10 locuri cool din centru care nu sunt in Centrul Vechi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Centrul Vechi a ajuns mai mult un loc pentru turisti decat unul indragit de bucuresteni.

Noi ne-am exprimat dezamagirea in articolul in care explicam de ce este Centrul Vechi o ghena infecta, dar am dat si motive pro si contra acestui loc controversat.

Ne dorim sa iesim in locuri frumoase, aflate in centru, dar departate totusi de agitatia si aglomeratia Centrului Vechi.

Am facut o lista de astfel de locuri cool. Daca mai aveti idei, le asteptam cu drag in sectiunea de comentarii de mai jos.

1. Gradina Eden (citeste cronica)

Eden este una dintre cele mai frumoase gradini din Bucuresti. De fapt, marele avantaj al acestui loc este ca nici macar nu simti ca esti in Capitala, ci intr-un loc de basm, rupt de lume.

2. Cercul Militar (citeste cronica)

Vrei sa simti o parte din atmosfera interbelica? Atunci aici e locul potrivit. Ai sanse mari sa prinzi concerte clasice sau de muzica romaneasca, iar cartofii prajiti cu branza rasa sunt atractia principala.

3. Acuarela (citeste cronica)

Boem, cool si artistic. Asa am putea defini locul de pe strada Polona. A devenit cam scump, dar zilele de vara merita petrecute si sub umbrelele colorate de pe terasa. Plus de asta, mai mereu veti gasi aici o expozitie interesanta, asa ca timpul nu e pierdut.

4. Jazz Book (citeste cronica)

Mancare buna, preturi decente, cartierul Cotroceni. Ne-am simtit bine in Jazz Book si este o optiune excelenta cand vrei sa fii in centru, dar nu in Centrul Vechi.

5. Plastilina (citeste cronica)

Casa de pe strada Olari numarul 8, pe care Imbold a pus mai multe maini harnice si-a colorat-o din nou cu viata, a fost construita in 1893.

Devenita Plastilina, a fost "remodelata" in 2 zone: casa propriu-zisa, folosita pentru expozitii & performance-uri, si anexele - garajul de trasura si grajdul - care gazduiesc cafeneaua cu meniu bazat pe produse romanesti.

E un loc colorat si ne place. Cam scump si trebuie sa te inarmezi cu rabdare inainte sa comanzi ceva, dar merita.

6. La Copac (citeste cronica)

La barul asta nu se intampla nimic fancy, dar te poti relaxa cu prietenii sub umbra dudului, intr-o atmosfera chill si foarte placuta. E genul de loc fara pretentii, unde te simti ca acasa. Ne place.

7. Terasa Monteoru (citeste cronica)

O noua gradina pe Calea Victoriei. Spatioasa si inconjurata de verdeata, pare locul ideal pentru zilele calduroase.

8. Yardini (citeste cronica)

Ne-a placut mult la Yardini, mai ales pentru ca are avantajul unui loc care ne face sa nu ne simtim in Bucuresti. Mancare buna, dar preturi cam ridicate.

9. Trattoria Buongiorno (citeste cronica)

Terasa spatioasa si un loc ideal pentru a lua un mic dejun gustos (si nu numai). Pare un local simandicos, insa preturile sunt decente, asa ca merita sa-l vizitati daca vreti sa incercati un loc nou.

10. Gradina OAR (citeste cronica)

Cu un decor mai intim decat Verona, la OAR poti petrece in 2, romantic, sau alaturi de prieteni, intr-o atmosfera relaxata.

Muzica in surdina, racoare, aer curat si chelneri draguti si amabili, care au venit pe rand sa ne ajute sa gasim un loc. Ce sa vrem mai mult?

PS: Daca vreti totusi sa iesiti in Centrul Vechi, nu uitati ca am facut o lista cu cele mai *hipsteresti* 10 locuri de aici

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera