Helsinki

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Helsinki este poreclit "Fiica Marii Baltice" si ce fata frumoasa si-a tras Marea Baltica. Capitala Finlandei are o populatie de aproximativ 500.000 de locuitori si a fost reconstruit de tarii rusi in 1812 ca sa semene cu Sankt Petersburg, rol pe care Helsinki la indeplinit cu succes in numeroase filme.

Helsinki este una dintre cele mai nordice capitale din lume, iar iarna dureaza aproape 6 luni. Cea mai buna perioada pentru vizitarea orasului este vara, care desi scurta, este foarte placuta, departe de canicula si zapuseala. Poti sa te bucuri si de briza marina in aceasta perioada, dat fiind ca Helsinki se afla pozitionat pe un arhipeleag. De vizitat neaparat este cetatea Sumenlinna, de pe insula cu acelasi nume. Poreclita Gibraltar al Nordului, este una dintre cele mai mari fortarete de tarm, contruite de finlandezi la mijlocul secolului XVIII pentru a proteja tarmul de Est.

Simbolul orasului Helsinki ramane Catedrala Luterana, care se afla in Piata Senatului. Catedrala a fost realizata dupa planuri de Carl Ludvig Engel si de curand a fost renovata ceea ce inseamna ca arata mai bine ca niciodata. La polul opus in materie de modernizare, se afla Biserica din Stanca, o biserica minimalista care a fost sapata efectiv in stanca. Daca e sa faci shopping in Helsinki atunci merita sa mergi in Design District unde se gasesc numeroase magazine de decoratiuni, antichitati, moda, obiecte de arta si suverniruri. Preturile sunt pe masura pentru design-urile unice.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera