Hunedoara

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Hunedoara apare ca subiect de discutie cand se vorbeste despre vacante cu iz medieval dar stiai de exemplu ca orasul de doar 86.000 de locuitori din Valea Cernei se mandreste cu una dintre cele mai moderne piste de bowling din lume si ca aici s-a tinut in 2002 Campionatul Mondial de Bowling? Pun pariu ca nu stiai asta.

Poate de acum o sa vedem mai multi oameni care se opresc in Hunedoara ca sa joace o partida de bowling, fata de toti turistii care fara indoiala trec pe culoarele Castelului Corvinului in fiecare zi, facand sute de poze. Dar ii intelegem de altfel pentru ca este vorba de cea mai impunatoare constructie in stil gotic din Transilvania. Constructia castelului a inceput in secolul XV sub domnia lui Iancu de Hunedoara dar cu trecerea anilor, diversii stapani ai castelului i-au modificat infatisarea, imbogatindu-l cu turnuri, sali si camere de onoare.

Dupa ce terminam de vizitat Castelul Corvinilor, Muntii Poiana Rusca sunt doar la cativa kilometri departare. Daca tot ajungem pana aici, ne relaxam pe malul lacului Cincis intr-o zona de o frumusete rara, cu ditamai panorama in fata noastra. In oras mai poti sa bei o bere la Pubul Retro sau in Club Dacia.1 comentariu

Hunedoara
Oferte de Cazare
#1 -

Comentariu nou
Chiar va recomand sa vizitati Hunedoara, nu o sa va para rau, pe langa obiectivele turistice de mai sus mai exista si alte aractii, dar nu vi le dezvalui va las sa le descoperiti singuri... asa este mai palpitant ;)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera