Sopot

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Daca te afli in trecere in drumul spre Marea Baltica, in nordul Poloniei, ar fi pacat sa nu te opresti si in Sopot. Mai putin cunoscut si mult mai mic decat faimosul Gdansk, aflat in apropiere, Sopot face parte din aglomeratia urbana cunoscuta in Polonia sub numele de Trójmiasto (un fel de “tri-oras” format din Sopot, Gdansk si Gdynia).

De ce Sopot?

In primul rand pentru plaja. Fiind situat in Golful Gdansk si adapostit de peninsula Hel, apele din zona sunt mai calde decat in alte zone ale Marii Baltice, ceea nu este putin lucru, avand in vedere ca vorbim de Europa de Nord. Pe langa caldura, plaja din Sopot este considerata si una dintre cele mai sigure, datorita numarului mare de salvamari.

Insa ceea ce ii atrage pe cei 2 milioane de turisti care vin anual in Sopot este cel mai mare chei din lemn din lume. Lung de 515,5 metri si lat de 10 metri, cheiul este mai mult decat un punct de atractie pentru plimbareti sau cuplurile indragostite. De aici poti inchiria diverse ambarcatiuni pentru a merge in Gdansk, Gdyn ia sau in peninsula Hel sau poti sa fii spectator la evenimente sportive precum Baltic Windsurfing Cup sau World Sailing Championship. Iar daca vrei sa fii mai mult decat spectator, trebuie sa stii ca in Sopot se afla cel mai mare si mai modern centru de windsurfing din Europa.

Pe langa plaja, orasul in sine este o atractie, in special prin cladirile construite in stilul Art Noveau. Strada centrala a orasului – Bohaterow Monte Casino Street – care duce la chei, este una dintre cele mai celebre strazi din Polonia. Iar asta este dovedit de aglomeratia din timpul zilei, mai ales vara, cand pe langa turisti pot fi gasiti aici artisti ambulanti si trupe de teatru care joaca piese in plina strada.

1

vestita casa stramba, inspirata din desenele lui Jan Marcin Szancer, Per Dahlberg si Gaudi: Krzywy Dom, site aici

Cat despre cazare, Sopot ofera variante pentru toate buzunarele, de la hoteluri aflate in imediata vecinatate a plajei, pana la pensiuni si locuri de camping. Mai multe detalii puteti gasi aici. Daca insa nu veti fi convinsi sa ramaneti in Sopot, Gdansk si Gdynia sunt aproape, deci exista alternative.
2 3
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera