Tips and tricks: #4. Completarea profilului de metropotam

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Un profil de metropotam trebuie sa spuna tot despre tine in materie de muzica, filme si going out. Profilul nu poate sa fie gol sau incomplet, asa ca am pregatit niste ponturi care te vor ajuta sa pui tot ce trebuie in agenda de animal urban. Asadar, iata care sunt modalitatile prin care poti sa adaugi tot ce-ti place sau tot ce cunosti in profil:

1. Wizard


Odata ce ti-ai facut cont pe metropotam si te-ai logat, o sa poti sa intri in profilul tau. Aici poti sa incepi sa te joci in Wizard, un fel de recomandari generale pentru cele 3 categorii din profil care sa il ajute pe metropotam sa isi dea seama care sunt gusturile tale inainte sa iti poata face recomandari pe bune. De aici poti sa dai click direct pe "imi place" sau poti sa pui bookmark: "vreau sa merg/ sa ascult/ sa vad". Dupa ce termini un set de 3 item-uri, click pe "mai multe" ca sa vina un nou set.

wizard profil 1
Profil de incepator; click pe INCEPE ca sa intri in Wizard.

Din Wizard, odata ce alegi 20 de elemente (filme, trupe, locuri) pe gustul tau o sa poti sa primesti recomandari personalizate. Wizard-ul este acolo pentru ca Metropotam sa afle cate ceva despre gusturile tale si sa poata sa-ti faca recomandari pe placul tau.

wizard profil 2
Optiunile clickabile din Wizard, prima varianta de a-ti adauga lucruri in profil.

2. Recomandari


Dupa ce termini Wizard-ul, adica dupa ce adaugi 20 de elemente in profil din sugestiile care iti sunt servite, o sa poti sa incepi sa primesti recomandari. Aceasta este o alta varianta simpla de completare a profilului, plus ca poti sa descoperi si multe lucruri noi.

La Recomandari, in plus fata de Wizard, avem si butonul de am fost acolo/ am ascultat/ am vazut. Butonul de "imi place" inglobeaza aceste actiuni, asa ca daca vrei sa ne spui direct ca iti place ceva, click pe butonul cu pricina. Daca ai fost/ ai ascultat/ ai vazut, dar nu ti-a placut un anumit element, foloseste cu incredere butonul actiunilor simple, adica primul patratel.

In profil vor ajunge si elementele primare, item-urile facute/ vazute/ ascultate, dar si cele care ti-au placut, fiecare in categoria lui. 

recomandari profil
Iti place, vrei sa-l vezi sau ii dai ignore?

3. Search


Daca stii exact ce cauti si nu esti in starea de a face mari descoperiri, poti sa apelezi la clasicul buton de search. Il gasesti acolo sus in locul in care iti sunt date recomandarile: butonul de "cauta direct". Scrii acolo ce cauti si tot in pop-up iti apar rezultatele dupa care poti sa dai in voie "imi place".

search in recomandari

4. Liste


Dupa nevoi si curiozitati, exista si listele cu toate elementele din bazele de date dupa cum urmeaza: filme, muzica, locuri (baruri/ cluburi, restaurante, muzee, parcuri si multe altele). Poti sa intri direct aici si sa cauti ce-ti place, ce recunosti, ce ai chef. In liste se ajunge din bara de pe metropotam.ro, la mouse over pe domeniul ales: Unde iesim, Muzica, Filme. Acolo sunt listele complete cu locuri, trupe si artisti si filme. Intri in aceste baze de date si te plimbi pe acolo in cautarea elementelor pe care vrei sa le pui in profil. 

liste profil
Click pe "lista filme" pentru a vedea tot ce avem in baza de date si sa alegi ce vrei.


Acum ca stii cum poti sa pui toate elementele care te definesc ca animal urban, nu putem decat sa asteptam sa vedem ce-ti place, pe unde umbli, ce asculti si la ce filme te uiti.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera