Bar: Hanul cu Tei

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Despre Hanul cu Tei este greu sa spui lucruri noi. Cladirea care il adaposteste este suficient de veche pentru a fi alimentat deja multe generatii de pana acum cu povesti. Cu toate astea, barul de la subsol merita ceva atentie din partea noastra, mai ales ca sambata a fost si locatia unui concert Timpuri Noi.

Speram ca de acum incolo vom avea parte de mai multe cantari acolo, pentru ca locul are, in ciuda decorurilor minimale, un farmec aparte. Desi a fost inchis o perioada si ne asteptam la schimbari majore, barul arata in mare la fel, putin lustruit.

hanul cu tei

De la intrare te surprinde faptul ca scarile arata ca si cum ar fi fost incropite la minut din placaj. Te intrebi daca ai nimerit bine - firma de deasupra intrarii iti spune ca da. Inauntru, barul, apoi mai mai multe incaperi insirate intr-o galerie in unghi drept. Parca iti si imaginezi cum arata atunci cand avea destinatia originala, aceea de pivnita de han.

hanul cu tei

In rest, o scena destul de mica, pereti din caramida si gresie pe jos, un separeu in care ne-ar fi placut sa ne cuibarim, insa era ocupat. Nimic spectaculos sau care sa iti spuna ca in acea locatie se tin concerte la care oamenii se calca pe picioare sau ca in unele seri este supraplina, in ciuda dimensiunilor. Muzica ne-a placut, era data suficient de incet incat sa ne intelegem, dar nu prea incet - ca sa auda toata lumea ce vorbim intre noi la masa.

hanul cu tei

Un minus ar fi, probabil, barul destul de sarac. Cand am fost noi, nu aveau decat trei feluri de suc, dintre care unul era doar la pahar, dar era oricum luni, e posibil sa nu se fi aprovizionat inca dupa weekend. Pe de alta parte, preturile sunt mai mult decat rezonabile (in jur de 4 lei sucul sau berea).

hanul cu tei

Oricum, locul este destinatia preferata a amatorilor de bauturi simple - o bere, un vin fiert iarna - intr-un decor nepretentios. Uneori oamenii sunt cei care fac atmosfera, iar Hanul cu Tei ne-a dat exact impresia unui loc ce nu vrea sa-si asume o alta identitate decat cea oferita de istoria zonei dimprejur si a cladirii care il adaposteste. Ofera clientilor sai o masa, un scaun, o bautura la un pret bun, un fundal sonor sau, uneori, o formatie care sa ii ridice in picioare. Totul, intr-un pachet de caramida rosie.

Hanul cu Tei

Strada Lipscani, nr. 63
0723 528 242Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera