Bar: The Place

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Cand da caldura, unul dintre primele locuri care prinde viata este Centrul Vechi. De la primele semne ca temperatura depaseste 17 grade terasele se deschid, iar barurile din Centrul Istoric sunt pline ochi chiar si in timpul zilei. Ieri pe la pranz incercam sa gasim o terasa unde sa bem o cafea, dar majoritatea erau deja ocupate de cei care iesisera in pauza de masa. Am trecut de Curtea Berarilor si pe stanga am vazut noul The Place. Pe o tablie pusa pe trotuar scria ca au terasa la ultimul etaj, asa ca am zis sa incercam.

Dupa ce chelneritele ne-au asigurat ca terasa este deschisa am inceput sa ne facem griji in privinta celor 3 etaje pe care trebuia sa le urcam. Din fericire The Place are un lift nou care te duce de jos-sus si invers cat ai clipi. Ajunsi sus am prins locuri chiar la margine, astfel ca stateam si in soare, dar aveam si vedere buna asupra Centrului Vechi. Pacat ca privelistea nu e tocmai draguta: toate acoperisurile in paragina ale caselor din imprejurimi. Dar terasa arata bine chiar daca nu este terminata (lipsesc lampile care o vor lumina pe timpul noptilor de vara, iar firele iesite in afara nu arata foarte bine).

The Place - Selari The Place - Selari The Place - Selari The Place - Selari

The Place - Selari The Place - Selari

Insa, peste micile probleme de aspect, care cu siguranta vor fi remediate, se trece destul de usor datorita atmosferei. Muzica e draguta si linistita, si pur si simplu te face sa vrei sa stai acolo toata ziua. Cand terasa se umple incepe sa se auda o rumoare asemanatoare cu cea de pe Motoare. Sincer sa fiu, la un moment dat m-am gandit ca micuta terasa The Place ar putea fi foarte bine Motoarele in miniatura. Singurul lucru care difera este faptul ca The Place pare un pic high class. Scaunele si mesele sunt confortabile, iar in restul barului, adica in restaurant, club si barul de jos, sunt canapele.

The Place - Selari The Place - Selari

Ce ar mai fi diferit de Motoare? Preturile. Desi acceptabile, preturile sunt un pic cam mari, pentru ca in zona mai avem si Curtea Berarilor sau Gara Lipscani. Totusi, The Place ofera o gama larga de bauturi atat non-alcoolice: ciocolata calda cu tot felul de arome 12 lei, cafea si ceai 7-12 lei, apa 7 - 13 lei, suc 6 - 12 lei, Cocktailuri non-alcoolice 13 lei; cat si alcoolice: bere draught: 7 lei, bere la sticla 7-15 lei (din pacate toata berea la stica e la 330 ml), cocktail-uri cu bere 9-10 lei, whisky 12-32 lei, long drinks 16 - 18 lei. Chiar daca restaurantul nu s-a deschis inca, pentru ca nu au gasit bucatarul potrivit, gustarile pe care le poti comanda, cu preturi intre 8 si 12 lei, includ omleta, sandwich-uri, dar si saratele sau croquette.

Barul de pe strada Selari de la numarul 12, este locul perfect in care sa mergi sa stai o zi intreaga pe terasa, chiar si cu laptop-ul pentru ca au wireless, dar este potrivit si pentru cei carora le place Centrul Vechi si nu vor sa se mute nici in ruptul capului pana pe Motoare.
2 comentarii

Bar: The Place
tuvia
#1 -

New

ar putea sa fie o noua varianta de terasa pe acoperis(chiar ducem lipsa de asta, in afara de MNAC, mai stim alta?) din moment ce Motoarele se inchid de tot.

Bar: The Place
mircea
#2 -

oribil!!!

cam asa as defini locul asta ... singura chestie care il salveaza (pt cat timp sau cat de mult nu stiu ...) este terasa de pe acoperis. e destul de mica insa, nu cred ca va inclina balanta in favoarea lor. pe de alta parte, cladirea a fost gata de aproape un an, cred, abia acum au deschis, cu chiu cu vai. seamana a genul de bar unde proprietarii barului sunt si proprietarii cladirii, deci s-ar putea sa fi eliminat din calcule problema chiriei, insa chiar si asa .... nu as intra niciodata acolo :(

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera