10 locuri din centrul Bucurestiului unde sa bei o bere cu 6 lei sau mai putin

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Sa nu va imaginati ca am facut aceasta lista pentru ca suntem zgarciti, dar ne-am cam saturat sa mergem la terasa in Bucuresti si sa platim ca in Amsterdam sau Paris...

Da, ne-am saturat sa dam 8-9 lei pe o bere, care nici macar nu este de import (belgiana sau germana) sau deosebita in vreun fel (nefiltrata sau neagra), iar la magazinul de la colt o gasesti la un pret derizoriu, sub 2 lei (de exemplu: Harghita in Eden). 

In cazul in care nu v-ati dat seama, la cele mai multe terase hipsteresti, unde stai pe paleti, toaletele nu sunt cele mai curate, te servesti singur de la bar, nu primesti bon fiscal etc., platesti pe o bere mai mult ca in localuri de fite... 

In fine, parerea noastra e ca o bere romaneasca la o terasa din Bucuresti nu ar avea de ce sa coste mai mult de 5-6 lei. Asa ca am facut aceasta lista: 10 locuri din centrul Bucurestiului unde sa bei o bere cu 6 lei sau mai putin.

Pe Baricade [5 - 6 lei]

Un loc misto, cu preturi mici, muzica buna si atmosfera boema. E adevarata ca nu este cea mai aratoasa terasa, dar pentru cei care nu au prea multe pretentii, doar de a iesi intr-un loc cu o atmosfera placuta, unde sa se simta bine, sa nu plateasca exagerat de mult doar pentru niste "fitze" si sa fie totusi in centru, dar nu in Centrul Vechi, Pe Baricade este locul perfect.

Oktoberfest [5,5 lei]

Oktoberfest s-a deschis si pe strada Franceza, cu o terasa destul de mare si preturi studentesti. Nu e deloc cea mai frumoasa terasa din Centrul Vechi, dar scopul (berea) scuza mijloacele.

10 locuri din centrul Bucurestiului unde sa bei o bere cu 6 lei sau mai putin

Argentin [4 lei]

Un loc din Centrul Vechi, devenit deja legendar pentru preturile mici este Argentin, dar si pentru clientela cat se poate de eterogena.

Veti gasi tot felul de oameni; data trecuta am dat peste doi meseni care admirau un tablou pe care-l comparau cu un "Grigorescu, domnule!", altii vorbeau de un "centaur care mananca doar la Athenee Palace, la Salonul Spaniol. M-a dus pe mine, am mancat din alea, cum le zice, fructe de mare" sau "Foarte bine, domnul meu, si pe ce faci doctoratul? E rentabil".\

10 locuri din centrul Bucurestiului unde sa bei o bere cu 6 lei sau mai putin

Club A [4 - 5 lei]

Serviciile sunt ok, preturile sunt mici (ca intotdeauna), iar muzica asa cum o stiti si din club. Noua ne-a placut terasa si o recomandam tuturor celor care cauta un loc in Centrul Vechi in care sa bea ieftin sau celor nostalgici dupa perioada de glorie a clubului si noptile pierdute aici.

Cercul Militar [3,5 - 5 lei]

Am ramas surprinsi de mai multe aspecte. In primul rand, terasa era plina de turisti, cel putin patru mese erau ocupate de tineri cu harti ale Bucurestiului in maini. Cladirea somptuoasa este motivul evident care-i atrage pe turisti. Preturile mici ar putea fi si ele un alt motiv, dar popularitatea printre straini este datorata cel mai probabil ratingului bunicel pe care-l are locul pe Tripadvisor.

Fire [5 lei]

Daca va prinde vreo noapte din week-end prin Centrul Vechi si nu gasiti loc nicaieri, incercati si la Fire Club, insa la pub-ul din spate, e foarte posibil ca terasa si pub-ul de aici sa va astepte cu portile deschise si bere ieftina.

Pub Anton [5 -6 lei]

Anton Pub este un loc dragut, dar nimic fancy sau pretentios. Mancarea nu ne-a impresionat, dar nici nu a fost rea, departe insa de ce ar alege un gurmand. La capitolul servicii si atitudine au nota 10 din partea noastra, plus ca si preturile sunt destul de mici in comparatie cu alte locuri si pub-uri.

Il Peccato [5,9 lei]

Il Peccato se afla pe strada Franceza, la colt cu Tonitza. Nu este chiar cea mai placuta zona din centrul Bucurestiului, dar daca va aflati in zona si aveti pofta de o bere puteti oricand sa luati loc la una dintre mese si sa comandati. Avand in vedere ca este restaurant italienesc, s-ar putea sa va tenteze si o pizza... cine stie.

10 locuri din centrul Bucurestiului unde sa bei o bere cu 6 lei sau mai putin

Kulturhaus [4 - 5 lei]

Kulturhaus este un loc al pierzaniei, in mare parte datorita preturilor mici la bautura, care te fac sa fii mana sparta... asta pana incepe totul sa se invarta. Un minus ar fi ca bauturile vin si ele in cantitati mici. De exemplu, sticlele de bere sunt la 0,33.

Legere Rosetti [5 lei]

Cafeneaua Légère e la parterul hotelului Banat din piata Rosetti, si e "botezata" dupa Paul Leger din Arizona Dream. Ca si tizul sau, calma in aparenta, cafeneaua se poate transforma in ceva mult mai agitat dupa caderea serii, cand incepe si ea sa joace diferite roluri, dupa chipul si asemanarea clientului.

4 comentarii

10 locuri din centrul Bucurestiului unde sa bei o bere cu 6 lei sau mai putin
Oana
#1 -

Terasa de la Cercul militar

Terasa de la Cercul militar este deschisa recent? Trec destul de des pe acolo si nu sunt mese afara. Puteti sa dati mai multe detalii? Mersi:)

10 locuri din centrul Bucurestiului unde sa bei o bere cu 6 lei sau mai putin
Eva
#2 -

Epic...

... pe Coltei, nr 50. 6 lei berea la halba.

10 locuri din centrul Bucurestiului unde sa bei o bere cu 6 lei sau mai putin
Elena
#3 -

da

Terasa de la Cercul Militar este deschisa recent, candva de dinainte de 1989 am fost eu si am spre 35 de ani. Metropotam, ce fel de luzeri te citesc?

10 locuri din centrul Bucurestiului unde sa bei o bere cu 6 lei sau mai putin
Oana
#4 -

...

Luzeri? Asta e un fel de engleza? Tovarasa Elena, nu mai stim romaneste?! Degeaba ai 35 de ani, daca nu ai 7 de acasa.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera