Bar: Londophone

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Daca suferiti de claustrafobie, atunci Londophone este un bar pe care, din pacate, va trebui sa-l evitati. Acesta se afla intr-un subsol racoros (uneori foarte racoros) de pe langa Cismigiu (Ioan Zalomit 2), cu un coridor foarte ingust, cu incaperi destul de inghesuite si scufundate intr-un semi intuneric cu nuante de rosu, de la peretii care poarta aceasta culoare - un pic cam stridenta, dar placuta pentru unele perechi de ochi.

De asemnea, este un loc nu foarte generos pentru grupurile mari, dar atunci cand vrei sa bei o bere cu doi, trei prieteni intr-o atmosfera mai intima este locul perfect. Este genul de loc care-ti da sentimentul de "acasa" (la cineva), mai ales ca in incaperea de langa bar, cu mese canapele si scaune inalte, poti sa rasfoiesti reviste, carti, sa te joci cu tot felul de obiecte, de la machete de masinute si soldatei de plumb, pana la domino sau sah sau alte jocuri.

La acest sentiment contibuie si faptul ca oamenii din bar sunt foarte prietenosi, nu batosi sau cu zambete false. Nu este un loc cu pretentii si nu este un loc in care sa vii cu pretentii foarte mari, iar felul in care cei din Londophone isi descriu toaletele surprinde cel mai bine acest lucru: "filthy enough to look genuine Londoner, clean enough to have casual sex".

Londophone Londophone

Muzica este in concordanta cu numele locului, de toate felurile si genurile british. Cu alte cuvinte, numai buna. Si tot aici exista si o mica scena, potrivita doar pentru concerte mici si, de asemenea, pentru trupe mici.

Preturile sunt numai bune de pierdut noptile in fata pinturilor de bere. Berea incepe cu 5 lei un pint si ajunge pana la 12 lei o sticla de Budweiser (la 0,5l - un aspect important). Crantanelele care se consuma pe langa bere costa 2,5 lei covrigeii si alunele sau 5 lei fisticul.

Vodca incepe de la 5 lei Smirnoff si ajunge pana la 10 lei Russian Standard Platinum, shoturile de tequila sunt 8 lei. Un pahar de vin rosu/alb e 5 lei. Racoritoarele sunt 4 lei, iar bauturile la care te lungesti si ti se lungesc urechile (gin tonic, cuba libre) au preturi intre 9 si 12 lei. O Cafea sau un ceai costa 5 lei. Concluzia: Cheap and cozy.

Dar barul este mult mai colorat de atat. Exista o gama larga de tarii de toate felurile pe care va lasam pe voi sa le descoperiti.

Londophone Londophone

Deci, daca sunteti vreodata in cautarea unui subsol prietenos, racoros, dar in mod paradoxal "calduros" (ca atmosfera, cel putin), ieftin si pe langa Cismigiu, Londophone is the bloody place to be.

11 comentarii

Bar: Londophone
Leo
#1 -

Comentariu nou

But can you get any English beers there???

Bar: Londophone
Sergent
#2 -

despre londophone

Locul e destul de ok, merge pentru o discutie si 2-3 beri. Departe de agitatia din centrul vechi, muzica la volum acceptabil, oamenii prietenosi.
Din pacate oferta de bere este destul de slaba. 2 beri la 0.33, un Paulaner, un Budweiser si cam atat.
Desi eu am fost dezamagit de bere, se pare ca fetele au fost incantate de ceaiuri.

Bar: Londophone
daniel
#3 -

Bere

@Leo! Chiar daca ai uitat limba romana poti sa bei si o bere romaneasca ca nu-ti va ramane in gat.Tot la WC va ajunge ca si cea englezeasca.

Bar: Londophone
Leo
#4 -

Comentariu nou

@daniel. Nu am uitat limba romana, ci nu am invatat, cel putin, nu foarte bine! Sunt englez si mi-e dor de beri englezesti. Ai dreptate cand spui ca pana la urma tot ajunge in WC dar ar fi bine daca gustul la gat nu semana foarte mult cu gustul la 'iesire'!
Dar imi se pare ciudat ca un 'pub londonez' nu are nicio bere englezeasca. What next? Un restaurant francez fara mancare frantuzeasca?

Bar: Londophone
vlad
#5 -

Comentariu nou

@Leo. Sorry mate, no English beers. The main reason would be their price. Meaning not only the price we would buy them for, but also the final price, caused by the risk of it not being sold in time. Our politics is to have 95% decent prices, so that when one comes in, he/she doesn't think about money. If we will figure something out, we will make it right away, though. Until then we have only the Irish Guinness at 0,33.

@Sergent. Probabil nu ai privit atent :). Avem: Timisoreana, Ursus, Ursus Alc 0%, Ursus Black, Pilsner, Guinness, Miller, Salitos, Grolsch si Paulaner.

Bar: Londophone
Sergent
#6 -

Comentariu nou

@Vlad: intradevar, nu v-am mai vizitat de vreo 3 luni si asa era situatia atunci.
O sa revin se pare :)

Bar: Londophone
vlad
#7 -

Comentariu nou

@Sergent. Not trying to be mean. De fapt, am mai redus din numarul de beri, fata de acum 3 luni, niste beri care am considerat ca se suprapun cu altele care sint si acum (Carlsberg, Heineken si Ursus la 0,33). Am mai scos Corona, pentru ca se cerea mai degraba Salitos. Am mai si scos Budweiser. Probabil ai vazut mai putine din cauza meniului, care nu era foarte bine organizat.

Bar: Londophone
costin
#8 -

Comentariu nou

@Leo: besides carling, which is shitty, what other English beers are there mate? I'm sure ales wouldn't go, nor would cider. we're lager drinkers

Bar: Londophone
Leo
#9 -

Comentariu nou

@costin: Hi Costin. There are hundreds of good English/British beers. You're right, though, for a lager-drinking nation, they might be too much of an acquired taste. The best ones are produced by artisanal or micro-breweries and almost certainly can't be found outside the UK. Some of the commerical ales are pretty good too, if you have a mind to try them (and drink enough to get used to them!).
Lager is fine, but for me it's just a cold, fizzy drink, refreshing on a hot day with a BBQ. Pour it and leave it for an hour so it's no longer cold and fizzy and it tastes foul. A good beer doesn't disguise it's flavour with gas and temperature.
I totally agree with you; most people here are lager drinkers so Vlad's probably right to stick to serving it. Some 'guest ales' might be nice though, to draw in some new customers who want to try something different.

Bar: Londophone
Sergent
#10 -

Comentariu nou

@Vlad: Am revenit la voi si chiar mi se pare ca e mult mai ok locul.
Imi place zona cu canapele si chestia ingenioasa cu mesele care se pot plia incat sa ai mai mult loc de dansat/invartit/alergat.
Ati mai putea face totusi ceva cu lumina din camera de langa bar. E mult prea puternica.
Cat despre bere, intradevar oferta e mai diversificata. Ma bucur ca ati adus Grolsch :)

Bar: Londophone
vlad
#11 -

Comentariu nou

multumim!

de lumina: :)) era si mai puternica, am mai redus din ea la rugamintea mai multor oameni. sa vedem daca reusim sa mai reducem :).

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera