Kiev

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Kiev este unul dintre cele mai vechi orase din Europa, centrul culturii slavice din trecut si unii ar spune chiar si din prezent. Legendele spun ca orasul a fost fondat de catre patru frati: Kyi, Shchek, Khoryv si sora lor Lybid. Kiev a fost distrus aproape total in timpul invaziei mongolilor din 1240, si de atunci a fost prins in mijlocul a numeroase razboaie si alte conflicte est-europene. In 1934 a devenit capitala Republicii Ucrainene Socialiste, iar dupa Revolutia din 1991 au aparut cladiri noi si moderne in centrul dominat pana atunci de blocuri de apartamente comuniste.

Dar asta nu inseamna ca asta e tot ce ai de vazut in Kiev. Catedrala Sf. Sophia si Manastirea Pesterilor sunt doua dintre cele mai cunoscute monumente arhitectonice ale orasului, fiind trecute si in Patrimoniul UNESCO. Alte atractii turistice in Kiev sunt Muzeul Razboiului Patriotic (si statuia Mamei Patrii care face parte din complex), Fortareata Kiev, Poarta de Aur, Muzeul Cernobil si numeroase alte manastiri si statui presarate prin oras. Desi nu este la fel de "verde" precum Stockholm, se zice ca poti sa mergi dintr-un colt al orasului in celalalt si niciodata sa nu parasesti umbra copacilor. Caracteristici pentru Kiev sunt castanii.

Kiev este un oras cu multa istorie care merita explorat dar poate fi destul de greu de navigat in oras pentru ca majoritatea semnelor indicative sunt scrise cu semne chirilice. Posibilitatea de a intalni pe cineva care vorbeste limba engleza este semnificativ mai mica decat in Romania dar nu tocmai imposibil. Cea mai facila metoda de a explora orasul este prin folosirea sistemului metrourilor, care sunt in sine o atractie turistica.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera