Al Saj - restaurantul libanez din Centrul Vechi, o evadare in bucataria orientala

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Update, 25 octombrie 2013: Preturile au crescut cu 4-5 lei (la mancare si deserturi).

Dupa ce am scris lista cu cele 5 restaurante cu specific libanez, am pornit in cautarea celui de-al saselea. Si l-am gasit: se numeste Al Saj si se afla pe strada Selari, la numarul 10.

Recunoastem ca nu ne lasam impresionati usor de terasele si restaurantele din Centrul vechi, insa de aceasta data am fost surprinsi. Nu stim cu ce sa incepem mai intai. Sa va povestim cat de gustos a fost  cocktailul cu fructe, miere, migdale si fistic? Sau poate sa laudam cafeaua servita ca in filme? Sa va spunem ca am plecat cu zambetul pe buze, cu parere de rau ca nu ne putem lafai pe canapea inca o ora?

Asadar, cu entuziasm, va povestim cum a fost.

Al Saj Al Saj

Am intrat, am ochit canapelele si am strambat putin din nas la gandul ca sigur nu sunt confortabile, dupa aspectul pe care il aveau. Ei bine, ne-am inselat, erau foarte comode. Ne-am uitat in jur si ne-am gandit ca sigur o sa ni se sugereze sa ne mutam la o masa de 2 persoane, ca sa nu ocupam canapeaua de 9 persoane.

Dar nu, domnisoara a venit si ne-a adus meniurile, fara sa ne intrebe sau sa ne sugereze nimic altceva.

Al Saj Al Saj

Servirea

Comanda a sosit repede. Scrumierele s-au schimbat la fel de repede. Mancarea luata la pachet s-a miscat in acelasi ritm.

Ce sa mai? Chiar nu avem nimic de criticat ci doar de laudat: tacamuri curate, pahare cu design dragut, portii indestulatoare, zambet pe buze.

Ce am comadat

Hommous Libanez (12 lei)

Gustos, cantitate potrivita de ulei, lipia era cam uscata, insa, per total, a fost ok.

Al Saj Strawberry (18 lei)

Shake-ul a venit intr-un pahar de 400 de ml. Pe langa bautura delicioasa (DELICIOASA!), am gustat cu lingurita bucatile de fructe, kashta (foarte gustos, o creme de lapte cu fistic si migdale) - a fost ca un dublu desert.

A fost atat de consistent, incat l-am impartit la 2 persoane. Verdictul nostru: cea mai buna combinatie de fructe si alte ingrediente naturale din ultima vreme (adica bucati de pere, banane, capsuni, kashta, miere, fistic, migdale cu suc de capsuni, banane si lapte).

Al Saj Al Saj

Cafea Al Saj (14 lei, 100 ml)

Cafeaua libaneza are o aroma mentolata si usor fructata. Noi nu stiam la ce sa ne asteptam si ne-a surprins placut. Un mare plus pentru servire, a fost un adevarat mise-en-scene, cu ibricul frumos decorat (atentie, capacul de la ibric e fierbinte, insa trebuie dat la o parte atunci cand turnati cafeaua in ceasca, altfel riscati sa va cada...fix in cana.).

Surpriza a fost ca am fost serviti cu o bucata de halva. Asa, ca sa fie experienta orientala completa.

Al Saj Al Saj

Masa a fost mai mult decat indestulatoare, asa ca am plecat la pachet cu un Steak Al Saj (17 lei - file de vita, maioneza, castraveti, ceapa, rosii, cartofi prajiti, ciuperci, mozarella). Mult si bun.

Ne-am promis ca revenim sa incercam Al Saj Exotic, cu  banana, lapte, mango, ananas, kiwi, kashta, miere, fistic, migdale si Al Saj Avocado cu lapte, miere, kashta, migdale, fistic. Pe noi toate aceste combinatii ne-au dus cu gandul la "mic-dejunul campionilor" si planuim sa ne petrecem o dimineata aici, alaturi de cafea libaneza. Delicios, e putin spus, pentru a descrie ce am simtit.

Important de stiut este ca majoritatea produselor pot fi luate la pachet (o sa gasiti in meniu o steluta cu Take Away).

Al Saj Al Saj

Gasiti de toate, in afara de alcool. Adica puteti comanda cocktailuri nonalcoolice (14 lei), apa plata (5 lei), freshuri (13-15 lei), milkshakeuri (14 lei), ceaiuri (6-8 lei), bauturi carbogazoase (6-7 lei), limonada (12-14 lei).

La mancare, o sa fie greu sa va hotarati. Sunt multe variante si, din ce am gustat sau am ochit la vecinii de masa care au golit farfuriile, se pare ca bucatarul face treaba buna: aperitive (12-15 lei, hommous, rulouri de vita sau pui), cartofi prajiti cu branza (7 lei), labneh (10 lei), shawarma libaneza (15-21 lei), sandvisuri (12-19 lei, cu blat din aluat oriental), manakeesh (8-14 lei, aluat cu diverse ingrediente, ca o pizza), deserturi (12-14 lei; de incercat kashtalie cu crema din lapte, banane, miere, migdale, fistic).

Al Saj Al Saj

Atmosfera

Al Saj e genul de loc care te face sa te simti departe de agitatia din Centrul Vechi, chiar daca se afla in buricul targului.

Cum intrati, veti vedea pe partea stanga, frumos aliniate, canapelele confortabile si masutele avand motive orientale. Desi capacitatea lor este de vreo 9-12 persoane, puteti sa va asezati si daca sunteti in numar mai mic.

De altfel, intreaga atmosfera este una relaxata. Chiar si din punct de vedere vizual, locul te binedispune prin scaunele colorate, designul minimalist si forma paharelor in care e servita bautura. Pe noi ne-au atras paharele de limonada si cele de ayran - o sa vedeti de ce, la fata locului.

Nu stim ce muzica au de obicei, noi am prins mai multe variante. La inceput am ascultat un playlist cu hituri precum Take a Bow (Madonna) sau Said I loved you...but i lied (Michael Bolton), apoi, chiar cand am ajuns la cafea a inceput o muzica instrumentala cu influente arabe, iar spre final am plecat pe varianta de pian a melodiei Memories.

Volumul era scazut, astfel incat muzica se intrezarea in peisaj.

Al Saj Al Saj

Stim ca e greu sa iti gasesti un restaurant preferat in Centrul Vechi, mai ales ca majoritatea seamana intre ele, au preturi si produse similare, asa ca suntem fericiti ca am gasit un loc cum e Al Saj.

Ar mai fi de lucrat la muzica, la ambianta si la racoarea de pe terasa, caci au doar 2-3 ventilatoare cu apa, care nu fac fata.

Insa, din punct de vedere culinar, am fost tare incantati de combinatiile incercate. Iar raportul calitate-pret este unul care ne-a facut portofelele mai fericite. Vom reveni.

Update

Am revenit, asa cum am promis, ca sa gustam Ayranul (4 lei), desertul Kashtalie (14 lei, crema din lapte, banane, miere, migdale, fistic), despre care v-am povestit mai sus, salata Fattoush si Kafta (cu carne de oaie, cartofi prajiti, sosuri, legume).

Pana sa ne ajunga comanda, un barbat imbracat ca un turc a venit la noi la masa si ne-a oferit cafea libaneza.

Mancarea a fost delicioasa, dupa cum puteti vedea si in poze.

Ayranul a sosit intr-o sticluta verde si trebuie sa recunoastem ca a fost cel mai gustos pe care l-am incercat pana acum. Potrivit de sarat, nu foarte lichid, exact cum trebuie.

Nici desertul nu ne-a dezamagit. Am mancat toata kashtalia si am concluzionat: Este desertul nostru preferat!

De asemenea, au introdus si bauturi alcoolice in meniu: bere (8-12 lei), vin alb, rose, rosu (80-150 lei) sau vodka, whickey, arak, lichior (15 lei paharul, 120 lei sticla).

Gasiti mai multe poze aici.





3 comentarii

Al Saj - restaurantul libanez din Centrul Vechi, o evadare in bucataria orientala
dragosh_r0ck
#1 -

cam scump

1 fattoush = 20 lei (foarte acru, portia minuscula)
1 lipie cu un amestec libanez si cu rosii tocate = 17 lei
1 ayran cu menta = 7 lei

total = 44 lei

Al Saj - restaurantul libanez din Centrul Vechi, o evadare in bucataria orientala
Nicoleta
#2 -

Comentariu nou

Cam gretoasa mancarea,portii mici,preturi exagerate.Am fost in multe alte restaurante cu acelasi specific si imi permit sa fac comparatie.Servire proasta,iar individul care e costumat cu salvari si turban miroase a transpiratie si nu e placut cand iti serveste mancarea.Lipia este veche si uscata,nu o incalzesc macar putin pt efect.Nu recomand,eu nu mai revin in acest loc.

Al Saj - restaurantul libanez din Centrul Vechi, o evadare in bucataria orientala
Rucsi
#3 -

Jenant

Nimic din ce este scris in aceasta cronica nu se regaseste in realitate. Aglomeratie, terasa supraincarcata, decorata kitchos. Mancare proasta, fara gust, lipii reci, kebap fara condimente. Portii mici, preturi mari. O bomba cu pretentii, ca majoritatea teraselor din zona

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera