10 cofetarii urbane pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Dupa ce am trecut prin doua liste (aici si aici) de cofetarii de cartier, am zis ca ar fi bine sa avem intr-un singur loc si pe cele urbane.

Vorbim despre cofetariile hip, usor mai scumpe si cele care s-au extins putin si in zona de cafenea, dar la baza sunt tot cofetarii, deoarece au multe dulciuri.

Sunt locuri unde va puteti opri dupa o zi grea la munca sau in care sa veniti intr-o zi insorita de week-end, pentru a manca ceva delicios.

Va lasam cateva dintre locurile noastre preferate si mai asteptam si de la voi sugestii, in sectiunea de comentarii de mai jos.

Mara Mura (citeste cronica)

Pe Strada Benjamin Franklin nr. 5 este aceasta cofetarie ca-n povesti, detinuta de Daciana Sarbu. Noi am testat tort de morcov cu fructe de padure si tort de bezea de cacao si ne-am lins pe degete.

Plus de asta, ei declara ca toate dulciurile pregatite in laborator sunt naturale, fara conservanti, stabilizatori si alte produse chimice.

O "masa" in 2 persoane, cu tot cu cafea, va va costa aproximativ 50 lei.

Nana dulciuri de odinioara (citeste cronica)

Cum mergi prin Floreasca pe strada Tudor Stefan, o sa vezi la un moment dat, doua doamne care framanta coca si amesteca gemuri. Totul la vedere. E bine, ai ajuns la Nana, dulciuri de odinioara, o noua cofetarie cu dulciuri facute dupa retete de odinioara.

Preturile sunt medii si veti gasi retete-de-bunici. Daca vi se face dor de gusturile din copilarie, puteti da o fuga pana aici pentru o negresa sau o Alba ca Zapada. Ca odinioara.

Cofetaria iraniana Esfahan (citeste cronica)

Pe Soseaua Stefan cel Mare, la numarul 31, mai exact undeva la mijlocul distantei dintre metroul de la Obor si cel de la Stefan cel Mare, am descoperit o cofetarie iraniana pe numele de Esfahan.

Veti gasi mai multe tipuri de baclavale iraniene (gush fil), fie cu fistic, nuci si miere, fie doar cu miere, fursecuri cu migdale, dar si fursecuri cu cocos, checuri si torturi.

Se simte faptul ca tot ceea ce am cumparat face parte dintr-o alta cultura, spre exemplu, multe dintre ele sunt preparate cu apa de trandafiri, insa sunt destul de grele, asa ca nu va recomandam sa mancati din prima in proportii exagerate.

Brioche Dorée (citeste cronica)

La Brioche Dorée veti gasi tot felul de delicatese - de la croissante tip sandvici, la tot felul de produse de patiserie, prajituri, tarte sau diferite tipuri de paine. Yuuum!

Casa Victoria (citeste cronica)

Casa Victoria este situata pe strada Banu Antonache numarul 59, vis-a-vis de Madame Pogany.

Cofetaria are un aer cosmopolit, un design simpatic si destule locuri de stat si savurat o prajitura. Sau mai bine spus, recomandam acest loc baietilor care vor sa impresioneze o fata si nu vor sa mearga intr-o cofetarie de cartier.

In meniul acestei cofetarii gasesti prajturi, torturi, produse de patiserie, fursecuri, produse de post, inghetata, chiar si torturi pentru evenimente speciale.

Preturile pornesc de la 45 de lei per kilogram si ajung pana la 99 de lei, insa daca vreti sa va faceti o mica placere, merita mica gaura in buget.

Au fost probabil cele mai bune prajituri pe care le-am mancat pana acum in Bucuresti - fresh, perfect aromate si cu ingrediente naturale.

Cofetaria Vanilla (citeste cronica)

Pozitionata vizavi de liceul Hasdeu, pe Mihai Bravu, cofetarie Vanilla are un design cool si o atmosfera foarte primitoare si confortabila.

La Vanilla gasiti prajituri facute in laboratorul propriu, cozonaci, fursecuri, saleuri, dar si diferite tipuri de placinte (pui si ciuperci, somon, spanac, branza si marar sau carne de vita).

u fost delicioase. Ne-au placut, in primul rand, pentru textura pufoasa, cremele usoare si aromate si faptul ca simteam cum zambeam pe masura ce mai luam o lingurita de dulce.

French Revolution Floreasca (citeste cronica)

Spre deosebire de magazinul de pe Constantin Esarcu, care chiar are o bancuta in fata, cel de pe Antonache nu a avut parte de nicio amenajare in acest sens. Pacat, credem noi, ca l-au gandit in felul acesta de take-away rece.

Si interiorul te face sa te simti ca-ntr-o farmacie, totul este imaculat si gol, in afara de galantar. Nicio muzica, nicio viata. Iti iei eclerul si pleci. Plus ca in afara de cafele (6-12 lei), apa (6 lei) si niste sucuri de fructe, nu au altceva.

Preferatul nostru a ramas vanille bourbon, urmat indeaproape de citron meringue si chantilly.

La Folie (citeste cronica)

62389480982.jpg

Inspirata de atmosfera cafenelelor frantuzesti, La Folie promite retete originale preparate cu ingrediente proaspete, astfel incat tu sa simti bucurie pe papilele gustative.

Ne-am rasfatat si ne-am declarat satisfacuti. Ne-au placut toate produsele, dar acordam o bila alba quiche-ului si cheesecake-ului cu ciocolata, mai ales ca a fost unul dintre cele mai bune pe care le-am mancat.

90692792141.jpg
Sursa foto

Cremeria Emilia (citeste cronica)

Preturile nu sunt tocmai mici la Cremeria Emilia, dar exista cate ceva pentru toate buzunarele. O inghetata servita la cornet costa 6 lei (o cupa), dar specialitatile servite in pahare inalte au preturi cuprinse intre 22 si 32 de lei.

Poate parea mult, dar isi merita bani - este, fara nicio indoiala, cea mai buna inghetata pe care am gustat-o in Bucuresti si un adevarat rasfat.

Daca va este pofta de ceva dulce, Cremeria Emilia din Centrul Vechi al Bucurestiului este locul perfect pentru va impresiona nu doar prietena sau copiii, dar si papilele gustative.

ANA Baking Co. (citeste cronica)

Primul lucru care ne-a atras la aceasta cafenea-patiserie-cofetarie a fost designul - urban, modern, colorat si plin de elemente care-ti fura si incanta privirea.

La ANA Baking Co. poti sa-ti cumperi de la diverse tipuri de paine, expuse frumos ca-n brutariile din Paris, la prajituri sau produse de panificatie.

Bonus:

Creamier (citeste cronica)

1.jpg

Creamier este un local situat pe strada Benjamin Franklin, numarul 5, in spatele Ateneului, pe colt. Ca sa citam din materialele de PR, este locul in care inghetata artizanala intalneste cafeaua de specialitate, intr-o forma cremoasa si absolut delicioasa.

Am incercat o cupa de inghetata cu lavanda si una cu cafea. La Creamier in meniu mai gasesti inghetata cu vanilie, fistic, ciocolata, amaretto, zabaglione (cu un strop de vin intalienesc Marsala), nociolla (cu alune), capsuni, cafea, lamaie, lavanda si menta.

2.jpg
Sursa foto

Pe aceeasi tema:




Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera