Bar: Chidi Cafe, Africa man

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Metropotamul a facut de curand o calatorie pe un continent indepartat, Africa. Spre bucuria lui, a decoperit ca lumea africana nu e atat de departe pe cat credea si a gasit un coltisor de Africa chiar in inima Bucurestiului, barul Chidi de pe Strada Mantuleasa. Nu ai cum sa treci pe langa barul african si sa nu-l remarci, e insemnat cu harta continentului ca sa stii ca ai iesit din Europa si ca ai facut trecerea spre zona exotica si fascinanta a Africii. 

Chidi Cafe Chidi Cafe

Odata ce Metropotamul a pasit in spatiul african a fost invaluit de un miros de...subsol. Chidi Cafe este intr-o pivnita, acolo unde aerul nu cunoaste limpezire, iar aerisirea este o poveste frumoasa. Din fericire, caldura si mirosul de umezeala dispar repede pe ritmurile muzicii africane. Metropotamul s-a obisnuit imediat cu noul mediu si s-a adaptat, gandindu-se ca asa trebuie sa fie si in adevarata Africa si ca aici abia iti faci training-ul pentru calatoria fascinanta.

Daca treci peste impactul atmosferei de subsol, Chidi te va surprinde cu o muzica buna si cu niste cocktail-uri speciale. In barul micut, Metropotamul s-a lafait pe canapele pufoase si s-a lasat atacat vizual de felii de cultura africana. A admirat pozele de pe pereti, mastile africane, papusile (speram ca nu erau pentru voodoo) si celelalte elemente de decor care completau peisajul interior. 

Chidi Cafe Chidi Cafe

Am trecut la partea preferata a serii: testarea bauturilor exotice create de barmanii afro-americani, cocktail-uri cu fructe si arome delicioase. Putin sceptici in alegerea castigatorului din meniu, animalul si-a luat inima-n dinti a indraznit sa comande un Africock.

Incercam sa evitam aluziile sexuale, dar ne este foarte greu, tinand cont ca bautura noastra a fost mare, delicioasa si am savurat-o pe nerasuflate. Africok-ul cu rom, curacao, nuca de cocos si ananas (14 lei) a fost o alegere perfecta pentru o ameteala cu savoare de fructe exotice. 

Chidi Cafe Chidi Cafe

Alte cocktail-uri personalizate isi asteapta randul pentru o urmatoare vizita: Niger- punch de fructe, ananas, caise, whisky si lime; Bongo Sky- gin, curacao, limonada. Nu vom neglija nici cocktail-urile fara alcool la urmatoarea vizita: Tropical, Madagascar, Jamaica. Preturile pentru bauturile speciale sunt intre 10 si 14 lei.

Tot la capitolul bauturi, am gasit in meniu clasicele beri (4-9 lei), racoritoare (4 lei), un suc special african cu arome de licii, guava, mango (Maaza- 5lei) si, desigur, cafea si ciocolata calda (5 lei). 

Experienta culturala este 100% africana: barmanii sunt afro-americani, decorul de pe peretii rosii pare sa fie dezlipit din casele bastinasilor din Africa, muzica (reggae si salsa) te imbie la dansuri tribale si nu prea te lasa sa ramai stana de piatra. Din pacate, nu am putut sa gustam licoarea facuta din boabele de cafea culese de pe plantatiile africane, se pare ca suprematia italienilor la cafea (Lavazza) a ajuns si in acest coltisor. 

Chidi Cafe Chidi Cafe

Barul-cafenea de pe Mantuleasa este un loc perfect pentru seri in care vrei sa te incarci cu energie pozitiva, o atmosfera vioaie pentru care nici macar nu platesti mult. Metropotamul a plecat topaind din cafenea (nu era de la rom) pe ritmurile imaginarea ale melodiei "The Lion Sleeps Tonight": "in the jungle, the mighty jungle...".

Chidi Cafe

Str. Mantuleasa, nr. 21

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera