Profil de Metropotam - Mr. Fry

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Mr. Fry este un metropotam clasic ce ar da Bucurestiul moka islandezilor ca sa bage conducte cu apa termala pe sub toate strazile, si-ar duce prietenii la MNAC pentru un apus de soare suprarealist si crede ca sintagma de "Micul Paris" asociata orasului vine mai degraba dintr-un numar similar de bordeluri. E microbist, lucreaza in publicitate, iese pe la mai toate evenimentele ce tin de cultura urbana si/sau underground si, evident, are un blog foarte bun - lifesux.


Metropotam: Ce scrie la tine in buletin?

Mr. Fry: La mine in buletin scrie ca in august se implinesc 31 de ani de cand am urlat prima data la doctorii de la maternitatea “Steaua”. De atunci incoace tin cu Dinamo (asta nu mai scrie in buletin, dar poate ca-i mai bine, tinand cont de cat de bine joaca in ultima vreme J). A, si mai scrie ca am votat la toate alegerile de pana acum, ceea ce va doresc si voua.

M: Ce faci pentru bani?

Mr.F: In primul rand ma trezesc dis de dimineata, ceea ce imi cam strica toata ziua. Mai apoi merg la agentie unde prestez cu abnegatie si avant muncitoresc pentru propasirea brandurilor capitaliste in Romania. Deci fac publicitate.

M: Aha, deci esti account… Daca ar fi sa vinzi Bucurestiul “puterilor straine” cui si cum ai face-o si ce-ai cere pe el?

Mr. F: L-as vinde grecilor, sa vina sa implementeze si la noi programul lor de lucru, cu lunea program doar pana la 14:00, martea liber, miercurea pauza de masa de 6 ore si in restul zilelor concediu de refacere.

Sau islandezilor, sa vina sa bage conducte cu apa termala pe sub toate strazile, ca sa nu mai fie nevoie de cate o reasfaltare dupa fiecare lopata de sare aruncata iarna. Si l-as da moka, doar sa-l ia...

M: Ce te surprinde cel mai mult in Bucuresti?

Mr. F: Cel mai mult ma surprinde ca nu avem un centru civic in adevaratul sens al cuvantului. De fapt nu avem un centru de nici un fel. Daca intrebi trei oameni de pe strada despre centru, vei primi probabil urmatoarele raspunsuri: Unirea, Universitate sau Romana.

M: Daca ai fi metropoghid, unde ti-ai duce subiectii?

Mr. F: I-as duce mai intai de dimineata la Caffe Latte (pe Schitu Magureanu), dupa care i-as duce pe jos pana in centrul vechi, la biserica Stavropoleos, si apoi la pranz pentru o ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon la Shony (pe Sfintii Voievoizi 13).

Dupa amiaza i-as duce la metrou, sa vada trenurile pictate si apoi pe terasa la MNAC pentru cel mai suprarealist apus de soare care se poate vedea in Bucuresti.

Mai tarziu i-as duce la Ota la o ciorba de linte (sau de ce-o fi in joia respectiva) dupa care i-as lasa spre dimineata la o shaworma la Matache sau la o ciorba de burta la Dealu Mare.

M: Care e ruta ta zilnica?

Mr.F: Pat - baie - dressing - scari - bucatarie - cafea - terasa - masina - ipod - drum - birou - cafea - tigara - munca - internet - mail - blog - masina - ipod - drum - terasa - bere - tv - play station - scari - baie - pat.

M: Ce-ti place, ce nu-ti place, ce ai schimba la Bucuresti?

Mr.F: Imi place ca lucrurile au inceput sa se miste in directia buna. Nu-mi place ca mai e foarte mult pana ajungem acolo. As schimba clima in subtropicala sau mediteraneana si as aduce marea la marginea orasului.

In plus as liberaliza drogurile recreative usoare si prostitutia, ambele pe modelul Amsterdam. Sa vezi atunci dezvoltare, nene...

M: Prin ce e altfel Bucurestiul de restul lumii?

Mr. F: Prin faptul ca in afara de Casa Poporului nu are nimic definitoriu. Daca s-ar infiinta si la noi linii de autobuze double deck “Discover Bucharest” cred ca acestea s-ar invarti exact in jurul Casei Poporului.

In plus mai este interesant faptul ca sintagma “Micul Paris” cu care ne mandrim atat de tare are o origine mult mai putin magulitoare. Mai precis aceasta este o referirie la numarul de bordeluri din acea perioada, oarecum similar cu cel din Paris.

M: Scrisorica pentru dom primar

Mr. F: Draga Domnule Primar,

Pe aceasta cale doresc sa va informez ca preastimatii angajati ai Dumneavoastra responsabili cu asfaltarea strazilor au gasit o tehnica ingenioasa de a raporta succese nebanuite si nesperate in ramura. Concret, ei cauta cele mai scurte stradute din cartiere, stradute pe care le asfalteaza la greu, chiar daca ele au doar cativa metri si de obicei capetele lor se termina in gropi si noroaie.

Caci, vorba aia, de ce sa  asfaltezi o strada principala de 1 km cand cu acelasi asfalt poti rezolva 20 strazi secundare si ulite de cartier de cate 50 m fiecare?
1 comentariu

Profil de Metropotam - Mr. Fry
tudor
#1 -

despre Bucuresti

Hai sa privim lucrurile in felul nostru. Avem un Bucuresti cum nimeni altcineva nu mai are. Suntem unici prin prostia noastra. Turisti vor vedea un oras cum nu le-a fost dat sa vada vreodata:)))

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera