Bar A1 - Atelierul Mecanic din Piata Amzei

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In plimbarea spre gradina de vara Eden, am mai dat peste un loc cu personalitate si nou deschis in Bucuresti: Bar A1. Prima noastra impresie a fost ca in Piata Amzei s-a deschis un nou Atelier Mecanic. Chiar daca interiorul este foarte diferit, locul are acelasi aer pe care-l avea si Atelierul in primele luni de la deschidere, iar clientela e formata din acelasi amestec de oameni cool/interesanti/hipsteri/publicitari/creativi/boemi.

Inainte, la aceasta adresa se afla restaurantul chinezesc Dragon House Minion, iar unele elemente au fost pastrate. De exemplu, daca vreti sa urcati la etaj, trebuie sa treceti pe sub o poarta chinezeasca. De asemenea, la etaj am mai dat si peste o masuta chinezeasca, de care acum statea sprijinita o bicicleta cu sa Brooks.

Bar, Amzei 1 Bar, Amzei 1

Locul este plin de biciclete pe care fie le puteti admira, fie cumpara. Exista si cateva lazi cu viniluri vechi prin care puteti cotrobai. In rest, mobilierul este foarte simplu, dar practic, iar cele doua intrari larg deschise dau impresia ca Bar A1 este, de fapt, un fel de terasa acoperita... sau o pestera a triburilor de oameni cool din Bucuresti.

Spuneam ca locul este unul cu personalitate, ei bine, acest lucru se datora si barmanului foarte dezinhibat si prietenos, care nu statea locului (desi locul era relativ gol), canta si cu care puteai sa te intinzi la discutii despre orice. Cand l-am intrebat cum se cheama locul, ne-a raspuns ca putem sa-i spunem cum vrem, dar el ii zice Bar, ca e un loc in care lumea vine sa bea. I-am dat dreptate.

De asemenea, ne-a mai spus sa revenim cu prieteni, dar seara, ca atunci se imbata lumea si e mai misto. O sa-i ascultam sfatul. :)

Bar, Amzei 1 Bar, Amzei 1

Din pacate nu putem sa va spunem ce preturi se practica, pentru ca meniu nu am gasit, dar, din moment ce un pahar de bere Weihenstephan (foarte buna!) ne-a costat 7 lei, inseamna ca preturile nu sunt prea mari. Pe rafturile din spatele barului am mai vazut multe sticle de bere de import, deci o sa fie pe placul iubitorilor de bere buna.

Bar, Amzei 1 Bar, Amzei 1 Bar, Amzei 1 Bar, Amzei 1

Muzica a fost excelenta, data tare si punctata, din cand in cand, de vocea barmanului, care, dupa cum v-am spus, mai canta si el plin de entuziasm. Din pacate, la plecare am uitat sa intrebam ce am ascultat. In orice caz, era vorba de un jazz nebun.

Bar, Amzei 1 Bar, Amzei 1

Oricum, noi o sa mai trecem, o sa aflam si ce muzica am ascultat, mergem si cu prieteni, seara, cand e mai misto, dar si la partyurile care se dau fie la subsol, fie la etaj. Noua ne-a placut mult, speram sa fie si pe gustul vostru.

Vezi mai multe poze din Bar, Amzei 1

7 comentarii

Bar A1 - Atelierul Mecanic din Piata Amzei
Ioana
#1 -

Frumos

Un loc foarte frumos si linistit, cu preturi decente. Completeaza perfect o dupa'amiaza cu soare:).
Non-Bar related: vad in ce in ce mai des in review-urile voastre propozitia "clientela e formata din acelasi amestec de oameni cool/interesanti/hipsteri/publicitari/creativi/boemi" - mi se pare ca devine obositoare, mult prea folosita; +, si cei mai putin/deloc boemi/hipsteri etc:) frecventeaza si apreciaza aceste locuri:)

Bar A1 - Atelierul Mecanic din Piata Amzei
Gruia
#2 -

@Ioana

Eh... eu nu prea cred ca cei mai putin boemi/deloc hipsteri frecventeaza si apreciaza aceste locuri :)
+ e important sa specifici si ce fel de oameni frecventeaza locul, sa stie lumea la ce sa se astepte, zic io;
- hai ca am obosit ;)

Bar A1 - Atelierul Mecanic din Piata Amzei
@Gruia
#3 -

:)

E ok - suntem toti plini (mai mult sau mai putin) de prejudecati/stereotipuri:) Important e sa avem locuri frumoase in care sa iesim!

Bar A1 - Atelierul Mecanic din Piata Amzei
Bobo
#4 -

:D

pare cool mie mi se pare interesant...am sa vin chiar daca e frecventat de manelisti :))

Bar A1 - Atelierul Mecanic din Piata Amzei
matei
#5 -

@Gruia

Obosesti cam repede bai Gruia.

Bar A1 - Atelierul Mecanic din Piata Amzei
Raiden
#6 -

Recenzie naiva

Nu te-ai uitat atent, Gruia.
http://rezistenta.net/2014/02/bar-a1-amzei.html

Bar A1 - Atelierul Mecanic din Piata Amzei
MissL
#7 -

Comentariu nou

Vinilurile alea se pot si cumpara?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera