Dupa cai verzi pe pereti prin Novi Sad

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
E foarte cald in Novi Sad, dar e vacanta si e bine.

In orasul vechi mergem de recunoastere, inainte sa trecem Dunarea  catre "State of Exit" (noi suntem cazati departe de centru, ghinion; daca festivalul ar fi in Parcul Izvor, noi am sta intr-un fel de Tunari cu mai multa verdeata si drumuri in asfaltare, cu vile cochete si cuminti de care Becali n-a apucat sa se atinga).

In tot centrul exista multi-multi cai colorati. Cai pe strazi, nu pe pereti. Un fel de "Cow Parade" dar cu cai. Mmmm, Horse Parade - uite si aici.

Langa Biserica din piata centrala e un cal cu doua capete acoperit cu bucatele de oglinda. Ceva mai in spate, simbolizand soarele si luna, ziua si noaptea, e contrapartida - calul fara cap deloc, doar doua funduri mari.

Cai cu capete albastre, crupa galbena pictata cu personaje Marvel, cai cu fuste de dasatoare de flamenco, cai cu pantofi cu toc si ruj pe bot.

Niste pusti se dau cu skateboard-ul pe asfaltul lucios din spatele Centrului Cultural. Intr-un magazin mic si cochet canta Loredana,
la inceput nici nu compilam, apoi ne strangem toti cu gura pana la urechi "uite, mai, canta romaneste!"

Cel mai tare e calul sado-maso, cu masca pe cap si un aer bland.Peste drum e Zara. Cu reduceri. Si, ca peste tot in lumea asta, preturi mai mici ca in Romania (of, concentreaza-te, respira adanc si iesi afara de aici, am venit la festival!).

In capatul strazii e o casa proaspat renovata care sfideaza si asa modestele noastre cunostinte de specialitate. Nu cadeam de acord asupra stilului - sau stilurilor amestecate - dar ne place cu aerul ei masiv si imbietor.Plecam spre Dunare, catre cetate, sus. Oamenii zambesc si miroase frumos a porumb fiert. O sa fie o seara misto si azi, sunt sigura...

Poza thumbnail de aiciNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera