cu buzunarele mai grele.

Tiki Bar Tiki Bar

7 comentarii

Bar: Tiki
tudro
#1 -

tiki kaka

12 lei berea la 0.33? :)))) paaaaaas

Bar: Tiki
Gusteau
#2 -

Comentariu nou

Recenzia mi se pare cam subiectiva. Nu cred ca exista bar in centrul vechi care sa aiba servicii si bauturi extraordinare. Ca sa nu mai vorbim de locatii, ventilatie si confort.
23RON un cocktail sau 12RON o bere mi se pare exagerat. Berea in Grote Markt in Brussels e 3.50 euro in Amsterdam la fel......sau stai ca noi ne comparam cu Parisul am uitat. La salariile actuale si disponibilitatea pe care o au romanii de a cheltui in timpul liber un astfel de bar ar trebui in maxim 6 luni sa devina nici mai mult nici mai putin decat un EXPERIMENT ESUAT. Va rugam cheltuiti rational!!!!

Bar: Tiki
dragos
#3 -

hmm

@Gusteau nu am inteles insa din comentariul tau daca tu chiar ai fost in Tiki sau doar ne servesti o teorie? :-)

Bar: Tiki
Gusteau
#4 -

Domnule hmm

Ca sa fiu sincer nu am fost acolo pentru ca teoria mea nu da gres niciodata. Teoria pe care incerc sa o dezvolt este menita sa ridice standardul barurilor din Bucuresti si consumul irational sa fie transformat in economisire :))

Teoria ar suna cam asa:

daca A = centru vechi si B> =3 euro rezulta C

Unde:
A: Locatia
B: pret mediu al berii
C: multimea vida

Bar: Tiki
dragos
#5 -

ok

teoria ta suna de fapt a idei preconcepute. Eu as incerca sa mai testez -- atat teoria cat si locuri noi :-) ... chiar daca, in general, parerea mea personala este ca centrul vechi al Bucurestiului este o ghena care trebuie ocolita. Insa asta nu inseamna ca nu caut exceptiile

Bar: Tiki
mircea
#6 -

nefericit

chiriile pe acel gang am auzit ca sunt f.mari (cladire nou renovata/consolidata - ceeea ce este important cred eu). preturile mi se par mari comparativ cu posibilitatile a cca. 80% din cei ce frecventeaza centrul vechi, in special pt "clientii de weekend" ;) ee se justifica doar din perspectiva unui adaos de cca. 100-130% fata de pretul de achizitie ... vina nu trebuie cautata la ei ci in primul rand la importatori ... cat despre preturile berilor "indigene" (Heineken, Stella, Carlsberg etc.) ele sunt mult umflate peste tot, in conditiile in care pretul de achizitie real al unei sticle la 0.33 nu depaseste 2 lei
concluzie: in mod normal acel bar nu ar avea cum sa reziste de unul singur, probabil ca patronii mai au ceva alte afaceri din care muta banii inspre aceasta. desi aduce un lucru nou (concept toki, rum cocktail) nu mi se pare un loc in care sa merg.

Bar: Tiki
gena
#7 -

recomand

Am fost, mi-a placut, recomand!
Baietii de acolo chiar stiu sa prepare un cocktail - sunt profesionisti, au participat la concursuri nationale si internationale si au venit cu premii!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera