Schi la Bansko

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Dupa cum sta situatia pe drumurile din sudul Romaniei, decat sa faci 7 ore pana la Brasov ca sa schiezi, nu mai bine faci 500 de km linistiti spre sud, in Bulgaria? Iti ia cam tot atatea ore, dar satisfactia e autentica, iar raportul calitate-pret e foarte bun.

Una din statiunile despre care imi povestesc frecvent prieteni pasionati de schi este oraselul Bansko, din muntii Pirin, la 160km de Sofia. (vezi traseu pe viamichelin)

harti bansko

Partii


Asezat la o altitudine de 925m, Bansko e cea mai moderna si cautata statiune de schi din Bulgaria, iar asta s-a intamplat doar in ultimii 10 ani. Se lauda cu cel mai lung sezon de schi din tara (15 dec - 15mai), au tunuri de zapada si vreo 70km de partii.

In total sunt 12 partii, cu dificultati diferite. Zona cea mai inalta: 2600m. Cea mai lunga combinatie de partii posibila: 16km.

harti bansko
click pe harta pentru imaginea mare (sursa hartii)

Preturi


In general mai scump decat te-ai astepta sa fie orice in Bulgaria, in Bansko preturile sunt mai mari decat in restul statiunilor de schi de acolo (Borovets, Pamporovo), cam la nivelul romanesc:

55 leva (116 lei) abonamentul/zi la teleschi-uri si gondole
dupa ora 12 - 41 leva (86 lei)/restul zilei

20-30 leva (40-60 lei) inchiriat echipament complet


Altele


Statiunea e plina si sunt multi turisti straini, iar oferta de restaurante si baruri e variata. Preturile sunt cam la nivelul Bucurestiului.

Cazare gasesti berechet, e plin de hoteluri, pensiuni si gazde, pentru toate buzunarele.

Orasul e frumos si ai ce vedea in el, iar in jurul sau se mai pot face excursii la Blagoevgrad, un orasel universitar frumusel si manastirea Rila. La vreo 70 de km e granita cu Grecia, deci daca te plictisesti de shopska salad cea bulgareasca, poti face o excursie pana la salatele grecesti.

Surse suplimentare de informatii:

- http://www.bulgariaski.com/bansko/
- http://bansko.bg/, care este si sursa fotoNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera