Lopburi - Orasul Maimutelor

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Imagineaza-ti un oras unde domnesc maimutele. Mii de maimute, mai mici sau mai mari, alearga libere pe strazile orasului, se urca pe cladiri, se agata de cabluri, se joaca nepasatoare, ba chiar te mai si musca daca le enervezi.

Lop Buri Lop Buri

Daca cineva ar ascunde brusc maimutele, tot ti-ai da seama ca e ceva ciudat in Lopburi, un vechi oras din Thailanda. In anumite zone, cladirile sunt imbracate in plasa, cablurile sunt izolate cu straturi groase de cauciuc, pe strada e plin de mancare, gasesti din cand in cand si produse din magazin aruncate in drum.

Lop Buri Lop Buri

Sunt simpatice maimutele cu toate ghidusiile lor, dar nu va recomandam sa va apropiati prea mult de ele. Pot musca si nu vrei sa te imbolnavesti de cine stie ce boala in Thailanda si sa-ti strici vacanta. E mai sigur sa le privesti de la distanta si sa nu te superi prea tare cand iti fura palaria sau rucsacul.

Lop Buri Lopburi

Maimutele iubesc ruinele din centrul vechi al orasului, mai exact Phra Prang Sam Yot, un templu vechi, in stil khmer (aduce un pic, foarte putin, a Angkor Wat). Nu este un oras "foarte turistic", e mult, mult mai linistit ca alte locuri din Thailanda, dar e adevarat ca nici nu prea ai foarte multe lucruri de facut aici in afara de a vedea peisajul suprarealist al maimutelor in oras. E chiar si un festival dedicat lor.

 Lopburi

Desi e unul dintre cele mai vechi orase ale Thailandei, Lopburi nu mai are multe de spus. E adevarat, noi am stat acolo mai putin de o zi, dar e privit de obicei de calatori ca un oras de tranzit, atunci cand mergi de la nord la sud sau invers pe jos. Se ajunge usor din Bangkok (cam 3 ore cu autobuzul) sau din Ayutthaya (cam doua ore).

Lop Buri Lop Buri1 comentariu

Lopburi - Orasul Maimutelor
Sever
#1 -

maimute comunitare

:)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera