Schi la Solden

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Un fel de Predeal al austriecilor, paradis al schiorilor, care din cauza aglomeratiei tinde sa devina un iad glaciar...

Avantajul pe care il au austriecii in Solden fata de romanii din Predeal este ca ei nu isi construiesc pensiunile si casele de vacanta dupa principiul "unde cade discul de frisby." La ei nu creste un hotel din capul unei vile intre doua pensiuni de lux in curtea unor localnici cu case de trei palme.


La ei este ca un desen dintr-o carte cu povesti. Si totusi Solden nu este considerata o perla a peisajului austriac, tocmai pentru ca dupa cum am spus a devenit neincapator. Totusi lumea merge acolo in primul rand pentru sport, recte schi. Partiile din Solden sunt de exceptie la fel ca si sistemul de urcare ce te duce pana la cele mai inalte cote ale Alpilor.

Una peste alta insa oferta e restransa in ce priveste activitatile off-slope, drumetiile prin nameti sunt excluse iar partii amenajate pentru incepatori si lunecatori pe saci sunt putine la numar.

Nici o problema, mai avem si altele de facut. Baile termale din zona sunt un mare punct de atractie cele mai cunoscute fiind cele din Langenfeld, la 6 km de Solden. Fotografii cat sa participi la jdemii de concursuri foto turisitice. :) Iar viata de noapte, mai ceva ca pe litoralul romanesc. :)


Preturile sunt destul de mari in general, insa nu ai la ce altceva sa te astepti de la o statiune faimoasa tiroleza. In ce priveste cazarea preturile variaza in functie de perioada anului, asta pentru ca la Solden se poate schia aproape tot timpul. Mai precis in perioada noiembrie- decembrie (pana la Craciun) si mai apoi aprilie-mai sunt reduceri la mai toate hotelurile din statiune.

La o pensiune de trei stele de exemplu, un loc/noapte fara masa poate costa cel putin 30 de euro, depinde insa daca decideti sa mergeti pe cont prorpiu sau ati optat pentru o agentie de turism care mai negociaza preturile. Nu in ultimul rand exista si varianta camparii in Solden. preturile fiind distribuite per persoana, loc de campare, catelul cu care vii, taxe de nediu, curent electric si telefon. :)

In ce priveste preturile pentru echipamentele de ski si accesul pe partie lucrurile stau in felul urmator:
- inchiriere ski-uri sau snowboard pentru intreaga zi - 16 euro
- inchiriere clapari si/sau booti - 8 euro
- skipass-ul variaza in functie de perioada si costa cam 40 de euro pe zi de persoana. :D

Spuneam mai adineauri ca in Solden se schiaza aproape mereu. Ei bine, fenomenul de incalzire globala a ajuns sa parleasca si crestetele Alpilor, pe ai carei ghetari se putea schia si in timpul verii. De 2 ani incoace, cate 2 saptamani-3 pe an, in perioada august - septembrie chiar si cel mai inalt si ghetos punct al Alpilor devine impracticabil. :(

Ce sa nu ratezi?

- Aqua Dome, fabulosul "templu al apei" (termale) cu bazine exterioare care comunica prin piramide de sticla cu interiorul, cu jeturi de hidromasaj si... si... muzica ambientala subacvatica. Pentru 20 de euro taxa de intrare merita sa iti petreci acolo... tot restul vietii, daca s-ar putea. :)

- Competitiile sportive de pe partie. La Solden se intampla tot timpul. Pe langa ski exista si un maraton al ciclistilor amatori care se desfasoara pe aproximativ 240 de km si la care participa si cate 3000 de oameni odata.

- Piesele de teatru alternativ montate spectaculos de Hubert Lepka fix pe partie.

- Icegloo Village reconstruit in fiecare an este hotelul lor de gheata unde se doarme la -5 grade si se face sauna la +50. :)


- Panorama formidabila de pe Gaislachkogel, cu podul de grilaj de la 3000 de metri altitudine prin care poti privi... prapastia de sub tine.Aici se afla si un restaurant genial, unde desi sunt in varf de munte, servesc inclusiv homar.


TIP! Nu uitati acasa crema de protectie solara cu factor cat mai ridicat. Soarele tirolez prajeste instant. :) Zapada neteda!
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera