3 in 1: O seara la La Scena. Cina, teatru si supeu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

La Scena e chiar mai mult decat 3 in 1 - este cafenea, bar, lounge, bistro, terasa vara si teatru in pod tot timpul. Casuta de pe strada Mantuleasa, de la numarul 55 (vezi harta), are un aspect frumusel antebelic (trecuta de vreo suta de ani), cu parter inalt si trepte cu marchiza.

Interiorul e mai degraba postbelic, foarte vintage, aproape prafuit de cat de autentic e si se schimba dupa fiecare colt.

Cum intri, pe stanga e "receptia", cu un telefon interbelic negru si mut pe tejghea, care se multiplica in cioburi de ochean magic in peretele de oglinzi de vizavi.

lascena.jpg

In salonul rosu tip lounge, drapat ca un flamingo rusinos, cu canapele, mese si fotolii joase, te astepti sa vezi tolanita o Mata Hari perfida, invartind pe un deget sirul de perle si pe altul pe toti barbatii din camera.

la scena

Saloanele de pe partea stanga sunt gen cafenea, cu masute mici si rotunde si taburete sau fotolii stramte. Peretii inalti sunt cam austeri, dar sunt un spatiu generos cu expozantii frecventi - fie arta plastica, fie fotografie.

la scena

Apropo de arta, la mansarda s-a mutat de relativ putin timp Teatrul Arca, unde noi am fost chiar de curand. Pana sa fie gata podul, spectacolele se tineau in sala mare verde de la parter. La Scena nu are doar spectacole de teatru, ci si concerte (jazzul vine des La Scena), lansari, lecturi si alte happeninguri artistice.

Mai multe poze in galerie.

Saloanele de vizavi de lounge-ul rosu au mobilier de fier forjat amortizat cu perne si sunt potrivite pentru luat masa. Apropo de masa, La Scena nu e neobisnuit un dialog imaginar precum urmatorul:

- Buna seara, cu ce va servim?
- Buna sa va fie inima precum ciorba Va urcati la prima. Eu as vrea Iubiri inaccesibile cu garnitura de Proasta cu spume, iar domnisoara un Flirt, si daca nu este, atunci Stiu sa astept si totusi astept.

Asta ar insemna ca vrei sa mananci muschi de vita cu cartofi gratinati, iar domnisoara un salau in vin alb sau pana de somn la gratar. Nu sunt nume de cod ale unei lumi interlope in care chelnerul este de fapt capul rezistentei underground, ci sunt titluri ale pieselor de teatru din stagiunile trecute sau prezente.

Puteti deci sa alegeti o gustare Eu, tu si Costica (12 lei), garnitura Cum am aruncat-o pe mama din avion (8 lei), paste Contraste (9 lei), rulou de pui Un actor in plus (13 lei), snitel de porc Ultimul tango la Bucuresti (12 lei) sau somn in vin Chelnerul mut (14 lei) si multe altele, stropite cu o carafa de vin (10 lei).

La Scena e tot timpul plina. Fie se da vreo petrecere in 2-3 saloane, fie se asteapta inceperea unei piese de teatru, fie se mananca, fie se bea... Sa faceti rezervare: 3203567, 3205359, 4024724 (si sa insistati, se intampla sa nu raspunda nimeni).
 

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera