Bar: Mes Amis

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Sunt locuri greu de definit. E un loc boem sau e o bomba? E o legenda a Bucurestiului sau e din categoria "mai bine nu intrati aici"? Despre Mes Amis parerile sunt mai mult decat imaprtite. Unii refuza sa intre acolo, altii spun ca e printre cele mai tari locuri din Bucuresti.

mes amis

In cateva cuvinte cu virgula intre ele Mes Amis se defineste simplu: rock, mese din lemn, bere, baie oribila. Cam asta e tot. Stop! ne referim la vechiul Mes Amis, primul, cel mic, nu cel un pic mai mare de pe colt. 6 mese mici din lemn, un bar si muzica tare. Din cand in cand si mese afara, in strada, fara alte pretentii de design. pretentii nu sunt in general, in afara de cele muzicale. De fapt, muzica aduce oamenii la Mes Amis, fiind printre putinele locuri din Bucuresti unde poti sa asculti "rock adevarat" si, mai ales, rar. Un prieten era extrem de entuziasmat ca acolo a ascultat GOD, de exemplu, o trupa romaneasca de acum ceva ani care s-a mutat in Portugalia.

mes amis

E nevoie sa spun ca berea este foarte ieftina? Nu. In frigider gasesti mai mult bere, cateva sticle de vin si, daca ai noroc, ceva suc sau apa minerala. Daca n-ai noroc, treci pe bere si iei taxi-ul. Dat fiind faptul ca e mic, atmosfera nu seamana cu cea din jack sau din alte baruri negre si cu parul lung, e ok si, putin metaforic spus, linistit. E punctul de refugiu fie al celor foarte tineri care vor o bere ieftina si un loc fara fite, fie al rockerilor de cariera care nu mai stiu unde sa se ascunda de invazia altor tipuri de muzica.

mes amis

De senzatie la Mes Amis este insa baia. Va sfatuim s-o vizitati doar din curiozitate. Intri pe usa, da? In stanga cabina, in dreapta cabina, sub un canal, in fata o chiuveta care de-abia merge si care n-a vazut vreodata sapun probabil. Cabina din stanga e mare si are lumina, dar... ups... n-are usa. Cea din stanga are usa, daaaar.... este muuult, dar mult prea mica (toaleta si cativa centrimetri in jurul ei), n-are lumina si... vezi vreo doua etaje mai sus ca e plafonul spart. De senzatie.

mes amis

Pe peretii scorojiti pe alocuri sunt poze vechi, cate un mic obiectel de decor, locul aducand destul de mult cu carciumile din Vama Veche sau cu bodega satului (repet, muzica te anunta ca nu e deloc asa). In felul lui, Mes Amis are un farmec aparte, greu de conturat.

Mai este un Mes Amis, mai mare, pe colt, dar nu vorbim acum despre el pentru ca este inchis. Este practic in aceeasi cladire dar nu este legatura intre micul loc si fratele lui mai mare. Concluzia? Daca iti place rockul, mai vechi, mai nou, mai romanesc, mai strain, oamenii si locurile fara fite, Mes Amis e o alegere buna sa mergi cu amis ai tai.

Mes Amis
Str. Lipscani 823 comentarii

Bar: Mes Amis
popeaska
#1 -

mes amis

vremurile de glorie ale acestui loc au apus prin 2002. in prezent aduce cu hanu' cu tei mai mic si mai afumat. dar, de gustibus non discutandum...a ramas doar muzica

Bar: Mes Amis
ionut
#2 -

si #3

Si mai este un Mes Amis intre cele doua, la subsol.

Bar: Mes Amis
tea
#3 -

mes...

trebuia sa facti o poza.. in ansamblu.
lumea sa stie cat de mic este localul..
iar in astea putine poze pe care le ati pus.. 3 din 4, sunt aiurea facute
2 se vad neclar, una miscata.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera