Larnaca

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Poti sa mergi la mare dar poti sa mergi si in Cipru, unde sa traiesti altfel experienta "mersului la mare". Insula se afla la intersectia dintre civilizatiile vestica, greaca, turca si araba si ca atare reprezinta un melanj interesant si unic intre toate aceste culturi. Larnaca s-a construit pe locul vechiului oras fenician Kition si ramasite ale respectivei asezari au supravietuit inca din anul 1300 I Hr.

La doar 5 kilometri de Larnaca se afla Hala Sultan Teke, al treilea locas de cult ca importanta pentru musulmani, dupa Mecca si Medina. Un alt lacas de cult de interes, de data asta pentru ortodocsi, este Biserica Sf. Lazar unde legenda spune ca este ingropat Lazar, fratele Mariei. Larnaca serveste rolul de port la Marea Mediterana si are o forma alungita, ceea ce inseamna ca poti sa iesi la plaja sau sa te plimbi seara pe malul marii. Aici se inghesuie mai multe restaurante pescaresti pentru o cina cu sunetul valurilor in background.

Daca te plimbi pe plaja atunci ai putea sa treci si pe la bustul de marmura al lui Zeno, fondatorul curentului filosofic numit Stoicism care s-a nascut in Larnaca sau Kition mai precis. In Larnaca poti sa pornesti la shopping dupa bijuterii sau ceasuri, existand numeroase ateliere din domeniu pe strada Ermou din centru. Sau daca te intereseaza dantelarii si argintarie, satul Lefkara din apropiere este renumit pentru piata lui de astfel de produse.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera